PRESTATIETECHNOLOGIE

De F‑PACE wordt tot leven gewekt door het vermogen van zijn motoren, in combinatie met Jaguar's lichtgewicht aluminium architectuur en geavanceerde dynamische technologieën. Samen bieden ze opwindende prestaties en een indrukwekkende efficiëntie.

LICHTE ALUMINIUM STRUCTUUR

De lichtgewicht aluminium architectuur van de F‑PACE (met uitzondering van portieren, motorkap en kofferklep) is stijf en sterk, en biedt alle inzittenden een uitstekende bescherming. Het lagere gewicht ervan verbetert zowel de efficiëntie als de wendbaarheid en het remgedrag. De F‑PACE is een van de lichtste auto's in zijn klasse1 en biedt een gewichtsverdeling met een bijna perfecte 50:501‑balans voor sportieve prestaties en een fantastisch rijgedrag.

/

MOTOREN EN TRANSMISSIES

 • Petrol Engine.

  BENZINE

  De F‑PACE biedt de keuze uit verschillende benzinemotoren, waaronder twee uit onze Ingenium-familie. Deze 2.0 liter viercilinder Ingenium turbo benzinemotoren, met een vermogen van 250 of 300 pk, bieden uitstekend bruikbare vermogens- en koppelwaarden. Met hun lichtgewicht ontwerp en de uitgebreide toepassing van rollagers met lage wrijving, zijn Ingenium benzinemotoren gebouwd om soepele en zeer efficiënte prestaties te leveren.

 • New diesel engine.

  NIEUWE DIESEL

  Drie van de dieselmotoren in het F‑PACE gamma zijn voorzien van Ingenium-technologieën. Deze compleet van aluminium gemaakte motoren onderscheiden zich door een lage inwendige wrijving en zorgen daarmee voor zeer soepele dagelijkse prestaties. Ze zijn allemaal uitgerust met Stop/Start-technologie1 en Smart Regenerative Charging. Zo wordt kinetische bewegingsenergie teruggewonnen tijdens het remmen en gebruikt om de accu op te laden. Dit zorgt voor optimale zuinigheid, met name in stadsverkeer.

 • F-TYPE INSPIRED ENGINE.

  F‑TYPE MOTOREN

  De 5.0 liter V8 Supercharged benzinemotor van de F‑PACE SVR biedt een fenomenaal vermogen van 550 pk en superieur koppel van 680 Nm. De volledig aluminium motor levert bij alle toerentallen onmiddellijk goede prestaties en een uniek motorgeluid.

 • 3.0 LITRE V6 300PS TWIN TURBOCHARGED DIESEL ENGINE.

  3.0 LITER V6 TWIN TURBODIESEL VAN 300 PK

  De 3.0 liter V6 twin turbodieselmotor van 300 pk levert zijn vermogen op verfijnde en efficiënte wijze en genereert een indrukwekkend koppel van 700 Nm voor bijzonder alerte prestaties. Zijn common rail-brandstofinspuiting met piëzo-injectoren en een druk van 2.000 bar combineert efficiënte verbranding met minder emissies.

HANDGESCHAKELDE OF AUTOMATISCHE TRANSMISSIES

In de F‑PACE en de achttraps automatische Quickshift-transmissie van de F‑PACE SVR reageren bijzonder alert en zijn soepel en efficiënt. Ze bieden een uiterst snel schakelgedrag voor moeiteloze acceleraties en inhaalmanoeuvres. U kunt de transmissie ook handmatig bedienen met de schakelhendels aan het stuurwiel. De handgeschakelde zesversnellingsbak2 biedt korte, soepele schakelwegen. Deze zeer geavanceerde, lichtgewicht transmissie draagt bij aan de toonaangevende efficiëntie van de F‑PACE.

/

RIJPRESTATIES

 • ALL SURFACE PROGRESS CONTROL EN ADAPTIVE SURFACE RESPONSE

  Het ASPC-systeem (All Surface Progress Control)3 van Jaguar is een snelheidsregelaar die bij lage snelheden werkt om ook in situaties met beperkte grip een optimaal rijgedrag te verzekeren. Op de vierwielaangedreven modellen met Adaptive Dynamics, herkent het optionele Adaptive Surface Response (AdSR) verschillen tussen ondergronden om de beschikbare grip te benutten door de motor- en remwerking bij te sturen.

  De wagens die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

 • JAGUARDRIVE CONTROL

  Het unieke JaguarDrive Control-systeem biedt snellere schakelovergangen en een sportievere kickdown in de Dynamische modus. In de Eco‑modus schakelt het vroeger op om het verbruik te drukken terwijl de modus Regen IJs Sneeuw bij beperkte grip voor een zachtere aanpak opteert. Zo krijgt u de keuze om het uiterst dynamische potentieel van de F‑PACE te exploiteren of het brandstofverbruik te minimaliseren.

  De wagens die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

 • Jaguar F-Pace Red Model On Road.

  TORQUE VECTORING BY BRAKING

  Het koppelverdeelsysteem Torque Vectoring by Braking biedt gecontroleerd, onafhankelijk afremmen van het binnenste voor- en achterwiel in een bocht, om de capaciteiten in zelfs de scherpste bochten te maximaliseren, onderstuur te reduceren, wendbaarheid op sportwagenniveau te bieden en de bestuurder nog zelfverzekerder te maken.

 • Jaguar F-Pace Electric Power Assisted Steering Wheel.

  ELEKTRISCHE STUURBEKRACHTIGING

  Elektrische stuurbekrachtiging (EPAS, Electronic Power Assisted Steering) biedt uitmuntende feedback en controle. Ze is enkel actief wanneer nodig en bespaart zo energie en brandstof. De geavanceerde computersturing van de bekrachtiging past het niveau van bekrachtiging voortdurend aan: meer bekrachtiging bij lage snelheden, meer feedback bij hoge snelheden.

 • Jaguar F-Pace Blue Exterior On Road.

  ADAPTIVE DYNAMICS

  Of u nu accelereert op de snelweg, bochten neemt op een binnenweg of door de stad rijdt, het optionele Adaptive Dynamics4-systeem past de respons van de F‑TYPE aan de condities en uw rijstijl aan. Het systeem verstelt continu de schokdempers om te allen tijde de optimale balans te bieden tussen comfort en raffinement.

 • Jaguar F-Pace Blue Exterior Water.

  CONFIGURABLE DYNAMICS

  Het optionele Configurable Dynamics5-systeem, geïnspireerd door de F‑TYPE, stelt u in staat de dynamiek van de F‑TYPE af te stemmen met eigen voorkeuren voor gasklepparameters, transmissieschakelpunten en besturing – afhankelijk van uw prestatiewensen. Het wordt geactiveerd wanneer de Dynamic-modus wordt geselecteerd in de JaguarDrive Control. De Dynamic-modus verlevendigt het sportieve karakter van de F‑TYPE, verscherpt de gaskleprespons, maakt de besturing zwaarder en laat de automatische transmissie sneller en bij hogere toerentallen schakelen.

De F‑PACE is de performante cross-over die rijplezier aan functionaliteit en efficiëntie koppelt. Creëer uw perfecte F‑PACE met onze configurator.

1Afhankelijk van motor en uitvoering.
2Alleen beschikbaar i.c.m. de 2.0 liter viercilinder dieselmotor van 163 pk.
3Alleen i.c.m. automatische transmissie.
4Standaard op de F‑PACE S en SVR, niet beschikbaar i.c.m. de 2.0 liter viercilinder dieselmotor van 163 pk.
5Alleen i.c.m. automatische transmissie. Standaard op de F‑PACE S en SVR, niet beschikbaar i.c.m. de 2.0 liter viercilinder dieselmotor van 163 pk.