Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

RIJERVARING

De rijdynamiek van Jaguars is legendarisch. De XF legt de lat nog hoger.

COMFORT EN DYNAMIEK

Met zijn superieure rijcomfort en toonaangevend sportieve wendbaarheid creëert de XF een opwindende rijbeleving. De optie van All Wheel Drive met Intelligent Driveline Dynamics, beschikbaar voor benzine- en dieselmotoren, geeft de XF nog grotere capaciteiten onder uitdagende rij- en weersomstandigheden.

LIGHTWEIGHT ALUMINIUM ARCHITECTURE

Aan de basis van het onberispelijke rijcomfort, weggedrag en dynamisme van de XF ligt de lichtgewicht aluminiumarchitectuur van Jaguar. Die draagt bij tot een nagenoeg perfecte gewichtsverdeling (50% vooraan / 50% achteraan), wat de wagen wendbaar en precies maakt. Het gewicht dat wordt bespaard door op grote schaal aluminium te gebruiken, verbetert het brandstofverbruik, zorgt voor een CO2-emissie vanaf slechts 104 g/km en maakt de XF een van de lichtste wagens is in zijn klasse.

De wagens die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

RIJCOMFORT & WENDBAARHEID

De XF combineert wendbaarheid met dynamische prestaties, maar altijd met behoud van rijcomfort. Dat is deels te danken aan de lichte, maar uitzonderlijk sterke en torsiestijve lichtgewicht aluminiumarchitectuur van de XF. Die is het ideale platform voor de verfijnde voorwielophanging met dubbele wishbones en de Integral Link achterwielophanging, en geeft de XF de bezieling van een sportwagen.

De wagens die worden getoond in de video's op deze website, zijn niet altijd volgens de recentste specificaties. Uw lokale Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

MAAK EEN PROEFRIT IN DE XF

BEZIELENDE OPHANGING

De geavanceerde voor- en achterwielophanging van de XF is opgebouwd uit sterke en lichte aluminium componenten. Vooraan verzekert een structuur met dubbele wishbones zoals die van de F-TYPE een toonaangevende wendbaarheid. De Integral Link achterwielophanging biedt de nodige stijfheid voor een uitstekende wendbaarheid, een verder verhoogde rijkwaliteit en nog sterkere dynamische capaciteiten.

AWD-VIERWIELAANDRIJVING & INTELLIGENT DRIVELINE DYNAMICS

De XF is beschikbaar met Jaguar's unieke All Wheel Drive met Intelligent Driveline Dynamics (IDD) en Adaptive Surface Response (ASR)* op benzine- en dieselmodellen. Deze unieke IDD-software is exclusief voor Jaguar ontwikkeld en biedt geavanceerde algoritmes om intelligent op wegcondities te reageren. Het systeem werkt zowel voorspellend als reactief en helpt zoveel mogelijk voorkomen dat u tractie verliest, zodat minder energie hoeft te worden gestoken in het terugwinnen ervan. ASR breidt de capaciteiten van de XF nog verder uit en is actief bij alle motortoerentallen. Het herkent verschillen tussen oppervlakken om de beschikbare grip maximaal te benutten.

* ASR is een optie op All Wheel Drive-uitvoeringen met Adaptive Dynamics.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

Het in deze klasse unieke All Surface Progress Control* (ASPC) van Jaguar ondersteunt u wanneer het glad is, bijvoorbeeld bij het wegrijden op een ondergesneeuwde oprit, wanneer u op een door ijs gladde helling rijdt, of zelfs wanneer u op nat gras een aanhangwagen sleept. Het ASPC is een snelheidsregelaar voor lage snelheden die de XF ondersteunt in omstandigheden met beperkte grip, bij elk weer. Op die manier kunt u zich volledig concentreren op het sturen.

* ASPC is standaard in combinatie met alle motoren die gekoppeld worden aan een automatische versnellingsbak.

RIJDYNAMIEK

ELEKTRISCHE STUURBEKRACHTIGING

De elektrische stuurbekrachtiging (EPAS – Electronic Power Assisted Steering) van de XF biedt een uitstekende feedback en controle gecombineerd met een zeer directe bekrachtiging. Doordat de stuurbekrachtiging elektrisch is, kan de mate van bekrachtiging computergestuurd afgestemd worden op de omstandigheden. Het systeem berekent exact de juiste hoeveelheid bekrachtiging voor elke bocht en elk manoeuvre. De elektrische stuurbekrachtiging werkt ook samen met de andere bestuurderondersteunende systemen van de wagen, zoals de actieve rijstrookassistent* en Park Assist* ten behoeve van extra veiligheid en meer gemak voor de bestuurder.

* Optie.
De wagens die worden getoond in de video's op deze website zijn niet altijd volgens de recentste specificaties. Uw lokale Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

JAGUARDRIVE CONTROL

Met JaguarDrive Control™ kunt u kiezen voor diverse rijprogramma's, zoals Standaard, Eco, Dynamisch en Regen/IJs/Sneeuw, waarbij elk programma zorgt voor subtiele aanpassingen aan stuur, gasrespons en schakelpunten. De Eco-modus bevordert brandstofefficiënt rijden, terwijl de Dynamische modus het gas gevoeliger maakt, opschakelt bij hogere toerentallen en het stuur zwaarder maakt. In de Regen/IJs/Sneeuw-modus dempt het systeem automatisch de acceleratie en bouwt het de tractie geleidelijker op voor rijden op glad wegdek.

Het eigentijdse en bekroonde design, de geavanceerde rijdynamiek en het gesofistikeerde infotainment van Jaguar onderscheiden de XF van de concurrentie. Creëer de voor u perfecte XF met onze configurator.