Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

F-TYPE SVR COUPÉ

Met zijn opgevoerde motor met 575 pk werd de F-TYPE SVR ontwikkeld met het oog op een maximale kracht, sensaties en prestaties en een waanzinnige topsnelheid van 322 km/u.

VANAF

€ 140.820

  • VERMOGEN
  • 575pk
  • ACCELERATIES VANAF
  • 3,7seconden 0-100 km/u
  • TOPSNELHEID
  • 322km/u

Als de aerodynamische SVR Carbon Fibre achtervleugel wordt vervangen door de standaard uitklapbare F-TYPE achtervleugel, daalt de topsnelheid van de F-TYPE SVR Coupé van 322 km/u naar 300 km/u en de topsnelheid van de F-TYPE SVR Convertible van 314 km/u naar 300 km/u.

Van de keuze aan lichte, innovatieve materialen tot het geavanceerde aerodynamische design: de SVR is onze krachtigste F-TYPE ooit. De compressor met dubbele vortex van de 5.0 liter V8-motor elimineert weerstand en schommelingen voor responsieve prestaties bij alle toerentallen. Hou u vast: hij accelereert van 0 tot 100 km/u in 3,7 seconden en haalt een topsnelheid van 322 km/u.*

*Enkel Coupé.

UNIEKE SVR-INTERIEURSTIJL

Van gewatteerde Performance-zetels die comfort aan ondersteuning koppelen tot een ultramoderne afwerking die een totaal gevoel van luxe creëert.

ELK DETAIL PRESTEERT

Ontdek de ultieme F-TYPE. De SVR is lichter en sneller, met herdachte aerodynamica en Jaguar's All Wheel Drive technologie voor maximale grip op elk moment. Elke vezel van de wagen werd geoptimaliseerd voor pure Jaguar race-prestaties.

LICHTE TECHNOLOGIEËN

Gewicht is de grootste vijand van prestaties. Daarom hebben we de SVR zo licht mogelijk gemaakt. Elke gram heeft een doel. Zijn lichte uitlaatsysteem in titanium en Inconel® bespaart 16 kilogram aan gewicht terwijl de opvallende gesmede lichtmetalen velgen in het totaal nog eens 13.8 kilogram opleveren. Elk hertekend gewricht van de achterwielophanging is 0,6 kilogram lichter dan de klassieke gewrichten en de optionele carbon keramische remmen reduceren het gewicht met 21 kilogram in vergelijking met niet-keramische alternatieven. Met elke milligram die wordt bespaard, garandeert de SVR snellere acceleraties, een wendbaarder rijgedrag en kortere remafstanden, alsook een onvergetelijke rijervaring.

VERKEN DE RIJPRESTATIES

AERODYNAMICA

De aerodynamische achtervleugel draagt in ruime mate bij tot zijn betere prestaties door minder weerstand en meer neerwaartse druk te creëren. De vleugel is breder en hoger, zodat hij over de hele breedte van de auto kan werken. Wanneer hij ontplooid is, reduceert de vleugel de weerstandscoëfficiënt met 2,5 procent en de opwaartse druk met 15 procent. Andere aerodynamische verbeteringen regelen de luchtstroom door het motorcompartiment voor een optimale koeling en een evenwichtige neerwaartse druk. De vloeiende onderkant en achterdiffuser reduceren de luchtweerstand, regelen de luchtstroom en verbeteren de stabiliteit.

VERKEN HET KOETSWERK

MOTORTECHNOLOGIE

De 5.0 V8-motor van de F-TYPE SVR is het absolute toppunt van kracht: hij kreeg een andere afstelling om zijn output op te drijven tot een verbazingwekkende 575 pk en 700 Nm. Het Intelligent Driveline Dynamics-systeem werkt samen met het elektronisch actief differentieel om de tractie en stabiliteit naar een hoger niveau te tillen. Laat de topprestaties van de SVR de vrije loop.

ONTDEK DE MOTORTECHNOLOGIE

SPECIAL VEHICLE OPERATIONS (SVO)

SVO is de gespecialiseerde engineering-afdeling van Jaguar Land Rover, waar ons enthousiaste team van designers en engineers auto's vervaardigt die het absolute toonbeeld zijn van prestaties, vakmanschap en persoonlijkheid. SVO is gevestigd in Coventry, Engeland, en zorgt ervoor dat onze meest veeleisende klanten volop hun passie voor Jaguar kunnen beleven. SVO levert onze ultieme Jaguar – de F-TYPE SVR.

MEER INFORMATIE

ANDERE STANDAARDVOORZIENINGEN VAN DE F-TYPE SVR

STANDAARDUITRUSTING VOOR ELKE F-TYPE

PERSONALISEER UW F-TYPE SVR

Maak uw F-TYPE tot uw wagen. Kies de koetswerk- en kapkleur en de velgen die er perfect bij passen. Stem het interieur af op uw eigen stijl dankzij de uitgebreide keuze aan zetelbekledingen, texturen en kleurcombinaties. En met Jaguars uitzonderlijke gamma opties, stijlpacks en accessoires kunt u uw F-TYPE helemaal aanpassen aan uw persoonlijke wensen.

CONFIGUREER UW EIGEN F-TYPE SVR

HOUD ME OP DE HOOGTE OVER DE F‑TYPE SVR

Blijf up-to-date met het laatste nieuws over de F-TYPE SVR.