Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

RIJPRESTATIES

Ontdek de sensaties van een rit met de F‑PACE, zijn uitzonderlijke wendbaarheid en technologisch geavanceerde motoren die prestaties aan efficiëntie koppelen.

De wagens die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

PRESTATIETECHNOLOGIE

De F-PACE wordt tot leven gewekt door het vermogen van zijn motoren, in combinatie met Jaguar's lichtgewicht aluminium architectuur en geavanceerde dynamische technologieën. Samen bieden ze opwindende prestaties en een indrukwekkende efficiëntie.

WEKT VERTROUWEN IN ELKE SITUATIE

Of u nu voor de achterwielaandrijving (RWD)* of de vierwielaandrijving (AWD) opteert, de F-PACE rijdt en voelt steeds aan als een echte Jaguar.

*De beschikbaarheid varieert van markt tot markt

IMAGE_WRAPPER_Aluminium_Architecture_FP_17MY_250_GBL_SLIDER_desktop_910x600.jpg IMAGE_WRAPPER_Aluminium_Architecture_FP_17MY_166_GEE_SLIDER_desktop_910x600.jpg

LICHTE ALUMINIUM STRUCTUUR

De lichte aluminiumarchitectuur van de F-PACE is stijf en sterk, en garandeert voor alle inzittenden een uitstekende bescherming terwijl het lagere gewicht de efficiëntie en het rij- en remgedrag bevordert. De F-PACE behoort tot de lichtste wagens in zijn klasse en biedt een nagenoeg perfecte gewichtsverdeling van 50/50 voor sportievere prestaties en een onberispelijk comfort.

De wagens die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

HET INGENIUM MOTORENGAMMA

Ingenium is Jaguar Land Rover's nieuwe generatie motoren, die zijn ontworpen voor moeiteloze prestaties, raffinement en efficiëntie. Met geavanceerde technologie en een geheel aluminium constructie biedt Ingenium indrukwekkend lage waarden voor brandstofverbruik en CO2-emissies.

BEKIJK SPECIFICATIES

INGENIUM BENZINE

De F-PACE biedt de keuze uit verschillende benzinemotoren, waaronder twee uit onze Ingenium-familie. Deze 2.0 liter viercilinder Ingenium turbo benzinemotoren, met een vermogen van 250 of 300 pk, bieden uitstekend bruikbare vermogens- en koppelwaarden. Met hun lichtgewicht ontwerp en de uitgebreide toepassing van rollagers met lage wrijving, zijn Ingenium benzinemotoren gebouwd om soepele en zeer efficiënte prestaties te leveren.

BEKIJK SPECIFICATIES

INGENIUM DIESEL

Ingenium-technologie vormt de basis van drie van de dieselmotoren in het F-PACE-programma. Deze compleet van aluminium gemaakte motoren onderscheiden zich door een lage inwendige wrijving, een zeer stijf motorblok en twee balansassen voor lage trillingsniveaus en daarmee voor zeer soepele prestaties. Alle motoren zijn uitgerust met Stop/Start-technologie* en Smart Regenerative Charging, dat de accu oplaadt wanneer de bestuurder gas terugneemt of afremt. Zo wordt kinetische bewegingsenergie teruggewonnen en brandstof bespaard, met name in stadsverkeer.

* Kan per land verschillen.

BEKIJK SPECIFICATIES

F-TYPE MOTOREN

Alle benzinemotoren van de F-PACE bieden krachtig vermogen en alerte prestaties, bij extra efficiëntie. De 3.0 liter V6 Supercharged benzinemotor is bekend uit de F-TYPE en levert een vermogen van 380 pk en een koppel van 450 Nm. Deze aluminium motor biedt grote vermogens- en koppelwaarden bij alle toerentallen. Daarnaast onderscheidt hij zich door een unieke soundtrack.

BEKIJK SPECIFICATIES

300 PK 3.0 LITER V6 TWIN TURBODIESEL

De 300 pk 3.0 liter V6 twin turbodiesel levert zijn vermogen op verfijnde en efficiënte wijze en genereert een indrukwekkend koppel van 700 Nm voor bijzonder alerte prestaties. Zijn common rail-brandstofinspuiting met piëzo-injectoren en een druk van 2.000 bar combineert efficiënte verbranding met minder emissies.

BEKIJK SPECIFICATIES

MOTORISATIES

MOTORISATIE:

163 PK 2.0 LITER INGENIUM VIERCILINDER TURBODIESEL

De 163 pk 2.0 liter viercilinder Ingenium turbodiesel* is verfijnd en bijzonder efficiënt. De directe inspuiting met low-flow injectoren zorgt voor een zeer precieze dosering van de brandstof die in de verbrandingskamers wordt ingespoten. Dit staat garant voor maximale efficiëntie. De intelligente, elektronisch geregelde en adaptieve motorkoeling treedt alleen in werking wanneer dat nodig is, en beperkt zo het brandstofverbruik en dus de CO2-emissies. Dit heeft geen negatieve invloed op het rijplezier. Integendeel; het krachtige motorkoppel zorgt al vanaf lage toerentallen voor goede prestaties en een vlotte acceleratie.

0-100 km/h: 10,2 seconden (Handgeschakeld RWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: 4,9 l/100 km (Handgeschakeld RWD)

Gecombineerde CO2-emissies: 129g/km (Handgeschakeld RWD)

180 PK 2.0 LITER INGENIUM VIERCILINDER TURBODIESEL

De 180 pk 2.0 liter viercilinder Ingenium turbodiesel* biedt indrukwekkende prestaties en gunstige verbruikscijfers. Voor een motor van deze inhoud is het koppel opmerkelijk hoog, zonder dat dit ten koste gaat van de efficiëntie – een unieke balans die voor een groot deel te danken is aan de turbocompressor met variabele geometrie. Door zich aan de variërende stroming van de uitlaatgassen aan te passen, zorgt deze voor een zo hoog mogelijk koppel bij lage toerentallen, wat resulteert in veel kracht over een breed toerengebied en een gelijkmatige, progressieve respons zonder vertraging.

0-100 km/h: 8,5 seconden (Handgeschakeld AWD); 8,7 seconden (Automaat RWD); 8,7 seconden (Automaat AWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: 5,1 l/100 km (Handgeschakeld AWD); 5,2 l/100 km (Automaat RWD); 5,3 l/100 km (Automaat AWD)

Gecombineerde CO2-emissies: 134g/km (Handgeschakeld AWD); 134g/km (Automatic RWD); 139g/km (Automaat AWD)

240 PK 2.0 LITER INGENIUM VIERCILINDER TWIN TURBODIESEL

De 240 pk 2.0 liter Ingenium viercilinder twin turbodiesel* biedt een hoog vermogen en een genereus koppel. Het sequentiële turbosysteem maakt gebruik van een grote en een kleine turbocompressor voor een continue acceleratie en maximale prestaties. Dankzij een doorontwikkeling van de Ingenium-technologie levert de motor een hoger specifiek vermogen. De verbeteringen omvatten onder meer een vernieuwd common railsysteem waarvan de inspuitdruk is verhoogd van 1.800 tot 2.200 bar, en injectoren met een hogere stroomsnelheid.

0-100 km/h: 7,2 seconden (Automaat AWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: 5,8 l/100 km (Automaat AWD)

Gecombineerde CO2-emissies: 153g/km (Automaat AWD)

250 PK 2.0 LITER INGENIUM VIERCILINDER TURBO BENZINE

De 250 pk 2.0 liter viercilinder Ingenium turbo benzinemotor* levert een uitstekend toegankelijk vermogen en koppel. Doordat het maximum koppel beschikbaar is tussen 1.200 en 4.500 toeren, accelereert u snel en verloopt elke inhaalmanoeuvre moeiteloos. De twin scroll turbocompressor heeft een geïntegreerd uitlaatspruitstuk dat de uitlaatpulsen van de twee cilinderparen synchroniseert, waarmee de turbovertraging aanzienlijk wordt beperkt en de motorrespons wordt verbeterd.

0-100 km/h: 6.8 seconden (Automaat AWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: 7,4 l/100 km (Automaat AWD)

Gecombineerde CO2-emissies: 170g/km (Automaat AWD)

300 PK 2.0 LITER INGENIUM VIERCILINDER TURBO BENZINE

Het indrukwekkende vermogen van de 300 pk 2.0 liter Ingenium viercilinder turbo benzinemotor wordt gecombineerd met een laag brandstofverbruik. De twin scroll-turbocompressor met lage massatraagheid is uitgerust met kogellagers met lage wrijving en een 'high flow' compressorwiel, voor nagenoeg directe vermogenstoename en grotere efficiëntie. Dankzij de grotere aërodynamische efficiëntie van de turbocompressor maakt de motor snelle acceleraties mogelijk. Het maximum koppel van 400 Nm tussen 1.500 en 4.500 tpm is mede verantwoordelijk voor deze indrukwekkende krachtontplooiing.

0-100 km/h: 6 seconden (Automaat AWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: 7,7 l/100 km (Automaat AWD)

Gecombineerde CO2-emissies: 174 g/km (Automaat AWD)

* Beschikbaarheid van motoren varieert per land.

300 PK 3.0 LITER V6 TWIN TURBODIESEL

De 300 pk 3.0 liter V6 twin turbodiesel* levert een ongekend hoog vermogen en koppel en een uitzonderlijke souplesse. De motor maakt gebruik van twee parallel geplaatste, sequentiële turbocompressoren – een innovatief concept van Jaguar Land Rover – zodat het vermogen bij elk toerental soepel en direct beschikbaar is. Daarnaast reduceert een tweetraps vloeistofkoeling het brandstofverbruik.

0-100 km/h: 6,2 seconden (Automaat AWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: 6,0 l/100 km (Automaat AWD)

Gecombineerde CO2-emissies: 159g/km (Automaat AWD)

380 PK 3.0 LITER V6 SUPERCHARGED BENZINEMOTOR

Deze nog sterkere 380 pk 3.0 liter V6 Supercharged benzinemotor* is uitgerust met injectoren met uiterst verfijnde vernevelingstechnologie om nog meer energie uit elke druppel benzine te halen. Dankzij het precies afgemeten brandstof-luchtmengsel in de verbrandingsruimten levert de motor een hoog specifiek vermogen en uiterst krachtige prestaties. De compacte twin vortex-supercharger die in de V tussen de twee cilinderrijen is gemonteerd, maakt gebruik van een geavanceerde, elektronisch gestuurde drukregeling voor een hoog rendement en zorgt zonder enige vertraging voor extra vermogen.

0-100 km/h: 5,5 seconden (Automaat AWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: 8,9 l/100 km (Automaat AWD)

Gecombineerde CO2-emissies: 209g/km (Automaat AWD)

HANDGESCHAKELDE OF AUTOMATISCHE TRANSMISSIES

De achttraps automatische transmissie van de F-PACE reageert bijzonder alert en is soepel en efficiënt. Hij biedt een uiterst snel schakelgedrag voor moeiteloze acceleraties en inhaalmanoeuvres. U kunt de transmissie ook handmatig bedienen met de schakelpaddles aan het stuurwiel. De handgeschakelde zesversnellingsbak* biedt korte, soepele schakelwegen. Deze lichtgewicht en bijzonder geavanceerde transmissie draagt bij aan de toonaangevende efficiëntie van de F-PACE.

* Alleen beschikbaar i.c.m. 163 pk 2.0 liter en 180 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotoren (per land verschillend).

RIJPRESTATIES

De F‑PACE is de performante cross-over die rijplezier aan functionaliteit en efficiëntie koppelt. Creëer uw perfecte F‑PACE met onze configurator.