1. JAGUAR I-PACE CHALLENGE

    De Jaguar I-PACE heeft zijn dagelijkse gebruiksgemak gedemonstreerd door met een enkele batterijlading 5 landen te doorkruisen bij winterse temperaturen.

Jill Peeters, weervrouw bij VTM en oprichtster van klimaatorganisatie “Climate Without Borders” nam plaats aan het stuur van de I-PACE en pikte onderweg verschillende gasten op die te maken kregen met extreme weersomstandigheden.

Jaguar I-PACE Challenge

Steven Peleman, Strategy & Innovation Director bij Deloitte, mocht als eerste met Jill Peeters meerijden in de I PACE. Zijn surf- en skipassie maken hem in het bijzonder gevoelig voor het behoud van een leefbare wereld, wat hem deed besluiten zijn ervaring en opleiding helemaal in die richting in te zetten. Zijn aandacht en specialisatie gaat in het bijzonder uit naar uitdagingen waarbij bedrijven zichzelf volledig moeten heruitvinden, eerst via de product portfolio, vervolgens via hun onderzoek- en ontwikkelingsportfolio, hun business model tot tenslotte hun nieuwe identiteit, dit alles gecombineerd met een hoger doel.
Duurzaamheid, klimaatverantwoordelijkheid of circulariteit zijn zulke doelen.

Jaguar I-PACE Challenge

Mirko Simoens, Frederik Vanclooster en Laura Leemans van Scouts en Gidsen Vilvoorde worden door Jill opgepikt in Luxemburg ten midden van de velden. Ze vertellen hoe hun kamp van afgelopen zomer letterlijk in het water viel toen ze overvallen werden door een hevige storm op hun kampplaats in Durbuy. Ze werden geconfronteerd met hevige wind en een stevige hagel- en regenbui.
In totaal waren er 165 kinderen aanwezig op het kamp; de jongsten moesten geëvacueerd worden.

Jaguar I-PACE Challenge

Voor Timmy Haubrechts, een heftruckchauffeur uit Sint-Truiden, werd het deze zomer écht te heet. Hij ging op zoek naar een creatieve oplossing en haalde de voorpagina’s van de kranten met zijn ludieke actie. Hij lanceerde een Facebook-event in de koelcel van de Colruyt waar in een mum van tijd 11.000 gasten op inschreven. De plaatselijke supermarkt speelde het spel mee, en zorgde voor hapjes in de koelcel. Jill rijdt met Timmy van Luxemburg naar België; de eerste drie landen zijn binnen!

Jaguar I-PACE Challenge

Professor Bart Muys, onderzoeker aan de KU Leuven gespecialiseerd in bos, natuur en landschap, was eveneens te gast. Hij vertelt hoe belangrijk de ecosystemen van onze planeet zijn om de schadelijke uitstoot te helpen neutraliseren. Hij onderstreept ook het belang van elektrisch rijden: “Het is belangrijk dat pionier bedrijven aan de kar trekken om de (auto-) industrie duurzamer te maken, onder meer door in te zetten op elektrificatie. Het is van essentieel belang om een tijdige transitie te realiseren naar een wereld waarin de uitstoot drastisch wordt teruggedrongen.”

Jaguar I-PACE Challenge

Het is al donker wanneer Jill haar laatste gast ontmoet: wijnmaker Karel Henckens van wijndomein Aldeneyck in de Belgische Maasvallei. Karel startte met de uitbouw van zijn domein in 1993, en roept 2018 alvast uit tot wijnjaar van de eeuw. De aanhoudende droogte en de hoge temperaturen zorgen voor een uitstekende wijn ‘made in Belgium’. Samen met Karel, voltooit Jill Peeters haar Challende met de Jaguar I-PACE wanneer ze de Nederlandse grens oversteken.

/