Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

HET KAMPIOENSCHAP

HET KAMPIOENSCHAP

id04_JDX_FE_CHAMPIONSHIP_20172018__desktop_1366x650_jpg

SEIZOEN 2017/2018

2017/18: na een geweldig debuutseizoen richt het team zijn aandacht nu op het vierde Formule E-seizoen, dat in december in Hongkong van start gaat. Met nieuwe steden in de racekalender en de onthulling van de nieuwe I-TYPE 2, belooft Jaguar's tweede racejaar nog beter te worden dan het eerste.

VOORBIJE WEDSTRIJDEN

HONG KONG, 02.12.17

Seizoen vier is op opwindende wijze van start gegaan. Nelson Piquet Jr. heeft in de straten van Hong Kong de eerste punten van het seizoen behaald voor het team met een indrukwekkende vierde plaats.

HONG KONG, 03.12.17

De tweede race van het seizoen, dat hetzelfde week-end eveneens in Hong Kong plaatsvond, was er een van primeurs voor het Panasonic Jaguar Racing team. De belangrijkste was de derde plaats van Mitch, de allereerste podiumplaats ooit. De andere was Mitch' snelste kwalificatietijd eerder die dag.

MARRAKESH, 13.01.18

Nelson behaalde niet alleen een indrukwekkende vierde plaats, maar pakte ook nog eens de VISA Fastest Lap Award. Dit was pas zijn derde optreden, maar hij bewijst nu al van onschatbare waarde te zijn voor het team dat mede dankzij hem vierde staat in het kampioenschap.

SANTIAGO, 03.02.18

Met beide piloten in de top 10 heeft het team opnieuw een indrukwekkende hoeveelheid punten gescoord. Na een gevecht dat de hele race voortduurde, finishte Nelson 6e en Mitch 7e in de eerste ABB FIA Formula E Santiago E-Prix.

MEXICO CITY, 03.03.18

In dezelfde week dat Jaguar de langverwachte volledig elektrische I-PACE aan de wereld toonde, deed Panasonic Jaguar Racing daar niet voor onder met een recordaantal punten in Mexico City. Nelson greep met zijn 4e plaats net naast het podium en teamgenoot Mitch vocht zich heldhaftig naar voren van de 12e plek om als 6e over de finish te komen.

PUNTA DEL ESTE, 17.03.18

Strafmaatregelen, crashes en zenuwslopend spannende actie. De race van afgelopen weekend had het allemaal. Mitch zette zijn tanden in het stuur, startte van plaats 16, vocht zich terug naar de 4e plaats en scoorde daarmee uiterst waardevolle punten voor het team. Helaas voor Nelson dwong een technisch probleem hem om zijn race vroegtijdig te beëindigen.

ROME, 14.04.18

Het team had een podiumplaats voor het grijpen toen Mitch een tijdje op P2 reed. Hoewel hij net geen podiumplaats wist te bemachtigen, kreeg hij wel 2 punten, als aanvulling op dit recordbrekende seizoen van het team.

PARIS, 28.04.18

Het raceweekend van het team zat vol uitdagingen, met zowel mechanische tegenvallers als incidenten op het circuit. Hoewel er geen punten werden behaald, kreeg het team wel waardevolle data waarmee ze in Berlijn met volle kracht vooruit kunnen.

BERLIN, 19.05.18

Het team is terug in de strijd met 8 punten in Berlijn. Ondanks een communicatieprobleem finishte Mitch na een felle strijd op de zesde plaats. Nelson voerde een show op en toonde zijn geweldige inhaalvaardigheden, maar greep net naast de top tien.

ZURICH, 10.06.18

Mitch scoorde de eerste poleposition ooit voor het team en gaf dit historische raceweekend zo een fantastische start. Ondanks een sterke start werd hij net als een aantal anderen gestraft toen gele vlaggen werden gezwaaid op het hele circuit. Uiteindelijk haalde hij 3 punten met zijn finish op P7. New York is de volgende race op de kalender en het team staat nog steeds op de 5e plek in het kampioenschap.

NEW YORK CITY, 14.07.18

Op dag één van dit dubbele raceweekend behaalde het team zijn beste kwalificatieresultaat ooit. Mitch toonde zijn genialiteit door op de 2e plaats te eindigen en ook Nelson maakte indruk met zijn 6e plaats. Helaas moesten beide coureurs in de race al snel opgeven met technische problemen.

NEW YORK CITY, 15.07.18

Het team eindigde het seizoen zoals het Jaguar betaamt met een waardevolle puntenfinish voor beide coureurs. Mitch finishte op plaats 6 en Nelson op plaats 7 waardoor het team in totaal 119 punten verzamelde, goed voor een 6e plaats in het eindklassement. De tests voor seizoen 5 zijn al in volle gang, zodat het team helemaal klaar is om de Jaguar I-TYPE 3s in december de sporen te geven.

VOLG ONS

Volg ons via de onderstaande links voor exclusieve toegang tot het team, de wagens en de actie.

VOLG ONS

Volg ons via de onderstaande links voor exclusieve toegang tot het team, de wagens en de actie.

SHARED_JDX_FE-Follow_Us-Desktop_1366x768_jpg