Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

HET KAMPIOENSCHAP

HET KAMPIOENSCHAP

id04_JDX_FE_CHAMPIONSHIP_20172018__desktop_1366x650_jpg

SEIZOEN 2017/2018

2017/18: na een geweldig debuutseizoen richt het team zijn aandacht nu op het vierde Formule E-seizoen, dat in december in Hongkong van start gaat. Met nieuwe steden in de racekalender en de onthulling van de nieuwe I-TYPE 2, belooft Jaguar's tweede racejaar nog beter te worden dan het eerste.

AANSTAANDE EVENEMENTEN

SANTIAGO, 03-02-2018

Deze locatie mag dan nieuw zijn in seizoen 4, het doel van het team blijft hetzelfde. Met drie rechte stukken waar vol gas kan worden gereden, moeten elke piloot en zijn auto naadloos samenwerken om als winnaar uit de strijd te komen.

MEXICO-STAD, 03-03-2018

Op meer dan 2.500 m boven zeeniveau is dit het hoogstgelegen circuit van de Formule E, en een van de hoogste racelocaties ter wereld. In seizoen 3 werd Mitch hier 4e, dus de ijle lucht leek hem goed te liggen. In seizoen 4 hoopt hij dit resultaat te verbeteren.

PUNTA DEL ESTE, 17-03-18

Dit fraaie, 2,785 km lange circuit langs de prachtige, zonovergoten kustlijn heeft zowel krappe chicanes als zeer snelle stukken. Het is dan ook geen verrassing dat de racepiloten dit hebben omschreven als een van de meest unieke circuits op de kalender.

ROME, 14-04-2018

Met een lengte van 2,85 km is dit het op één na langste circuit waar het team dit seizoen gaat racen. Met 21 bochten worden alle coureurs tot het uiterste gedreven in deze eerste volledig elektrische formulerace op een stratencircuit in Italië ooit.

PARIJS, 14-04-2018

Vorig seizoen waren alle tribuneplaatsen uitverkocht en haalde het team zijn derde puntenfinish op rij rond het historische Les Invalides-complex. De lat ligt dus hoog voor beide coureurs.

BERLIN, 19-05-2018

Tijdens seizoen 3 verdiende Mitch Jaguar's eerste trofee: de VISA Fastest Lap Award. Hij gaat dit weekend ongetwijfeld weer voor succes.

ZURICH, 09-06-2018

Het team arriveert in Zurich voor de eerste circuitrace in Zwitserland sinds de Zwitserse Grand Prix in 1954.

NEW YORK CITY, 07-07-2018

Panasonic Jaguar Racing hielp in seizoen 3 geschiedenis schrijven tijdens de eerste elektrische straatrace in de vijf stadsdelen van New York City. Het was tevens de terugkeer van het team in Noord-Amerika.

NEW YORK CITY, 08-07-2018

Het circuit ligt in de aan het water gelegen wijk Red Hook in Brooklyn en biedt een schitterend uitzicht op de iconische skyline van Manhattan en het Vrijheidsbeeld.

MONTREAL, 28-07-2018

Het laatste raceweekend van het seizoen is de Hydro-Québec Montréal E-Prix. Het circuit wordt door sommige coureurs beschreven als het meest uitdagende waarop wordt gereden. Op dit circuit met blinde bochten en hoogteverschillen zal de coureur die het beste zijn concentratie kan vasthouden als winnaar uit de strijd komen.

MONTREAL, 29-07-2018

Tijdens de laatste race van het FIA Formule E-seizoen zal het team alles op alles zetten om een podiumplaats te verdienen en het seizoen in stijl af te sluiten.

VOORBIJE WEDSTRIJDEN

HONG KONG, 02.12.17

Seizoen vier is op opwindende wijze van start gegaan. Nelson Piquet Jr. heeft in de straten van Hong Kong de eerste punten van het seizoen behaald voor het team met een indrukwekkende vierde plaats.

HONG KONG, 03.12.17

De tweede race van het seizoen, dat hetzelfde week-end eveneens in Hong Kong plaatsvond, was er een van primeurs voor het Panasonic Jaguar Racing team. De belangrijkste was de derde plaats van Mitch, de allereerste podiumplaats ooit. De andere was Mitch' snelste kwalificatietijd eerder die dag.

MARRAKESH, 13.01.18

Nelson behaalde niet alleen een indrukwekkende vierde plaats, maar pakte ook nog eens de VISA Fastest Lap Award. Dit was pas zijn derde optreden, maar hij bewijst nu al van onschatbare waarde te zijn voor het team dat mede dankzij hem vierde staat in het kampioenschap.

VOLG ONS

Volg ons via de onderstaande links voor exclusieve toegang tot het team, de wagens en de actie.

VOLG ONS

Volg ons via de onderstaande links voor exclusieve toegang tot het team, de wagens en de actie.

SHARED_JDX_FE-Follow_Us-Desktop_1366x768_jpg