Primaire navigatie overslaan
C-X17

OVER JAGUAR

skip.tertiary.navigation

DE C-X17 CONCEPT

De C-X17 Concept is de eerste conceptstudie van Jaguar voor een sportieve cross-over. Hij mixt het verleidelijke design en de intelligente prestaties, beide kenmerken van Jaguar, met de voordelen van een cross-over, zoals een zelfverzekerde rijpositie en een sterke flexibiliteit. Hij toont de gloednieuwe intelligente aluminium architectuur van Jaguar, die ontwikkeld werd om de wagens die ermee zullen worden gebouwd, een toonaangevende kwaliteit, levensduur en betrouwbaarheid te bezorgen.

C-X17

VAN IDEE NAAR REALITEIT

De zeer geavanceerde, modulaire architectuur van de C-X17 Concept, waarvoor uitgebreid een beroep wordt gedaan op aluminium, biedt de nodige flexibiliteit voor de ontwikkeling van een ruim gamma modellen zonder te raken aan het unieke karakter, het design, de rijdynamiek, de prestaties en de luxe die Jaguar zijn reputatie hebben bezorgd.

C-X17 C-X17

De eerste Jaguar die gebruik zal maken van de gloednieuwe architectuur, komt in 2015 op de markt. De nieuwe middelgrote sportberline voor de premiumklasse zal worden aangedreven door motoren met uiteenlopende cilinderinhoud en vermogens, alle met inspirerende prestaties en de nieuwste innovaties op het vlak van brandstofefficiëntie zonder in te boeten aan souplesse.

DRIE SCHITTERENDE KLEUREN

De C-X17 Concept werd aan de wereld voorgesteld in drie adembenemende kleuren: Caesium Blue, Liquid Aluminium en Liquid Gold.

C-X17
 • Caesium Blue

 • Liquid Aluminium

 • Liquid Gold

ONZE COMPLEET NIEUWE RICHTING BEREIKT COMPLEET NIEUWE BESTUURDERS

De C-X17 Concept beleefde in Frankfurt zijn wereldpremière en was daarna in Dubai en Los Angeles te zien in de prachtige kleur Liquid Aluminium. In China verscheen hij voor het eerst in een ultraluxueuze versie met "Liquid Gold" koetswerk.

img_wrapper_Map_updated-device_desktop-1366x550.jpg

1. FRANKFURT - 10 SEPTEMBER 2013

Debuut in Frankfurt, 10 september 2013, de C-X17 Concept in Caesium Blue.

2. DUBAI - 6 NOVEMBER 2013

Debuut in Dubai, 6 november 2013, de C-X17 Concept in Liquid Aluminium.

3. LOS ANGELES - 19 NOVEMBER 2013

Debuut in Los Angeles, 19 november 2013, de C-X17 Concept in Liquid Aluminium.

4. GUANGZHOU - 20 NOVEMBER 2013

Debuut in Guangzhou, 20 november 2013, de C-X17 Concept in Liquid Gold met aanpassing van het interieurdesign en de technologie.

DE SCHOONHEID VAN JAGUAR

De C-X17 Concept moest stijlvol, sportief en opwindend zijn. Hij moest anders worden dan de andere, maar met de tijdloze verfijning die typisch is voor Jaguar.

Ian Callum, Design Director van Jaguar, zei over de C-X17: “We hebben de C-X17 in elk opzicht getekend vanuit een aantal duidelijke principes, vanuit een diep gevoel van wat een auto tot een Jaguar maakt: boeiende proporties, zuivere lijnen, uitgebalanceerde vormen. Met zijn assertieve en krachtige lijnen, maar tegelijk ook een prachtige sensualiteit, is de C-X17 duidelijk en typisch Jaguar.”

SLIM VANBINNEN

Het interieur van de C-X17 Concept combineert innoverende interactieve technologie met een moderne kijk op traditionele, hoogwaardige materialen en Brits vakmanschap voor een hoog niveau van luxe en verfijning. Door het gastvrije design en het algemeen praktische karakter van het interieur, dat bovendien zeer veelzijdig is dankzij onder meer een ruime koffer, is hij tegelijk perfect voor het gezin en opwindend voor de bestuurder.

C-X17

GEAVANCEERDE TECHNOLOGIE

C-X17
 1. DE ACHTERWIELEN

  Bij normale grip drijft de intelligente vierwielaandrijving van de C-X17 Concept de achterwielen aan. Dat is uniek in het segment van de sportieve cross-overs en helpt mee de typisch dynamische Jaguar-rijervaring te creëren. Het systeem monitort continu het wegdek om wielslip te voorkomen en te verhelpen, en zo bij slechte grip de rijervaring vertrouwenwekkend te maken en de stabiliteit van de wagen te verhogen.

 2. TORQUE VECTORING

  Torque Vectoring by Braking (TVbB) helpt de wagen het gewenste traject aan te houden en vermindert de kans op overstuur. Het systeem geeft de bestuurder nog meer controle en verbetert het gedrag van de wagen in bochten.

 3. REAR EXIT DETECTION

  De C-X17 Concept is uitgerust met Rear Exit Detection, een systeem dat alle inzittenden onder zijn hoede neemt wanneer ze de deuren willen openen. Het geavanceerde systeem voor de actieve veiligheid waarschuwt voor objecten die dichterbij komen, en die zich in de dode hoek van de passagiers kunnen bevinden.

 4. BRANDSTOFVERBRUIK

  Inspirerende prestaties, souplesse en een uitstekend brandstofverbruik. De C-X17 Concept voorziet in een gamma motoren met verschillende cilinderinhoud, waaronder een nieuwe familie van krachtige en efficiënte viercilinder benzine- en dieselmotoren. De C-X17 Concept heeft een toonaangevende brandstofefficiëntie en CO2-uitstoot dankzij uiterst efficiënte motoren en zijn gloednieuwe, intelligente aluminium architectuur.

GALERIJ

Meer van de schitterende C-X17 Concept kunt u zien in de galerij hieronder.

Galerij