Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

XE SV PROJECT 8

De meest extreme performance Jaguar ooit gaat de Nürburgring Nordschleife op.

Play Video

DE MEEST EXTREME PERFORMANCE JAGUAR OOIT

Met 600 pk uit een 5.0 liter V8 Supercharged benzinemotor is de Project 8 de krachtigste straatlegale Jaguar ooit. De totale productie wordt beperkt tot 300 auto's wereldwijd. Elke auto wordt met de hand gebouwd in het SVO Technical Centre in Warwickshire, Engeland. Kies uit de tweezits circuituitvoering en een op de weg georiënteerde vierzitter. Beide zijn uitsluitend verkrijgbaar met stuur links. Er zijn prototypes getest op locaties door heel Europa. De bekendste daarvan is de Nürburgring Nordschleife. Project 8 heeft de snelste ronde ooit gereden voor een Jaguar op de Nordschleife, sneller dan alle andere vierdeurs productiesedans ooit en sneller dan veel vermaarde supercars.

SPECIAL VEHICLE OPERATIONS

SVO creëert de ultieme Jaguars: de snelste, meest luxueuze auto's die beschikken over de hoogste niveaus aan technologieën. Onze gespecialiseerde ingenieurs, designers en vakmensen stellen onze meest veeleisende klanten in staat toe te geven aan hun passie voor Jaguar. Het resultaat is altijd exclusief, aantrekkelijk en een echt verzamelobject.

PRESTATIES EN CAPACITEITEN

De Project 8 is ontworpen als 's werelds meest opwindende sportsedan en maakt gebruik van een op motorsport gebaseerde wielophanging en een aangepast All Wheel Drive-systeem voor een uitstekend bestuurdersgevoel en toonaangevende wendbaarheid. De demperbevestigingen beschikken over kogelgewrichten voor een betere respons. Er zijn twee rijhoogten: een instelling voor op de weg en een instelling die 15 mm lager is voor op het circuit.

SUPERCHARGED HART. ALUMINIUM ARCHITECTURE

De legendarische V8 Supercharged van Jaguar vormt het hart van de auto. Maar bij snelheid en rijplezier draait het niet alleen om vermogen. Het gewicht wordt tot een minimum beperkt door de combinatie van de baanbrekende Lightweight Aluminium Architecture van Jaguar met het veelvuldige gebruik van carbon fibre, voor de motorkap, bumpers, spatborden, zijskirts, frontsplitter en achterspoiler.

KARAKTERISTIEKE KENMERKEN

ACHTERSPOILER

Het ontwerp van de carrosserie van de Project 8 is uitvoerig herzien om de aërodynamische prestaties te kunnen bieden die essentieel zijn voor een auto die snelheden van 322 km/h haalt. Dit omvat een verstelbare, diepe frontsplitter, een achterdiffuser en een grote, verstelbare achterspoiler. De hoek van de spoiler kan worden afgesteld om weerstand te verminderen of neerwaartse kracht maximaal te vergroten, zodat er bij 299 km/h een neerwaartse kracht ontstaat die gelijk is aan 122 kg.

REMSYSTEEM

De 5.0 liter V8 Supercharged benzinemotor en lichtgewicht carrosserie garanderen verbazingwekkende prestaties. Maar remvermogen is net zo belangrijk voor een auto die 322 km/h haalt. De Project 8 beschikt over de grootste en technologisch meest geavanceerde remmen die ooit zijn gemonteerd op een Jaguar: grote carbon keramische remschijven van 400 mm met voorin enorme remklauwen met 6 zuigers. Ze zijn ook licht, met een gewichtsbesparing van 18 kg.

EEN ECHTE VERBINDING MET DE WEG

All Wheel Drive zorgt voor een uitstekende respons, tractie en wendbaarheid. Geen andere Jaguar voelt zo 'levend'. De wendbaarheid is georiënteerd op achterwielaandrijving, zoals bij een tweedeurs supercar. Intelligent Driveline Dynamics omvat een Electronic Active Differential, als onderdeel van het geavanceerde, computergestuurde rijsysteem. De unieke getunede versie van Adaptive Dynamics voor de Project 8 omvat een nieuwe circuitmodus voor ultieme prestaties.

RACESTOELEN

Er zijn racestoelen in carbon fibre beschikbaar voor mensen die de tweezits circuituitvoering van de Project 8 willen. Ze zijn uitgerust met vierpuntssportgordels. De achterstoelen zijn vervangen door op meerdere punten bevestigde rolbeugels. De weguitvoering van de Project 8 beschikt over vier stoelen die zijn afgewerkt in Ebony leder met contrasterende stiknaden in Oyster. De voorstoelen zijn speciale Performance stoelen met een lichtgewicht magnesium frame.

GEPERSONALISEERD VOOR U

De Project 8 wordt aangeboden in 3 standaardkleuren en vijf kleuren uit ons SVO Premium Palet (optie). Om de auto echt uniek te maken – een werkelijk exclusief model – kiest u voor Bespoke by SVO. Deze editie biedt u de keuze uit 10.000 verdere carrosserie- en accentkleuren evenals speciale door autosport geïnspireerde stickers, gelakte remklauwen, een commissioningplaquette en nog veel meer.

VELGEN

Deze speciale lichtgewicht gesmede lichtmetalen velgen zijn sterker en lichter dan gewone gegoten lichtmetalen velgen en bieden een superieure wendbaarheid. Het unieke ontwerp van de velg vermindert weerstand zevenvoudig en de speciaal ontwikkelde Michelin Sport Cup 2-banden combineren uitstekende grip met comfort, waardoor ze perfect zijn voor weg en circuit.

SV_P8_18MY_011_GLHD_267420_DX-MODEL_DISPLAY-desktop-1366x650.jpg

MET DE KRACHT VAN 600 PK

De Project 8 is de snelste Jaguar sedan ooit. De 5.0 liter V8 Supercharged benzinemotor produceert 600 pk en 700 Nm aan koppel, waarmee deze de krachtigste motor is die ooit in een productiemodel van Jaguar is gemonteerd. De maximumsnelheid is 322 km/h en de auto gaat in slecht 3,7 seconden van 0-100 km/h. De achttrapsautomaat kan in slechts 0,2 seconden handmatig met paddles worden geschakeld, werkelijk binnen een oogwenk.

HOUD MIJ OP DE HOOGTE

IMAGE_WRAPPER_SV_P8_18MY_010_GLHD_desktop_1366x650.jpg

Om eigenaar te worden van het volgende performance-icoon van Jaguar, bezoekt u uw dichtstbijzijnde concessiehouder of neemt u contact op met het SVO begeleidingsteam via info@jlrspecialoperations.com of +44 (0) 203 601 1544.