HET TEAM

Ons team deelt een bijzondere visie - zichzelf zien op ABB FIA Formule E-podiums over de hele wereld.

ZET ONZE PILOTEN OP VOORSPRONG DANKZIJ FANBOOST

Alle Formule E-teams gebruiken dezelfde carrosserie en accu, om oneerlijk voordeel te voorkomen. Bij elke race ligt de nadruk op de vaardigheden van de piloten en het verkrijgen van vermogen in combinatie met een zo lang mogelijke accuduur. Een piloot kan echter profiteren van één voordeel en dat is FanBoost. De vijf piloten met de meeste FanBoost-stemmen krijgen een aanzienlijke vermogenstoename, die zij gedurende tijdspannes van 5 seconden in de tweede helft van de race kunnen gebruiken.. Fans kunnen maximaal vier keer per dag hun stem uitbrengen in de 6 dagen voorafgaand aan en tot 6 minuten na de start van elke race.

 • MITCH EVANS

  Mitch begon als 6-jarige jongen al met karten en was nog maar 16 toen hij de New Zealand Grand Prix won. De jonge piloot won onder de vleugels van F1-legende Mark Webber de GP3-titel in 2012. In 2013 nam hij als 18-jarige voor het eerst deel aan de GP2, waar Mitch de jongste piloot in de geschiedenis van de GP2 werd die op het erepodium stond, door als derde te finishen in Sepang, Maleisië. Meer succes volgde in 2015, toen Mitch tweede werd in de 24 uur van Sepang, Maleisië.

  Mitch maakte zijn ABB FIA Formule E-debuut bij Jaguar Racing in 2016 toen het Britse team terugkeerde in de racewereld. Mitch, gezien als een van de snelste piloten op de baan, zorgde in zijn tweede seizoen met het team voor een aantal primeurs voor Jaguar Racing, waaronder een Super Pole, een pole position en een podiumplaats.

  In 2019 werd zijn harde werk beloond met zijn eerste Formule E overwinning in Rome. Dit werd gevolgd door nog twee podiums in Bern en New York en dit leidde tot een positie in de top vijf in het kampioenschap.

 • JAMES CALADO

  De Brit James Calado is aangekondigd als de nieuwe piloot voor Jaguar Racing in aanloop naar seizoen zes van het ABB FIA Formula E-kampioenschap.

  De 30-jarige begon in 1999 met karten en heeft tijdens zijn carrière tegen enkele van de grootste namen in de motorsport gestreden, waaronder Formule E-kampioen Jean-Eric Vergne en F1-piloot Valtteri Bottas. Hij werd kampioen bij de 2017 WEC GTE Pro en kwam in 2019 als winnaar uit de bus in de GTE Pro-klasse bij de 24 uur van Le Mans.

  Calado, gevestigd in Penarth, Wales, heeft een schat aan race-ervaring in de GP3, GP2, Britse F3 en F1, en met het behalen van punten, podiumplekken en overwinningen, iets wat hij graag wil herhalen in de Formule E.

HET TEAM ACHTER HET TEAM

Er nemen tijdens de race dan wel slechts twee mensen plaats achter het stuur, maar achter de schermen is er continu een heel leger aan engineers, monteurs en analytici heel hard aan het werk om ervoor te zorgen dat er maximaal wordt gepresteerd.

 • JAMES BARCLAY - TEAM DIRECTOR

  'Formule E seizoen 6 zal het zwaarste tot nu toe zijn, maar dat motiveert ons en maakt ons nog hongeriger naar meer succes.'

 • CRAIG WILSON - RACE DIRECTOR

  'Wij hebben geleerd hoe we als team samen kunnen winnen. Ons doel in seizoen 6 is om vooruitgang te blijven boeken en het podium te bereiken.'

 • NICK ROGERS - EXECUTIVE DIRECTOR - PRODUCT ENGINEERING

  'Een belangrijke factor voor het behalen van succes is het stimuleren van jonge mensen om grenzen te verleggen. In dit geval om nieuwe manieren te vinden om de huidige CO₂-bewuste wereld te veroveren.'