Primaire navigatie overslaan

JAGUAR XJ

HET STREVEN NAAR EFFICIËNTIE

De Jaguar XJ neemt business net zo ernstig als luxe. Hij biedt bestuurder en passagiers een combinatie van kracht, schoonheid en verfijning. Terwijl de recentste technologie elke rit meer veiligheid en entertainment biedt, vormt de XJ de volmaakte omgeving om te werken én te relaxen.

De XJ is standaard uitgerust met Jaguars nieuwe state-of-the-art infotainmentsysteem, InControl Touch Pro. Zo blijft iedereen aan boord verbonden met de buitenwereld. Het kan zelfs een wifi hotspot creëren in de wagen, om via uiteenlopende apparaten draadloos te surfen.

De XJ is dankzij de aluminium carrosseriestructuur ook een van de meest efficiënte wagens in zijn segment. De uitstekende gewicht-vermogenverhouding verbetert de prestaties op elk gebied, zonder toegevingen op het gebied van sterkte. In het gamma veelgeprezen motoren vindt elk type bestuurder zijn gading. De XJ is gebouwd op maat van de bestuurder en de passagiers én op maat van de business.

BETER DESIGN

De elegantie van de XJ, met zijn uitgekiende dynamische lijnen en zijn aerodynamische ontwerp, bevordert de stabiliteit, de efficiëntie en de verfijning. Dat maakt de XJ veiliger, vermindert zijn brandstofverbruik en beperkt de windgeluiden. Met zijn indrukwekkend radiatorrooster, zijn krachtiger integrale LED koplampen en zijn opvallende nieuwe achterlichten oogt de XJ assertiever dan ooit.

EEN KLASSE APART

Binnenin onderscheidt de XJ zich van al zijn rivalen. Het luxueuze interieur paart een weergaloos design en de recentste technologie aan eigentijds vakmanschap en een brede keuze aan kleuren, fijne materialen en afwerkingen. Modellen met lange wielbasis bieden tot een meter beenruimte achterin. Er is dus meer dan genoeg ruimte om te werken of te ontspannen met de twee 10,2-inch HD-schermen en dankzij de individuele zetels met verstelbare rugleuning kunt u zich ook heerlijk ontspannen. Met de XJ wordt zakendoen puur genieten.

ONZE STERKTE: ALUMINIUM

De businesscase voor de XJ is gebaseerd op aluminium. Zijn 100% aluminium monocoque chassis en koetswerk verbetert de prestaties op elk gebied. De motor moet minder inspanningen leveren: accelereren verloopt sneller terwijl het verbruik en de emissies laag blijven. Ook het rijgedrag, de wendbaarheid en het rijcomfort zijn verbeterd. De intrinsieke sterkte van het zelfdragende aluminium koetswerk en het verlaagde gewicht bevorderen de remprestaties, beperken de kinetische energie bij elke impact en helpen de veiligheid van de inzittenden te verzekeren.

KRACHT, RESPONSIVITEIT, EFFICIËNTIE

Prestaties, verfijning en efficiëntie. Het gamma XJ motoren omvat een nieuwe versie van onze 3.0 liter V6- dieselmotor, nu met 300 pk, een koppel van 700 Nm en een lagere CO2-uitstoot van 149g/km. Er is ook een 3.0 liter V6 340 pk-benzinemotor met compressor en verder nog 5.0 liter V8 met een 550 pk-benzinemotor met compressor. Daarnaast is er ook nog een 2.0 benzinemotor van 240 pk. Elk model heeft ook een achttrapsautomaat voor responsief en naadloos schakelen en een zuiniger verbruik.

MAAK VAN CONNECTIVITEIT UW ZAAK

InControl Touch Pro, standaard bij elke XJ, is ons state-of-the-art infotainmentsysteem. Het integreert smartphones naadloos en biedt uiteenlopende diensten. Het biedt bestuurder en passagiers een betere rijervaring en houdt hen geconnecteerd onderweg. De connectiviteit van de XJ kan nog uitgebreid worden met een reeks technologieën en applicaties, zoals een app om de wagen te openen en af te sluiten, het alarm opnieuw in te stellen en de wagen te lokaliseren op een parking. Via de wifi hotspot kunnen tot acht apparaten inloggen op de 3G hotspot van de XJ voor een snellere en stabielere internetverbinding.

DE LUXE VAN DE KEUZEVRIJHEID

De XJ bepaalt buitengewone normen voor eigentijdse luxe en comfort. Hij combineert kwalitatief vakmanschap met technologie om een unieke sfeer te creëren. Multifunctionele zetels geven bestuurder en passagier de totale controle over hun individuele comfort. Voor de beide zetels vooraan kunnen bijvoorbeeld vijf verschillende massageprogramma’s ingesteld worden. Achteraan zorgen vouwtafels, LED leeslampen, voetsteunen en elektrische zonneschermen voor de zijramen voor een ideale werkomgeving.

EXTRA INTELLIGENTIE

De XJ is ontworpen om makkelijker en veiliger te rijden . De ruime standaarduitrusting omvat onder meer Adaptive Cruise Control, dat de snelheid van de XJ afremt indien een voorligger vertraagt. Blind Spot Monitor met Closing Vehicle Sensing verwittigt de bestuurder voor voertuigen in de dode hoek en Traffic Sign Recognition detecteert verkeersborden en geeft de toegelaten snelheid weer op het virtuele instrumentenbord. Andere systemen helpen bij het parkeren en het manoeuvreren in en uit beperkte ruimten. Er is zelfs een Pedestrian Contact Sensing System dat bij een aanrijding de verwondingen van mensen buiten de auto kan beperken.