Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

RIJPRESTATIES

Met verbeterde rijdynamiek en meer raffinement wordt elke rit in de E‑PACE nog plezieriger.

DRIVING-PERFORMANCE-desktop-1366x769_jpg

De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Sommige beschreven functies kunnen afhankelijk zijn van de markt of de gekozen motor. Uw Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

De E‑PACE biedt een gebalanceerd en alert bochtgedrag, en reageert snel en nauwkeurig op uw stuurcommando's.

Play Video

JAGUAR RIJGEDRAG EN WENDBAARHEID

De wielophanging van de E‑PACE is ontwikkeld voor het bieden van een wendbare en verfijnde rijdynamiek. Aluminium onderstelcomponenten met grotere stijfheid worden gebruikt om de prestaties van de wielophanging te verbeteren. De E‑PACE heeft een volledig onafhankelijke wielophanging met multi-link design achter om het rijcomfort te verbeteren.

De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Sommige beschreven functies kunnen afhankelijk zijn van de markt of de gekozen motor. Uw Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

Jaguar Red E PACE driving on wet road

ALL WHEEL DRIVE (AWD)

Voor optimale prestaties onder een grote variatie in rijomstandigheden, regelt het All Wheel Drive (AWD)-systeem op intelligente wijze de verdeling van het aandrijfkoppel over de voor- en achteras. Het aandrijfkoppel wordt evenwichtig verdeeld over beide assen om de beschikbare grip van de vier wielen integraal te benutten.

ACTIVE DRIVELINE1

Voor extra wendbaarheid optimaliseert Active Driveline de tractie en biedt het de rijeigenschappen van achterwielaandrijving. Het systeem kan tot 100 procent van het aandrijfkoppel van de achteras naar een van beide achterwielen sturen, afhankelijk van de beschikbare grip.

Afgebeeld voertuig: E-PACE S in Borasco Grey. Sommige beschreven functies kunnen optioneel zijn en afhankelijk zijn van de markt of de gekozen motor. Uw Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL2

All Surface Progress Control (ASPC) zorgt voor meer zelfvertrouwen tijdens rijden onder gladde omstandigheden. Het is een cruise control voor lage snelheid, die de afstemming van de E‑PACE optimaliseert voor rijden op ondergrond met weinig grip, ongeacht de weersomstandigheden, zodat u zich volledig kunt concentreren op het sturen.

De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Sommige beschreven functies kunnen afhankelijk zijn van de markt of de gekozen motor. Uw Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

MOTOREN EN TRANSMISSIES

Van vermogen en puur rijplezier tot laag brandstofverbruik en verfijning zijn er verschillende Ingenium-motoren beschikbaar voor de Jaguar E‑PACE. De negentraps automatische transmissie van de E‑PACE reageert snel en soepel, zodat u altijd in de optimale versnelling rijdt, met minimaal brandstofverbruik en maximale acceleraties als resultaat. Voor een nog actievere rijstijl en een nog lager brandstofverbruik kiest u voor de handgeschakelde zesversnellingsbak.

INGENIUM-FAMILIE

Onze compleet van aluminium gemaakte Ingenium-motoren onderscheiden zich door een lage inwendige wrijving, een zeer stijf motorblok en twee balansassen voor lage trillingsniveaus en daarmee voor zeer soepele prestaties. Alle motoren zijn uitgerust met Stop/Start-technologie en Smart Regenerative Charging, dat de accu oplaadt terwijl de bestuurder gas terugneemt of afremt. Zo wordt kinetische bewegingsenergie teruggewonnen en brandstof bespaard, vooral in stadsverkeer.

INGENIUM-BENZINEMOTOR

In de Ingenium-benzinemotoren van de E‑PACE worden baanbrekende innovaties toegepast, zoals het Continuous Inlet Variable Valve Lift-systeem, voor een verbetering van alle prestatie-aspecten, een lager brandstofverbruik en minder CO2-emissies.

INGENIUM-DIESELMOTOR

Voor soepele prestaties bij dagelijkse gebruiksomstandigheden is de aluminium Ingenium-dieselmotor met lage inwendige wrijving van de E‑PACE uitgerust met geavanceerde turbotechnologie voor een hoog koppel over het gehele toerenbereik en een gelijkmatige, progressieve respons zonder vertraging.

RIJDYNAMIEK

CONFIGURABLE DYNAMICS3

Om het raffinement, het comfort of de prestaties van de auto te verbeteren kunt u met de functie Configurable Dynamics (optie) de gaspedaalrespons, de transmissieschakelpunten, de besturing en de wielophanging van de E‑PACE configureren om deze af te stemmen op uw rijvoorkeuren.

ADAPTIVE DYNAMICS4

Het Adaptive Dynamics-systeem (optie) biedt de optimale balans tussen nauwkeurige dynamiek en soepel rijcomfort door de wielposities en carrosseriebewegingen te evalueren. De elektronisch gestuurde schokdempers passen continu de afstemming van de wielophanging aan om te allen tijde de optimale balans tussen comfort, raffinement en wendbaarheid te bieden.

JAGUARDRIVE CONTROL

Voor een rijbeleving op maat kunt u met JaguarDrive Control kiezen uit de programma's Comfort, Eco, Dynamic of Rain/Ice/Snow, elk met iets andere parameters voor stuurgedrag en gaspedaalrespons.

HANDGESCHAKELDE OF AUTOMATISCHE TRANSMISSIES

De negentrapsautomaat van de E‑PACE reageert bijzonder snel en is soepel en efficiënt – snelle schakelhandelingen maken moeiteloze acceleraties en inhaalmanoeuvres mogelijk. Voor een nog actievere rijstijl en nog lager brandstofverbruik biedt de zeer geavanceerde en lichtgewicht zesversnellingsbak korte, soepele schakelwegen.

Jaguar's eerste compacte SUV biedt een unieke combinatie van prachtig design, toonaangevende wendbaarheid handling en dynamisch rijgedrag. Creëer uw perfecte E‑PACE met onze configurator.

1Alleen i.c.m. D240- en P300-motoren.
2Alleen i.c.m. automatische transmissie.
3Niet i.c.m. D150 of handgeschakelde versnellingsbak.
4Niet i.c.m. D150, handgeschakelde versnellingsbak of 17" lichtmetalen velgen.