De F-TYPE SVR Convertible is onze krachtigste F-TYPE Convertible tot nu toe. Hij is gecreëerd door Special Vehicle Operations (SVO) en levert opzienbarende prestaties, ongeëvenaarde luxe en baanbrekende technologie.

De Twin Vortex Supercharger van de 5.0 liter V8-motor zorgt voor alerte, evenwichtige prestaties bij alle toerentallen. De F-TYPE SVR Convertible accelereert van 0-100 km/u in slechts 3,7 seconden en heeft een topsnelheid van 322 km/u*.

Neem contact op met uw Jaguar concessiehouder als u de eigenaar wilt worden van één van de laatste exemplaren van deze exclusieve versie van onze rasechte sportwagen.

SIGNATURE FEATURES

 • Jaguar F-Type SVR Convertible Side View Every Detail

  ELK DETAIL TELT

  Ontdek de ultieme F‑TYPE. De F‑TYPE SVR is lichter en sneller, en is voorzien van aangepaste aërodynamische elementen die de grip en wegligging nog verder verbeteren. Daarnaast zorgt Jaguar’s All Wheel Drive-technologie dat de tractie onder alle omstandigheden optimaal is. Elk detail van de wagen is afgestemd op gigantische prestaties; dit is Jaguar op zijn best.

 • Jaguar F-Type SVR Convertible Interior

  INTERIEURSTYLING

  De Performance zetels met quilted stoelbekleding bieden veel comfort en ondersteuning, en de ultramoderne afwerkingen creëren een gevoel van totale luxe.

 • Jaguar F-Type SVR Lightweight

  LICHTGEWICHT TECHNOLOGIEËN

  Gewicht is de vijand van prestaties. Daarom hebben wij de F‑TYPE SVR ontworpen om zo licht mogelijk te zijn. Elke gram gewicht is er met een reden. Het lichtgewicht Titanium en Inconel® uitlaatsysteem zorgt voor een gewichtsbesparing van 16 kilogram, terwijl de fraaie gesmede lichtmetalen velgen in totaal 13,8 kilogram gewicht besparen. Elke nieuw ontworpen wieldrager bespaart 0,6 kilogram in vergelijking met de standaard wieldragers en het als optie verkrijgbare Carbon Ceramic-remsysteem met 398 mm remschijven vóór en 380 mm schijven achter, reduceert het gewicht met 21 kilogram in vergelijking met een conventioneel remsysteem. Elke milligram gewichtsbesparing geeft de F‑TYPE SVR snellere acceleratietijden, een nog wendbaardere handling en een scherper remgedrag – voor een onvergetelijke rijbeleving.

 • Jaguar F-Type SVR Aerodynamics

  AËRODYNAMICA

  De aërodynamische vleugelspoiler speelt een belangrijke rol bij de grotere prestaties van de F‑TYPE SVR en produceert zowel minder luchtweerstand als een grotere downforce. De vleugelspoiler is hoger en breder waarmee hij over de volle breedte van de wagen werkt. Wanneer de vleugelspoiler is uitgeklapt, zorgt deze voor een reductie van de luchtweerstandscoëfficiënt met 2,5 procent en een reductie van de liftcoëfficiënt met 15 procent. Andere aërodynamische verbeteringen sturen de luchtstroming door de motorruimte voor optimale koeling en evenwichtige downforce. De gladde onderbodem en achterdiffuser reduceren luchtweerstand, sturen de luchtstroming en verbeteren de stabiliteit.

 • Jaguar F-Type SVR Powertrain

  MOTORTECHNOLOGIE

  In de F‑TYPE SVR levert de 5.0 liter V8-motor nog grotere prestaties, met maar liefst 575 pk en 700 Nm. Het All Wheel Drive-systeem werkt samen met het Electronic Active Differential om tractie en stabiliteit te vergroten, zodat de F‑TYPE SVR zijn gigantische vermogen optimaal kan benutten.

KENMERKEN F‑TYPE SVR CONVERTIBLE

 • Jaguar F-Type SVR Engines

  5.0 LITER V8 SUPERCHARGED BENZINEMOTOR VAN 575 CH

  Deze aangepaste 575 pk sterke 5.0 liter V8-motor maakt de F‑TYPE SVR tot de krachtigste in serie geproduceerde Jaguar ooit. Hij accelereert in slechts 3,7 seconden van 0-100 km/u en geeft de Convertible een topsnelheid van 314 km/u.

 • Jaguar F-Type SVR Aerodynamics

  GEAVANCEERDE AËRODYNAMICA

  Talrijke aërodynamische verbeteringen, waaronder een precisie-frontsplitter en een bredere spoiler, vergroten de downforce van de F‑TYPE SVR en verlagen tegelijkertijd de luchtweerstand. Daardoor snijdt de F‑TYPE SVR door de wind, waardoor hij moeiteloos in staat is tot snelle acceleratietijden en hoge kruissnelheden.

 • Jaguar F-Type SVR Wheels

  UNIEKE VELGEN

  De F‑TYPE SVR is uitgerust met speciale gesmede 20” lichtmetalen velgen uitgevoerd in Satin Grey. Deze 'Split-Spoke’ velgen zijn gecombineerd met Pirelli P ZEROTM banden die 10 mm breder zijn dan de standaard F‑TYPE banden, voor nog betere handling en grip.

 • Jaguar F-Type SVR Interior

  EXCLUSIEF INTERIEUR

  Met het interieur van de F‑TYPE SVR heeft onze afdeling Special Vehicle Operations het toonbeeld geleverd van haar aandacht voor detail. Waar u ook kijkt, ziet u exclusieve materialen. Van subtiele, contrasterende stiknaden tot ultramoderne afwerkingen die een gevoel van totale luxe oproepen.

F-Type SVR Logo On Headrest

STANDAARDUITRUSTING VOOR ELKE F‑TYPE

 • Jaguar F-Type Navigation Pro Display

  NAVIGATION PRO

  Het navigatiesysteem maakt het volgen van routes gemakkelijker dankzij uitgebreide instructies, gesproken aanwijzingen en Junction View. Door de positieberekening op basis van rijsnelheid en rijrichting weet de wagen altijd precies waar hij zich bevindt, ook als het gps-signaal wegvalt. Perfect dus voor het stadscentrum en wanneer u door tunnels rijdt.

 • Jaguar F-Type Electric Power Assisted Steering

  ELECTRONIC POWER ASSISTED STEERING (EPAS)

  De elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) biedt uitstekende feedback en controle, en is alleen actief wanneer daadwerkelijk wordt gestuurd, waarmee brandstof wordt bespaard en vermogen vrijgemaakt voor wat echt belangrijk is. De geavanceerde computerregeling varieert de stuurbekrachtiging al naar gelang de omstandigheden, met als resultaat maximale assistentie bij manoeuvreren met lage snelheid en een fantastisch stuurgevoel bij hoge snelheden.

 • Jaguar F-Type Touch Pro Display

  TOUCH PRO

  Installé de série sur chaque F‑TYPE, le système Touch Pro offre une connectivité à bord et des fonctionnalités multimédias des plus remarquables grâce au matériel et aux logiciels de pointe embarqués. D'une réactivité incroyable avec son interface d'utilisation très intuitive et ses graphismes affirmés, il facilite tous les trajets et les rend plus agréables.

 • Jaguar F-type Meridian Sound Speaker Locations

  MERIDIANTM AUDIOSYSTEEM

  Het 380 Watt audiosysteem van de F‑TYPE is ontworpen in samenwerking met de Britse audio-experts van MeridiaTM en brengt uw muziek tot leven. Met behulp van Digital Signal Processing (DSP) en geavanceerde Cabin Correction algoritmes stemt dit systeem met 10 luidsprekers inclusief 2 subwoofers uw audio af op de unieke interieurakoestiek van de F‑TYPE.

 • Jaguar F-Type Torque Vectoring

  TORQUE VECTORING

  Torque Vectoring maximaliseert de prestaties van de F‑TYPE in zelfs de scherpste bochten. Torque Vectoring-technologie remt de binnenste wielen in de bocht individueel en gecontroleerd af om de rotatiekracht die op de wagen werkt te vergroten.

PERSONALISEER UW F‑TYPE

Maak uw F‑TYPE echt persoonlijk. Kies de kleuren voor carrosserie en dak die bij u passen, en de velgen die hier perfect op aansluiten. Creëer uw persoonlijke interieurstyling, specificeer uw ideale zetels, bekledingsmaterialen en kleurencombinaties. En met Jaguar's uitzonderlijke combinatie van opties, style packs en accessoires wordt uw F‑TYPE echt uniek.

/

ERVAAR EEN JAGUAR PROEFRIT

Ervaar zelf de prestaties, luxe en opwinding van een Jaguar tijdens een proefrit bij de Jaguar concessiehouder.

Jaguar F-Type Driving Along Seafront

*Als de Carbon Fibre aërodynamische vleugelspoiler van de F-TYPE SVR wordt vervangen door de standaard inklapbare achterspoiler van de F-TYPE, bedraagt de topsnelheid 300 km/u.