UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

CLOSE LABEL

HET TEAM

Ons team deelt een bijzondere visie - overal ter wereld het erepodium van het ABB FIA Formule E Kampioenschap bereiken.

ZET ONZE COUREURS OP VOORSPRONG MET FANBOOST

Alle teams gebruiken dezelfde carrosserie en accu, om oneerlijk voordeel te voorkomen. Een coureur kan echter profiteren van een voordeel: FanBoost. De vijf coureurs met de meeste FanBoost-stemmen worden beloond met een aanzienlijke vermogenstoename, die zij gedurende 5 seconden in de tweede helft van de race kunnen gebruiken.

 • SAM BIRD

  De Britse piloot Sam Bird voegde zich in de aanloop naar het zevende seizoen van het ABB FIA Formula E World Championship bij Jaguar TCS Racing. Bird begon zijn racecarrière in 2002 en behaalde succesvolle resultaten in de juniorklassen van de sport om vervolgens een aantal belangrijke rollen binnen de Formule 1 te vervullen, waaronder als testrijder voor Williams en als reservepiloot voor Mercedes AMG Petronas van 2011 t/m 2013.

  De afgelopen jaren heeft Bird succes geboekt in het FIA World Endurance Championship met Ferrari en het G-Drive Racing-team. De 34-jarige heeft deelgenomen aan elke ABB FIA Formula E-race sinds het begin van de baanbrekende klasse in 2014, en behaalde tot op heden elf overwinningen, met de laatste in Diriyah en New York tijdens seizoen 7. Hij eindigde als 6e in het Drivers‘ Championship, met drie podiumplaatsen, en hij blijft de enige coureur die in elk seizoen een race heeft gewonnen.

 • MITCH EVANS

  Mitch begon als 6-jarige jongen al met karten en was nog maar 16 toen hij de New Zealand Grand Prix won. De jonge piloot won onder de vleugels van F1-legende Mark Webber de GP3-titel in 2012. In 2013 nam hij als 18-jarige voor het eerst deel aan de GP2, waar Mitch de jongste piloot in de geschiedenis van de GP2 werd die op het erepodium stond, door als derde te eindigen in Sepang, Maleisië. Meer succes volgde in 2015, toen Mitch tweede werd in de 24 Uur van Sepang, Maleisië.

  Mitch maakte zijn ABB FIA Formule E World Championship-debuut bij Jaguar TCS Racing in 2016 toen het Britse team terugkeerde in de autosport. Mitch, die wordt beschouwd als een van de snelste piloten in het veld, zorgde in zijn tweede seizoen met het team voor een aantal primeurs voor Jaguar TCS Racing, waaronder een Super Pole, een pole position en een podiumplaats.

  In 2019 werd zijn harde werk beloond met zijn eerste ABB FIA Formule E overwinning in Rome. Dit werd gevolgd door nog twee podiumplaatsen in Bern en New York, en dit resulteerde in een positie bij de top vijf in het kampioenschap.

  In het seizoen van 19/20 boekte Mitch een beslissende overwinning in Mexico City en behaalde hij de pole position en een podiumplaats in Santiago, Chili. Hij eindigde als zevende in het teamklassement. Mitch werd in seizoen 7 vergezeld door coureur Sam Bird, waarmee een van de sterkste line-ups in het veld werd gecreëerd.

  In het spannende 7e seizoen werd Mitch 4e in het Drivers’ Championship – zijn hoogste positie tot op heden. Hij behaalde podiumplaatsen in Diriyah, Rome, Monaco, Londen en Berlijn, en reed de snelste rondes in Rome, New York en Londen.

HET TEAM ACHTER HET TEAM

Er nemen tijdens de race dan wel slechts twee coureurs plaats achter het stuur, maar achter de schermen is er continu een heel leger aan ingenieurs, monteurs en analytici heel hard aan het werk om ervoor te zorgen dat er maximaal wordt gepresteerd.