Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

MOTORTECHNOLOGIE

De F-TYPE is verkrijgbaar met twee uiterst geavanceerde motoren, die telkens verkrijgbaar zijn in twee vermogensniveaus: de 3.0 V6 340 pk, de 3.0 V6 380 pk, de 5.0 V8 550 pk en de 5.0 V8 575 pk.

Beide krachtbronnen doen een beroep op een Roots-supercharger met dubbele vortex die de compacte afmetingen van de motoren vrijwaart. Om het brandstofverbruik terug te dringen – met name in de stad – wordt elke F-TYPE standaard voorzien van een snel reagerend, intelligent stop-startsysteem. Aangezien klanten de keuze krijgen tussen een handgeschakelde en automatische transmissie is er steeds een F-TYPE die perfect aansluit bij uw stijl.

ADEMBENEMENDE KRACHT

Krachtig en geraffineerd voor een sensationele en meeslepende rijervaring. De geavanceerde boostcontrole en secundaire gasklep van de compacte compressor staan bij elke acceleratie borg voor een explosie van kracht, zonder enige inertie.

HANDGESCHAKELDE EN AUTOMATISCHE TRANSMISSIES

Voor enthousiaste bestuurders bieden de F-TYPE en F-TYPE S een lichte, handgeschakelde zesversnellingsbak die speciaal is ontworpen voor de prestatievereisten van deze sensationele sportwagen. Als alternatief is er onze Quickshift-achttrapsautomaat, die een ongeëvenaarde mix van bliksemsnelle schakelovergangen en een fabelachtig raffinement garandeert. Hij is verkrijgbaar op elke F-TYPE en telt acht kort gespreide verhoudingen zodat de motor langer in zijn meest doeltreffende toerentalbereik kan draaien.

DE SOUNDTRACK VAN EEN SPORTWAGEN

De actieve sportuitlaat is standaard op de F-TYPE en F-TYPE S. Actieve omloopkleppen laten de uitlaatgassen directer uitstromen, met een diepere en indrukwekkendere klank als resultaat.

De F-TYPE R heeft een actieve uitlaat die manueel kan worden in- en uitgeschakeld en die manueel kan worden bijgeregeld voor nog meer rijplezier.

De inschakelbare actieve uitlaat van de SVR-modellen is gemaakt van titanium en Inconel® en dat vertaalt zich in een gewichtsbesparing van 12 kilogram en de soundtrack van een supersportwagen.

Ontworpen om puur rijplezier te verzekeren: met zijn uitmuntende technische basis heeft de F-TYPE alle troeven in huis om de eisen van elke bestuurder en elke weg het hoofd te bieden. De Coupé en Cabriolet zijn beide verkrijgbaar in zeven modelversies, elk met hun eigen, unieke karakter. Ontwerp en configureer uw perfecte F-TYPE met onze configurator of registreer uw interesse.