Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

EXTERIEUR

De F-TYPE S AWD werd ontworpen met het oog op dynamische prestaties die overal de aandacht trekken en oogt zowel gespierd als sensueel. Zijn lichte en tegelijk stijve aluminium frame verzekert de wendbaarheid, zijn perfecte proporties, zijn nauwkeurige rijgedrag en zijn levendige bochtgedrag.

De krachtige vorm van de F-TYPE en zijn mooie proporties onthullen zijn afkomst. Een echte sportwagen van Jaguar, de jongste telg van een unieke sportwagenfamilie. Hij werd deels vormgegeven door de wind, dankzij Jaguars hypergeavanceerde designproces met computergestuurde vloeistofdynamica. De aerodynamische prestaties zijn naadloos geïntegreerd in het koetswerk om de opwaartse druk te reduceren en een uitstekende stabiliteit te verzekeren bij hoge snelheden.

KOETSWERKDESIGN

De grote frontsplitter onder het radiatorrooster en de venturi achteraan beheren de luchtstroom onder de bodem, terwijl een uitklapbare achterspoiler automatisch omhoog komt bij hogere snelheden om neerwaartse druk te creëren en de luchtweerstand te beperken. Zelfs de deurgrepen zitten in het koetswerk verzonken wanneer ze niet nodig zijn, om de luchtstroom over de flanken niet te onderbreken.

"Design moet een verhaal vertellen. De lijnen van de F-TYPE hebben een beginpunt, richting en eindpunt. Maak elke lijn uniek en esthetisch correct, met de juiste afmetingen, en ze zal de tand des tijds moeiteloos doorstaan."

Ian Callum, Design Director van Jaguar

VOUWKAP

Zelfs de kap is snel: ze laat zich volautomatisch openen en sluiten in slechts 12 seconden, zelfs bij snelheden tot 48 km/u. De gewichtsbesparende stoffen kap, vervaardigd uit akoestisch geoptimaliseerde materialen die specifiek zijn ontwikkeld om wind- en rolgeluiden te dempen, draagt bij tot de prestatie-eigenschappen van de F-TYPE.

De nauw aansluitende glazen achterruit en compacte opbergruimte vrijwaren de lage en gestroomlijnde achterkant van de F-TYPE zodat er geen afdekking nodig is. Dat draagt opnieuw bij tot het lagere gewicht.

KEUZE AAN COUPÉDAKEN

ALUMINIUM DAK

Het aluminium dak geeft de F-TYPE de pure Coupé look. Net als de rest van de wagen is het sterk en licht. Door zijn kleur, vorm en lijnen vormt het de ideale aanvulling op het krachtige profiel van de F-TYPE. Met het aluminium dak krijgt de F-TYPE zijn meest uitgesproken sportwagenlijn.

PANORAMISCH GLAZEN DAK

Het optionele panoramische dak loopt over de volledige breedte van de auto en zorgt voor nog meer daglicht en luchtigheid in het interieur. Voor extra privacy wanneer gewenst, is het voorzien van een zonnewering die handmatig kan worden gesloten.

CARBON FIBRE DAK

Het carbon fibre dak is dankzij samengelijmde buiten- en binnenpanelen tegelijk sterk en licht. Het weegt 20 procent minder dan het aluminium standaarddak. Het wordt afgewerkt met een kwaliteitsvolle, transparante hoogglanslak waardoor de structuur van het geweven carbon fibre zichtbaar blijft.

UITKLAPBARE DEURGREPEN

De deurgrepen van de F-TYPE zitten in het koetswerk verzonken wanneer ze niet nodig zijn, om de luchtstroom langs de flanken niet te onderbreken.

F-TYPE-KOPLAMPEN

Zie verder en maak nachtelijke ritten met de FTYPE veiliger dankzij de optionele meesturende koplampen (Adaptive Front Lighting). Deze geavanceerde koplampen draaien, naargelang de rijsnelheid en de stuurhoek, tot 14 graden naar buiten en tot 7 graden naar binnen voor een beter zicht in bochten.

De optionele automatische grootlichten schakelen automatisch tussen de groot- en dimlichten, op basis van informatie van een sensor in de voorkant van de achteruitkijkspiegel.

F-TYPE-KOPLAMPEN

De naar achteren getrokken koplampen geven de F-TYPE een katachtige blik, alsof hij op elk moment klaar staat om zijn prooi te bespringen. Hun gestrekte vorm sluit naadloos aan op de aerodynamische lijnen van de F-TYPE en maakt ze zichtbaarder in voor- en zijaanzicht. De bi-xenonkoplampen geven een intens wit licht voor de dimlichten en grootlichten in een enkel lichtblok, terwijl de 'J Blade'-dagrijlichten met led-technologie een opvallende lichtsignatuur creëren.

LED-ACHTERLICHTEN

De achterlichten wikkelen zich vanuit de flanken rond de achterkant en hebben een slanke vorm dankzij de verfijnde led-technologie. In achteraanzicht geven ze de F-TYPE een indruk van breedte en schitterende, dynamische proporties. Ze bereiken hun maximale helderheid sneller dan klassieke lichten, zodat achteropkomende bestuurders tijd hebben om te reageren.

Ontworpen om puur rijplezier te verzekeren: met zijn uitmuntende technische basis heeft de F-TYPE alle troeven in huis om de eisen van elke bestuurder en elke weg het hoofd te bieden. De Coupé en Cabriolet zijn beide verkrijgbaar in zeven modelversies, elk met hun eigen, unieke karakter. Ontwerp en configureer uw perfecte F-TYPE met onze configurator of registreer uw interesse.