Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

XE MOTORTECHNOLOGIE

De XE haalt zijn vermogen uit een gamma zeer geavanceerde benzine- en dieselmotoren.

De wagens die worden getoond in de filmpjes op deze website, zijn niet altijd volgens de recentste specificaties. Uw lokale Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

Of u nu kiest voor onze nieuwste hightech Ingenium dieselmotoren dan wel de voorkeur geeft aan benzine, elk van de motoren biedt sterke prestaties, veel verfijning en een laag brandstofverbruik afgestemd op elk rijstijltype.

De wagens die worden getoond in de filmpjes op deze website, zijn niet altijd volgens de recentste specificaties. Uw lokale Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

INTELLIGENTE PRESTATIES

De motoren van de XE zijn voorzien van Stop/Start-technologie* en Smart Regenerative Charging (dat de accu oplaadt met de kinetische energie die het recupereert tijdens het remmen) om het brandstofverbruik zo laag mogelijk te houden, met name in de stad.

MANUELE OF AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK

De achttrapsautomaat van de XE schakelt snel om moeiteloos te accelereren en doet zijn werk zeer alert, vlot en efficiënt. Voor een nog grotere betrokkenheid bij het rijden is ook een manuele zesversnellingsbak* beschikbaar. De lichtgewicht, zeer geavanceerde bak draagt bij tot de voortreffelijke efficiëntie van de XE.

* Enkel dieselmodellen.

INGENIUM MOTOREN

De XE wordt aangeboden met twee dieselmotoren uit ons Ingenium gamma: de 2.0 liter viercilinder turbodiesel van 163 pk en de 2.0 liter viercilinder turbodiesel van 180 pk. Door hun geavanceerde technologie en volledig aluminium constructie leggen de Ingenium motoren indrukwekkend lage cijfers voor brandstofverbruik en CO2-uitstoot voor.

BENZINEMOTOREN

De benzinemotoren van de XE zijn krachtig en alert over het volledige toerentalbereik, en verhogen de efficiëntie. De 2.0 liter viercilinder turbobenzinemotor van 200 pk en de 2.0 liter viercilinder turbobenzinemotor van 240 pk leveren beide met een compactere, brandstofefficiëntere structuur de prestaties en verfijning van een zescilinder. De 3.0 liter V6 benzinemotor met compressor, die beschikbaar is op de modellen met vierwielaandrijving (AWD) en automatische versnellingsbak, werd specifiek afgestemd op de vereisten van de XE.

MOTORENGAMMA

Kies de krachtige, efficiënte benzine- of dieselmotor die aansluit bij uw rijstijl.

MOTORISATIE:

2.0 LITER VIERCILINDER TURBODIESEL (163 PK)

De 2.0 liter viercilinder-dieselmotor van Jaguar onderscheidt zich door een opmerkelijk laag brandstofverbruik van 75,6 mpg (gemengde cyclus), goed voor een CO2-uitstoot van 99 g/km. Hij is beschikbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een elektronisch gestuurde achttrapsautomaat met Jaguar Sequential Shift en All Surface Progress Control.

0-100 km/u in 8,4 seconden (handgeschakeld); 8,2 seconden (automaat)

Brandstofverbruik (gecombineerd): 3,8 l/100 km (handgeschakeld); 4,1 l/100 km (automaat)

CO2-emissies: 99 g/km (handgeschakeld); 106 g/km (automaat)

2.0 LITER VIERCILINDER TURBODIESEL 180 PK

Deze variant uit de nieuwe Ingenium-motorengeneratie van Jaguar ontwikkelt 180 pk. Hij staat borg voor indrukwekkend lage verbruiks- en CO2-cijfers over een breed toerentalbereik. Hij kan naar keuze worden gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een elektronisch gestuurde achttrapsautomaat met Jaguar Sequential Shift en All Surface Progress Control.

0-100 km/u in 7,8 seconden (hangeschakeld); 7,8 seconden (automaat)

Brandstofverbruik (gecombineerd): 4,2 l/100 km (handgeschakeld); 4,2 l/100 k (automaat)

CO2-emissies: 109 g/km (handgeschakeld); 109 g/km (automaat)

2.0 LITER VIERCILINDER TURBOBENZINE (200 PK)

Ervaar het lage brandstofverbruik en de prestaties van een viercilindermotor in combinatie met de verfijning en opwinding die normaal alleen een zescilinder kan bieden. Zijn lichte aluminiumconstructie houdt de XE wendbaar, onderstreept zijn dynamiek en zet zijn sportieve kwaliteiten optimaal in de verf. Hij is beschikbaar in combinatie met een achttrapsautomaat, Jaguar Sequential Shift™ en All Surface Progress Control.

0-100 km/u in 7,7 seconden

Brandstofverbruik (gecombineerd): 7,5 l/100 km

CO2-emissies: 179 g/km

2.0 LITER VIERCILINDER TURBOBENZINE 240 PK

De krachtigste 2.0 liter motor die Jaguar ooit bouwde, gebruikt hypermoderne technologie om zijn efficiëntie te optimaliseren. Zijn aluminiumconstructie is bovendien zeer licht, wat de XE de extra wendbaarheid en dynamiek van een echte rijdersauto bezorgt. Hij is beschikbaar in combinatie met een achttrapsautomaat, Jaguar Sequential Shift™ en All Surface Progress Control.

0-100 km/u in 6,8 seconden

Brandstofverbruik (gecombineerd): 7,5 l/100 km

CO2-emissies: 179 g/km

3.0 LITER V6 BENZINEMOTOR MET COMPRESSOR (340 pk)

De 3.0 liter V6 benzinemotor met compressor van 340 pk, een schitterende motor uit het F-TYPE gamma, is voorzien van een Twin Vortex-compressor van het Roots-type, die in de “V” van de motor wordt ingebouwd om de krachtbron compact te houden. Met zijn elektronische achttrapsautomaat met Jaguar Sequential Shift en All Surface Progress Control, levert de motor een mooie, rauwe respons op elke wijziging in de snelheid of schakelovergang.

0-100 km/u in 5,1 seconden

Brandstofverbruik (gecombineerd): 8,1 l/100 km

CO2-emissies: 194 g/km

Ontdek de specificaties van de XE, inclusief motor- en transmissiegegevens.