Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

RIJERVARING

De rijdynamiek van Jaguars is legendarisch. De XF legt de lat nog hoger.

Met zijn superieure rijcomfort en toonaangevend sportieve wendbaarheid creëert de XF een opwindende rijbeleving. De optionele AWD-vierwielaandrijving met Intelligent Driveline Dynamics, die voor het eerst in combinatie met zowel diesel- als benzinemotor beschikbaar is, geeft de XF nog sterkere capaciteiten in uitdagende rijomstandigheden.

LICHTGEWICHT ALUMINIUMARCHITECTUUR

Aan de basis van het onberispelijke rijcomfort, weggedrag en dynamisme van de XF ligt de lichtgewicht aluminiumarchitectuur van Jaguar. Die draagt bij tot een nagenoeg perfecte gewichtsverdeling (50% vooraan/50% achteraan), wat de wagen wendbaar en precies maakt. Ze maakt de XF ook 190 kg lichter dan de vorige generatie, waarmee hij een van de lichtste wagens is in zijn klasse. Bovendien verlaagt dat beperkte gewicht ook het brandstofverbruik, waardoor de CO2-uitstoot kon worden teruggedrongen tot nauwelijks 104 g/km.

De wagens die worden getoond in de filmpjes op deze website, zijn niet altijd volgens de recentste specificaties. Uw lokale Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

DOWNLOAD EEN BROCHURE

AWD-VIERWIELAANDRIJVING & INTELLIGENT DRIVELINE DYNAMICS

De XF biedt Jaguar's unieke AWD-vierwielaandrijving met Intelligent Driveline Dynamics (IDD) en Adaptive Surface Response (AdSR)* aan op de benzinemodellen en, voor de eerste keer, ook op de dieselmodellen. De unieke en volledig door Jaguar ontwikkelde IDD software omvat verfijnde algoritmes die intelligent reageren op de wegomstandigheden. Naast corrigerend grijpt het systeem ook anticiperend in en helpt het te voorkomen dat u tractie verliest, in plaats van te proberen de tractie te herstellen. Het AdSR breidt de capaciteiten van de XF nog verder uit en is actief bij alle toerentallen. Het herkent automatisch verschillen tussen ondergronden om de beschikbare grip maximaal te benutten.

* Het AdSR is als optie beschikbaar op alle modellen (behalve de S) met AWD-vierwielaandrijving en Adaptive Dynamics.

RIJCOMFORT & WENDBAARHEID

De XF combineert wendbaarheid met dynamische prestaties, maar altijd met behoud van rijcomfort. Dat is deels te danken aan de lichte, maar uitzonderlijk sterke en torsiestijve lichtgewicht aluminiumarchitectuur van de XF. Die is het ideale platform voor de verfijnde voorwielophanging met dubbele wishbones en de Integral Link achterwielophanging, en geeft de XF de bezieling van een sportwagen.

De wagens die worden getoond in de video's op deze website, zijn niet altijd volgens de recentste specificaties. Uw lokale Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

CONFIGUREER UW XF

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

Het in deze klasse unieke All Surface Progress Control* (ASPC) van Jaguar ondersteunt u wanneer het glad is, bijvoorbeeld bij het wegrijden op een ondergesneeuwde oprit, wanneer u op een door ijs gladde helling rijdt, of zelfs wanneer u op nat gras een aanhangwagen sleept. Het ASPC is een snelheidsregelaar voor lage snelheden die de XF ondersteunt in omstandigheden met beperkte grip, bij elk weer. Op die manier kunt u zich volledig concentreren op het sturen.

* ASPC is standaard in combinatie met alle motoren die gekoppeld worden aan een automatische versnellingsbak.

De wagens die worden getoond in de filmpjes op deze website, zijn niet altijd volgens de recentste specificaties. Uw lokale Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

ADAPTIVE DYNAMICS

Of u nu accelereert op de autosnelweg, bochten neemt op een binnenweg of navigeert door de stad, het Adaptive Dynamics* stemt de respons van de XF af op de omstandigheden en uw rijstijl. Het systeem verstelt continu de schokdempers om altijd een optimale balans te creëren tussen snedigheid en comfort.

* Optie op alle modellen behalve Pure. Standaard op S. 

De wagens die worden getoond in de filmpjes op deze website, zijn niet altijd volgens de recentste specificaties. Uw lokale Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

CONFIGUREERBARE DYNAMISCHE MODUS

De optionele Configureerbare dynamische modus* is technologie uit de F-TYPE waarmee u eigenschappen van de dynamiek van de XF naar eigen voorkeur kunt instellen. De instellingen worden actief wanneer de Dynamische modus van het JaguarDrive Control wordt geselecteerd. De Dynamische modus maakt het sportieve karakter van de XF extra pittig. De gasrespons wordt scherper, het stuur directer, en de versnellingsbak schakelt in een kortere tijd en bij een hoger motortoerental.

* Configureerbare dynamische modus is niet beschikbaar op 163 pk, 240 pk, Pure en met manuele versnellingsbak.

BEZIELENDE OPHANGING

De geavanceerde voor- en achterwielophanging van de XF is opgebouwd uit sterke en lichte aluminium componenten. Vooraan verzekert een structuur met dubbele wishbones zoals die van de F-TYPE een toonaangevende wendbaarheid. De Integral Link achterwielophanging biedt de nodige stijfheid voor een uitstekende wendbaarheid, een verder verhoogde rijkwaliteit en nog sterkere dynamische capaciteiten. 

EEN BROCHURE DOWNLOADEN

ELEKTRISCHE STUURBEKRACHTIGING

De elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) van de XF biedt een uitstekende feedback en controle gecombineerd met een zeer directe bekrachtiging. Doordat de stuurbekrachtiging elektrisch is, kan de mate van bekrachtiging computergestuurd afgestemd worden op de omstandigheden. Het systeem berekent exact de juiste hoeveelheid bekrachtiging voor elke bocht en elk manoeuvre. De elektrische stuurbekrachtiging werkt ook samen met de andere bestuurderondersteunende systemen van de wagen, zoals de actieve rijstrookassistent* en Park Assist* ten behoeve van extra veiligheid en meer gemak voor de bestuurder.

* Optie.
De wagens die worden getoond in de video's op deze website zijn niet altijd volgens de recentste specificaties. Uw lokale Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

JAGUARDRIVE CONTROL

Met JaguarDrive Control™ kunt u kiezen voor diverse rijprogramma's, zoals Standaard, Eco, Dynamisch en Regen/IJs/Sneeuw, waarbij elk programma zorgt voor subtiele aanpassingen aan stuur, gasrespons en schakelpunten. De Eco-modus bevordert brandstofefficiënt rijden, terwijl de Dynamische modus het gas gevoeliger maakt, opschakelt bij hogere toerentallen en het stuur zwaarder maakt. In de Regen/IJs/Sneeuw-modus dempt het systeem automatisch de acceleratie en bouwt het de tractie geleidelijker op voor rijden op glad wegdek.

Het eigentijdse en bekroonde design, de geavanceerde rijdynamiek en het gesofistikeerde infotainment van Jaguar onderscheiden de XF van de concurrentie. Creëer de voor u perfecte XF met onze configurator.