Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

PURE PRESTATIES

Responsieve compressormotoren. Lichte aluminium constructie. Geavanceerde ophanging. De F-TYPE is een volwaardige sportwagen.

Het sterke, lichte aluminium koetswerk is het perfecte platform voor een sportwagen. Het stelt de fijn afgestelde ophanging met dubbele driehoeken in staat om een nauwkeurige controle te verzekeren en vormt de perfecte aanvulling op het ultraperformante motorgamma van de F-TYPE. Samen bieden ze een uitzonderlijke verhouding vermogen-gewicht en koppel-gewicht, voor uiterst sportieve en echt bruikbare prestaties.

AWD-VIERWIELAANDRIJVING

De AWD-vierwielaandrijving van de F-TYPE paart uitstekende prestaties aan een perfect evenwicht voor een zelfverzekerd rijgedrag op elke ondergrond. Ze is verkrijgbaar in combinatie met de Quickshift-automaat en maakt F-TYPE S AWD, F-TYPE R AWD en F-TYPE SVR tot de meest capabele sportwagens op de markt.

CHASSIS EN OPHANGING

Het aluminium koetswerk van de F-TYPE levert de basis voor een uitermate stabiel platform van waaruit de 'double wishbone'-ophanging van gesmeed aluminium rondom de wagen controleert. Met schokdempers die zijn afgesteld voor de optimale balans tussen dynamiek en raffinement, levert ze de perfecte mix van controle, wendbaarheid en feedback voor een uiterst comfortabel rijgedrag.

CARBON FIBRE KERAMISCH REMSYSTEEM

Het exclusieve carbon fibre keramische remsysteem van Jaguar is als optie verkrijgbaar op de FTYPE S, FTYPE R en FTYPE SVR. Het is het krachtigste remsysteem ooit op een wegmodel van Jaguar en biedt een gewichtsbesparing tot 21 kilogram. Het verzekert tevens een grotere weerstand tegen fading en slijtage, met remmen die zeer sterk blijven presteren, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden.

HIGH PERFORMANCE FUNCTIONALITEITEN

Ontworpen om puur rijplezier te verzekeren: met zijn uitmuntende technische basis heeft de F-TYPE alle troeven in huis om de eisen van elke bestuurder en elke weg het hoofd te bieden. De Coupé en Cabriolet zijn beide verkrijgbaar in zeven modelversies, elk met hun eigen, unieke karakter. Ontwerp en configureer uw perfecte F-TYPE met onze configurator of registreer uw interesse.