GEAVANCEERDE BESTUURDERONDERSTEUNING

Adaptive Cruise Control & Queue Assist

 •  

   

  Adaptive Cruise Control maakt gebruik van radartechnologie om automatisch uw snelheid aan te passen om zo een veilige afstand aan te houden tot een voorligger. Indien die wagen afremt, zal uw Jaguar eveneens snelheid minderen om een veilige afstand aan te houden. Zodra de weg voor de wagen weer vrij is, hervat de wagen de eerder door de bestuurder ingestelde snelheid. Indien de voorligger stopt, brengt de Queue Assist-functie de wagen soepel tot stilstand. Zodra het verkeer weer in beweging komt, trapt de bestuurder het gaspedaal iets in, waarna de wagen de voorligger weer volgt.

Autonomous Emergency Braking

 •  

   

  Uw wagen is altijd voorbereid op een noodsituatie waarin u plots moet remmen. Als het systeem een mogelijke aanrijding verwacht, krijgt de bestuurder een signaal zodat hij kan bijsturen. Als het Autonomous Emergency Braking system een aanrijding verwacht en u onderneemt zelf niets, dan zal het de remmen activeren om de mogelijke impact te beperken. Meer informatie over Autonomous Emergency Braking

Auto High Beam Assist

 •  

   

  Dit systeem schakelt waar nodig automatisch tussen groot- en dimlicht, met behulp van een sensor in de voorkant van de achteruitkijkspiegel.

Blind Spot Monitoring

 •  

   

  Het dodehoekradarsysteem Blind Spot Monitoring waarschuwt u visueel en met een geluidssignaal als er een voertuig snel dichterbij komt in uw dode hoek. Van zodra een voertuig opgemerkt wordt, verschijnt er een pictogram in de buitenspiegel. Als u in de richting van het voertuig beweegt, begint het pictogram te knipperen om u te waarschuwen. Meer informatie over Blind Spot Monitoring.

Driver Condition Monitor

 •  

   

  De slaperigheidsdetectie merkt wanneer u te vermoeid geraakt om te blijven rijden en waarschuwt u als het tijd is voor een pauze.

Parkeerhulpsysteem voor en achter

 •  

   

  Onze parkeerhulpsystemen vóór en achter maken manoeuvreren gemakkelijker en veiliger. Als u de achteruitversnelling selecteert of de systemen handmatig inschakelt, worden sensoren in de achterbumper automatisch geactiveerd. Terwijl u parkeert, geven het aanraakscherm en geluidssignalen aan hoe dicht obstakels naderen.

Intelligent Speed Limiter

 •  

   

  Wanneer de intelligente snelheidsbegrenzer aan staat, past het met behulp van Traffic Sign Recognition-informatie uw snelheid hieraan aan.

Lane Departure Warning

 •  

   

  Lane Departure Warning verhoogt uw veiligheid bij lange reizen. Het merkt wanneer uw wagen onbedoeld van zijn rijstrook afwijkt en waarschuwt de bestuurder met een visueel signaal en door het stuurwiel licht te laten trillen. Meer informatie over Lane Departure Warning.

Lane Keep Assist

 •  

   

  De rijstrookassistent Lane Keep Assist verhoogt uw veiligheid bij lange reizen. Het systeem merkt wanneer uw wagen onbedoeld van zijn rijstrook afwijkt en stuurt de wagen beheerst terug.

Park Assist (Parallel & Exit)

 •  

   

  Park Assist stuurt uw wagen in een geschikte parkeerplaats. Zo wordt parallel parkeren nog makkelijker. U hoeft enkel de juiste versnelling te selecteren en de snelheid van uw wagen te controleren. Park Assist helpt u ook bij het verlaten van een parkeerplaats. Zo parkeert u steeds zonder stress. Visuele signalen en geluidssignalen gidsen u door de manoeuvres.

Park Assist (Parallel, Perpendicular, Exit)

 •  

   

  Park Assist stuurt uw wagen in een geschikte parkeerplaats. Zo wordt parallel parkeren en loodrecht parkeren nog makkelijker. U hoeft enkel de juiste versnelling te selecteren en de snelheid van uw wagen te controleren. Park Assist helpt u ook bij het verlaten van een parkeerplaats. Zo parkeert u steeds zonder stress. Visuele signalen en geluidssignalen gidsen u door de manoeuvres. Meer informatie over Park Assist.

Traffic Sign Recognition

 •  

   

  De verkeersbordherkenning Traffic Sign Recognition informeert u over bijvoorbeeld snelheidslimieten en inhaalverboden, door deze direct zichtbaar in het instrumentenpaneel weer te geven.

Parkeerhulpsysteem achter

 •  

   

  Helpt om makkelijker achterwaarts te parkeren in nauwe plaatsen. Als u de wagen in achteruit zet, worden de sensoren in de achterbumper automatisch geactiveerd. Terwijl u parkeert, geven het aanraakscherm en geluidssignalen aan hoe dicht obstakels naderen.

Verkeersdetectie bij Het Achteruitrijden (Reverse Traffic Detection)

 •  

   

  Reverse Traffic Detection waarschuwt u, wanneer u achteruit rijdt, voor voertuigen of andere obstakels die langs beide kanten naderen en mogelijk een gevaar kunnen vormen. Het systeem waarschuwt u visueel en met geluidssignalen. Zo weet u steeds weet wat er zich achter u bevindt, zelfs al ziet u niets.

360° parkeerhulpsysteem

 •  

   

  Met 360° parkeersensoren parkeert u vol vertrouwen in nauwe parkeerplaatsen. De sensoren rondomrond de wagen worden automatisch geactiveerd als u de wagen in achteruit zet. Of ze worden automatisch geactiveerd, waarbij de wagen grafisch wordt weergegeven op het aanraakscherm. Terwijl u parkeert, geven het aanraakscherm en geluidssignalen aan hoe dicht obstakels naderen.

RIJPRESTATIES

Adaptative Dynamics

 •  

   

  Het Adaptive Dynamics-systeem evalueert meer dan 500 keer per seconde de bewegingen van de wagen en reageert direct. Dit zorgt voor nog grotere controle en minder overhellen van de carrosserie, en voor een evenwichtig, vlak rijgedrag. Adaptive Dynamics is een combinatie van intelligente sensoren en continu variabele schokdempers. De functie zorgt voor het optimale evenwicht tussen rijcomfort en stabiliteit. Meer informatie over Adaptive Dynamics.

Adaptive Surface Response (ASR)

 •  

   

  Adaptive Surface Response herkent verschillen tussen oppervlakken om gebruik te maken van de maximaal beschikbare grip. Verder bouwend op Jaguar Land Rover's ongeëvenaarde expertise met systemen voor vierwielaandrijving, evalueert Adaptive Surface Response continu de omgeving van de wagen en optimaliseert het systeem de betreffende motor- en remafstemming voor die situatie. Zodra ASR is geselecteerd, werkt het bij alle snelheden om u te ondersteunen bij slechte weersomstandigheden en op lastige ondergronden. Meer informatie over ASR.

Aluminium double wishbone voorwielophanging

 •  

   

  De double wishbone-configuratie wordt beschouwd als de beste constructie voor een voorwielophanging. Het aluminium systeem is ontworpen om een precieze handling en stuurrespons te realiseren.

All Surface Progress Control (ASPC)

 •  

   

  ASPC-technologie kan worden gezien als een cruise control voor lage snelheden die de wagen helpt in situaties met weinig grip. Zodra het is ingeschakeld gebruikt de bestuurder de cruise control-toetsen om een snelheid tussen de 3,6 en 30 km/h in te stellen. Het systeem zorgt vervolgens dat de wagen naar die snelheid accelereert, met maximale tractiecontrole, en houdt vervolgens deze snelheid aan. ASPC geeft Jaguar-bestuurders extra zelfvertrouwen bij het rijden over gladde, losse of bevroren ondergrond, maar ook op golvend terrein en zelfs bij het afdalen van een moeilijke helling. Meer informatie over ASPC.

All Wheel Drive (AWD)

 •  

   

  Jaguar AWD verbetert de rijdynamiek en zorgt voor extra tractie onder alle weersomstandigheden. Het All Wheel Drive systeem biedt prestaties en perfecte dynamiek voor een zelfverzekerde handling en uitstekende wendbaarheid, en versterkt het achterwielaangedreven karakter van Jaguar. Meer informatie over AWD.

Configurable Dynamics

 •  

   

  Het Configurable Dynamics-systeem stelt u in staat de dynamiek van de wagen af te stemmen met eigen voorkeuren voor gasklepparameters, transmissieschakelpunten en besturing – afhankelijk van uw prestatiewensen. Meer informatie over Configurable Dynamics.

Dynamic Stability Control (DSC)

 •  

   

  Met de dynamische stabiliteitscontrole worden de wielsnelheidssensoren voortdurend bewaakt. Er wordt ingegrepen als het systeem een verlies van grip of stabiliteit constateert. Dynamic Stability Control past remkracht toe per wiel en doseert het motorvermogen voor maximale veiligheid en controle.

Electronic Active Differential

 •  

   

  Door de rij- en terreinkarakteristieken te evalueren, werkt het Electronic Active Differential samen met de stabiliteits-, tractie- en anti-blokkeersystemen om de koppelverdeling naar elk van de achterwielen zorgvuldig te regelen. De volledig elektronische regeling van het achterdifferentieel zorgt dat het systeem vrijwel direct het volledige sperkoppel kan uitoefenen.

Emergency Brake Assist

 •  

   

  Indien het rempedaal snel wordt ingetrapt, vergroot het noodremassistentiesysteem de remdruk tot de maximale waarde om zo de remweg te verkorten. Het kan ook helpen om de stuurcontrole in onverwachte omstandigheden te verbeteren.

Engine Drag Control (EDC)

 •  

   

  Het elektronisch gestuurde motorremsysteem EDC voorkomt dat de wielen blokkeren wanneer de bestuurder in gladde omstandigheden te fel op de motor remt. Het werkt door kortstondig het aandrijfkoppel te verhogen naar de aangedreven wielen die op het punt staan te blokkeren.

Elektrische stuurbekrachtiging (EPAS - Electronic Power Assisted Steering)

 •  

   

  EPAS biedt uitstekende feedback, controle en perfecte bekrachtiging. Het systeem is alleen actief wanneer daadwerkelijk wordt gestuurd, waardoor brandstof wordt bespaard en vermogen beschikbaar is voor andere taken. EPAS maakt een geavanceerde computerregeling van de benodigde bekrachtiging mogelijk, met als resultaat een fantastisch stuurgevoel bij hoge snelheden en maximale assistentie bij manoeuvreren. Meer informatie over EPAS.

Hill Start Assist

 •  

   

  Om de bestuurder te assisteren bij wegrijden op heuvels, houdt Hill Start Assist de rem vast, zodat de bestuurder tijd heeft om zijn voet te verplaatsen van het rempedaal naar het gaspedaal. Dit voorkomt dat de wagen terugrolt en is gemakkelijker voor de bestuurder. Hill Start Assist is automatisch ingeschakeld en hoeft niet te worden geselecteerd.

Intelligent Driveline Dynamics (IDD)

 •  

   

  De unieke en exclusief door Jaguar ontwikkelde IDD-software maakt gebruik van geavanceerde algoritmes om intelligent te reageren op wegomstandigheden om zo een op de betreffende situatie afgestemde tractie te bieden. Wanneer meer tractie nodig is, zorgt IDD dat precies de juiste hoeveelheid aandrijfkoppel wordt verplaatst naar de voorwielen – een proces dat in minder dan 165 milliseconden verloopt. Naast het bieden van een soepeler, veiliger rijgedrag, zijn brandstofverbruik en emissies lager dan bij permanente AWD. Meer informatie over Intelligent Driveline Dynamics.

Ingenium-motoren

 •  

   

  Ingenium is Jaguar Land Rover's generatie motoren die is ontworpen voor moeiteloze prestaties, raffinement en efficiëntie. Met geavanceerde technologie en een geheel aluminium constructie biedt Ingenium indrukwekkend lage waarden voor verbruik en CO2-emissies.

JaguarDrive Control

 •  

   

  Werkt samen met Dynamic Stability Control en motor- en transmissiemanagement om de parameters van motormanagement, schakelpunten en remmen te veranderen. Het biedt verschillende programma's, die zijn ontworpen om de respons van de wagen op verschillende rijomstandigheden en -stijlen te optimaliseren.

Integral Link-achterwielophanging

 •  

   

  De Integral Link achterwielophanging stelt uw Jaguar in staat om een perfecte combinatie te bieden van een verfijnd, luxueus rijgedrag en een strakke, alerte handling. Het systeem verdeelt de langs-, dwars- en verticale krachten die op de wielophanging werken en verwerkt deze onafhankelijk van elkaar voor extra controle en comfort. Veel componenten zijn gemaakt van gesmeed of holgegoten aluminium – de optimale productietechnieken voor een sterke, lichtgewicht wielophanging.

Torque Vectoring

 •  

   

  Torque Vectoring-technologie remt de binnenste wielen in de bocht individueel en gecontroleerd af om de rotatiekracht die op de wagen werkt te vergroten. Het resultaat is minder onderstuur voor een scherper bochtgedrag en een consistentere wegligging.

Trailer Stability Assist (TSA)

 •  

   

  Het stabiliteitsvrijwaringssysteem bij slepen gebruikt de stabiliteitssensoren van het voertuig om eventuele slingeringen of schommelingen van de wagen te detecteren die veroorzaakt worden door een trailer die uit balans is. Het systeem bedient de remmen afzonderlijk om mogelijk gevaarlijke situaties te corrigeren.

INTERIEURTECHNOLOGIE

Head-Up Display

 •  

   

  Dit is een geavanceerde optie die voor het rijden belangrijke informatie, zoals snelheid, versnelling en navigatie-instructies, direct in het gezichtsveld van de bestuurder projecteert op de voorruit, zodat u uw aandacht bij weg en verkeer kunt houden. Als primeur maakt dit systeem gebruik van holografische technologie voor superieure kleurweergave, helderheid en contrast. De bestuurder kan deze functie indien gewenst in- en uitschakelen. Meer informatie over Head-Up Display.

InControl

 •  

   

  InControl is een pakket diensten en apps dat u aan uw wagen linkt, en u naadloos en veilig verbindt met de buitenwereld. Zelfs wanneer u niet in de buurt bent van uw wagen, blijft InControl bij u, om het aangenamer dan ooit te maken de eigenaar te zijn van een Jaguar. Meer informatie over InControl.

InControl Apps

 •  

   

  Met InControl Apps kunt u diverse voor gebruik in de wagen geoptimaliseerde apps op uw smartphone bedienen via het aanraakscherm van uw wagen als u uw smartphone aansluit op de USB-poort. Het aantal apps dat compatibel is met InControl Apps groeit continu. Ze helpen u een route uit te stippelen, uw dag of een vergadering te plannen, een hotel te boeken en de wereld rondom u te ontdekken. Meer informatie over InControl Apps.

InControl Protect

InControl Secure

 •  

   

  InControl Secure werkt op basis van opsporingstechnologie. Het systeem waarschuwt u bij een poging tot diefstal en bezorgt de locatie van uw wagen aan de betreffende instanties om hem snel te kunnen recupereren. Meer informatie over InControl Secure.

InControl Touch

 •  

   

  Het InControl Touch is het nieuwe standaard voorziene multimediasysteem met aanraakscherm van 8" en een intuïtieve aanraak- en veegbediening. Het omvat een zeer geavanceerd navigatiesysteem met 2D- en 3D-kaarten en gesproken aanwijzingen. Het laat zich probleemloos verbinden met uw telefoon en biedt tal van functies voor entertainment en de instellingen van de wagen. Het InControl Touch is de centrale plek van waaruit u vele systemen voor de actieve veiligheid en bijkomende opties instelt of bedient. Meer informatie over InControl Touch.

InControl Touch Pro

 •  

   

  Het InControl Touch Pro is het meest geavanceerde multimediasysteem van Jaguar ooit. Het zeer snel reagerende multi-touchscreen ondersteunt ’swipe & pinch’-bewegingen en biedt ons meest uitgebreide audiovisuele entertainment ooit. De ervaring wordt verder verrijkt met een volledig personaliseerbaar beginscherm en een spraakbediening die commando's ondersteunt als "more like this" om muziek te selecteren. 10 GB van de solid-state drive (SSD) is toegewezen voor mediaopslag en om Gracenote-albumafbeeldingen te kunnen weergeven. Find out more about InControl Touch Pro.

Meridian audiosystemen

 •  

   

  Drie audiosystemen, speciaal voor Jaguar ontworpen in samenwerking met de Britse audio-experts van Meridian, bieden een grote omvang van prestaties: het Meridian 380 W Digital Sound audiosysteem, het Meridian 825 W Digital Surround Sound audiosysteem en het Meridian Reference 1.300 W Digital Sound audiosysteem. Alle installaties zijn voorzien van geavanceerde technologie zoals DSP-software (Digital Sound Processor) voor een subliem stereogeluid overal in het interieur en om elk element van de installatie optimaal te laten presteren, net als Meridian Cabin Correction (MCC) dat de helderheid en authenticiteit van uw muziek spectaculair verhoogt.

EIGENAARS

AdBlue®

 •  

   

  De dieselmotoren van Jaguar zijn uitgerust met AdBlue®-technologie om de uitlaatgassen nog schoner te maken. AdBlue® is een niet-giftig, onbrandbaar, biologisch afbreekbaar additief dat de gassen in het uitlaatsysteem van de wagen reinigt door schadelijke stikstofoxiden te verwijderen. Meer informatie over AdBlue®.

AdBlue (DEF - Diesel Exhaust Fluid)

 •  

   

  Dieselemissievloeistof, ook wel bekend als AdBlue®, AUS 32 en ARLA 32, is een niet-giftige, kleur- en geurloze en niet-ontvlambare vloeistof. De dieselemissievloeistof wordt vanuit een speciaal reservoir in uw wagen in het uitlaatsysteem gespoten om schadelijke gassen te neutraliseren. Meer informatie over Dieselemissievloeistof.

VEILIGHEID & FUNCTIONALITEIT

Activity Key

 •  

   

  De Activity Key maakt het nu nog eenvoudiger om optimaal van het leven te genieten. De polsband is robuust en volledig waterdicht. Op deze manier kunt u genieten van allerlei activiteiten, van skydiven tot zwemmen, en de wagen toch in de buurt houden. De klassieke afstandsbediening kan in de wagen blijven, waar hij om veiligheidsredenen wordt uitgeschakeld. Meer informatie over Activity Key.

Elektrisch bediende kofferklep met comforttoegang

 •  

   

  Een voetbeweging onder de achterbumper is voldoende om de achterklep te openen of te sluiten.