Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

PRESTATIETECHNOLOGIE

De F-PACE wordt tot leven gewekt door het vermogen van zijn motoren, in combinatie met Jaguar's lichtgewicht aluminium architectuur en geavanceerde dynamische technologieën. Samen bieden ze opwindende prestaties en een indrukwekkende efficiëntie.

Play Video

WEKT VERTROUWEN IN ELKE SITUATIE

Of u nu voor de achterwielaandrijving (RWD) of de vierwielaandrijving (AWD) opteert, de F-PACE rijdt en voelt steeds aan als een echte Jaguar.

F-PACE Lightweight Aluminium Skeleton F-PACE Jaguar Side Profile Glacier White

LICHTE ALUMINIUM STRUCTUUR

De lichte aluminiumarchitectuur van de F-PACE is stijf en sterk, en garandeert voor alle inzittenden een uitstekende bescherming terwijl het lagere gewicht de efficiëntie en het rij- en remgedrag bevordert. De F-PACE behoort tot de lichtste wagens in zijn klasse1 en biedt een nagenoeg perfecte gewichtsverdeling van 50/501 voor sportievere prestaties en een onberispelijk comfort.

Play Video

De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

DE INGENIUM MOTOREN

Ingenium is Jaguar Land Rover's eigen motorenfamilie die is ontworpen voor moeiteloze prestaties, raffinement en efficiëntie. Met geavanceerde technologie en een geheel aluminium constructie combineren deze motoren een indrukwekkend vermogen met een laag brandstofverbruik.

BEKIJK SPECIFICATIES

INGENIUM BENZINE

De F-PACE biedt de keuze uit verschillende benzinemotoren, waaronder twee uit onze Ingenium-familie. Deze 2.0 liter viercilinder Ingenium turbo benzinemotoren, met een vermogen van 250 of 300 pk, bieden uitstekend bruikbare vermogens- en koppelwaarden. Met hun lichtgewicht ontwerp en de uitgebreide toepassing van rollagers met lage wrijving, zijn Ingenium benzinemotoren gebouwd om soepele en zeer efficiënte prestaties te leveren.

BEKIJK SPECIFICATIES

INGENIUM DIESEL

Ingenium-technologie vormt de basis van drie van de dieselmotoren in het De F‑PACE gamma. Deze compleet van aluminium gemaakte motoren onderscheiden zich door een lage inwendige wrijving, een zeer stijf motorblok en twee balansassen voor lage trillingsniveaus en daarmee voor zeer soepele prestaties. Alle motoren zijn uitgerust met Stop/Start-technologie1 en Smart Regenerative Charging, dat de accu oplaadt wanneer de bestuurder gas terugneemt of afremt. Zo wordt kinetische bewegingsenergie teruggewonnen en brandstof bespaard, met name in stadsverkeer.

BEKIJK SPECIFICATIES

F-TYPE MOTOREN

De 550 pk 5.0 liter V8-motor voor de F-PACE SVR biedt een superieur koppel van 680 Nm. Deze aluminium motor biedt grote vermogens- en koppelwaarden bij alle toerentallen. Daarnaast onderscheidt hij zich door een unieke soundtrack.

BEKIJK SPECIFICATIES

3.0 LITER V6 TWIN TURBODIESEL VAN 300 PK

De 3.0 liter V6 twin turbodieselmotor van 300 pk levert zijn vermogen op verfijnde en efficiënte wijze en genereert een indrukwekkend koppel van 700 Nm voor bijzonder alerte prestaties. Zijn common rail-brandstofinspuiting met piëzo-injectoren en een druk van 2.000 bar combineert efficiënte verbranding met minder emissies.

BEKIJK SPECIFICATIES

MOTOREN

MOTORISATIE:

163 PK 2.0 LITER INGENIUM VIERCILINDER TURBODIESEL

De 163 pk 2.0 liter viercilinder Ingenium turbodiesel is verfijnd en bijzonder efficiënt. De directe inspuiting met low-flow injectoren zorgt voor een zeer precieze dosering van de brandstof die in de verbrandingskamers wordt ingespoten. Dit staat garant voor maximale efficiëntie. De intelligente, elektronisch geregelde en adaptieve motorkoeling treedt alleen in werking wanneer dat nodig is, en beperkt zo het brandstofverbruik en dus de CO2-emissies. Dit heeft geen negatieve invloed op het rijplezier. Integendeel; het krachtige motorkoppel zorgt al vanaf lage toerentallen voor goede prestaties en een vlotte acceleratie.

0-100 km/h: 10,2 seconden (Handgeschakeld RWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: Vanaf 5,5 l/100 km (Handgeschakeld RWD)

Gecombineerde CO2-emissies: Vanaf 145 g/km (Handgeschakeld RWD)

180 PK 2.0 LITER INGENIUM VIERCILINDER TURBODIESEL

De 180 pk 2.0 liter viercilinder Ingenium turbodiesel biedt indrukwekkende prestaties en gunstige verbruikscijfers. Voor een motor van deze inhoud is het koppel opmerkelijk hoog, zonder dat dit ten koste gaat van de efficiëntie – een unieke balans die voor een groot deel te danken is aan de turbocompressor met variabele geometrie. Door zich aan de variërende stroming van de uitlaatgassen aan te passen, zorgt deze voor een zo hoog mogelijk koppel bij lage toerentallen, wat resulteert in veel kracht over een breed toerengebied en een gelijkmatige, progressieve respons zonder vertraging.

0-100 km/h: 8,6 seconden (Automaat RWD); 9 seconden (Automaat AWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: Vanaf 5,8 l/100 km (Automaat RWD); Vanaf 5,9 l/100 km (Automaat AWD)

Gecombineerde CO2-emissies: Vanaf 152 g/km (Automatic RWD); Vanaf 157 g/km (Automaat AWD)

240 PK 2.0 LITER INGENIUM VIERCILINDER TWIN TURBODIESEL

De 240 pk 2.0 liter Ingenium viercilinder twin turbodiesel biedt een hoog vermogen en een genereus koppel. Het sequentiële turbosysteem maakt gebruik van een grote en een kleine turbocompressor voor een continue acceleratie en maximale prestaties. Dankzij een doorontwikkeling van de Ingenium-technologie levert de motor een hoger specifiek vermogen. De verbeteringen omvatten onder meer een vernieuwd common railsysteem waarvan de inspuitdruk is verhoogd van 1.800 tot 2.200 bar, en injectoren met een hogere stroomsnelheid.

0-100 km/h: 7,2 seconden (Automaat AWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: Vanaf 6,6 l/100 km (Automaat AWD)

Gecombineerde CO2-emissies: Vanaf 173 g/km (Automaat AWD)

300 PK 3.0 LITER V6 TWIN TURBODIESEL

De 300 pk 3.0 liter V6 twin turbodiesel levert een ongekend hoog vermogen en koppel en een uitzonderlijke souplesse. De motor maakt gebruik van twee parallel geplaatste, sequentiële turbocompressoren – een innovatief concept van Jaguar Land Rover – zodat het vermogen bij elk toerental soepel en direct beschikbaar is. Daarnaast reduceert een tweetraps vloeistofkoeling het brandstofverbruik.

0-100 km/h: 6,4 seconden (Automaat AWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: Vanaf 6,4 l/100 km (Automaat AWD)

Gecombineerde CO2-emissies: Vanaf 170 g/km (Automaat AWD)

250 PK 2.0 LITER INGENIUM VIERCILINDER TURBO BENZINE

De 250 pk 2.0 liter viercilinder Ingenium turbo benzinemotor levert een uitstekend toegankelijk vermogen en koppel. Doordat het maximum koppel beschikbaar is tussen 1.200 en 4.500 toeren, accelereert u snel en verloopt elke inhaalmanoeuvre moeiteloos. De twin scroll turbocompressor heeft een geïntegreerd uitlaatspruitstuk dat de uitlaatpulsen van de twee cilinderparen synchroniseert, waarmee de turbovertraging aanzienlijk wordt beperkt en de motorrespons wordt verbeterd.

0-100 km/h: 7 seconden (Automaat AWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: Vanaf 7,8 l/100 km (Automaat AWD)

Gecombineerde CO2-emissies: Vanaf 179 g/km (Automaat AWD)

300 PK 2.0 LITER INGENIUM VIERCILINDER TURBO BENZINE

Het indrukwekkende vermogen van de 300 pk 2.0 liter Ingenium viercilinder turbo benzinemotor wordt gecombineerd met een laag brandstofverbruik. De twin scroll-turbocompressor met lage massatraagheid is uitgerust met kogellagers met lage wrijving en een 'high flow' compressorwiel, voor nagenoeg directe vermogenstoename en grotere efficiëntie. Dankzij de grotere aërodynamische efficiëntie van de turbocompressor maakt de motor snelle acceleraties mogelijk. Het maximum koppel van 400 Nm tussen 1.500 en 4.500 tpm is mede verantwoordelijk voor deze indrukwekkende krachtontplooiing.

0-100 km/h: 6,1 seconden (Automaat AWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: Vanaf 8,0 l/100 km (Automaat AWD)

Gecombineerde CO2-emissies: Vanaf 182 g/km (Automaat AWD)

5.0 LITER V8 SUPERCHARGED BENZINEMOTOR VAN 550 PK

De 5.0 liter V8 Supercharged benzinemotor is exclusief voor de F-PACE SVR, ontwikkelt een vermogen van 550 pk en een koppel van 680 Nm. De F-PACE SVR accelereert van 0-100 km/h in slechts 4,3 seconden, op weg naar zijn topsnelheid van 283 km/h.

0-100 km/h: in 4,3 seconden (Automaat AWD)

Gecombineerde brandstofverbruik: Vanaf 11,9 l/100 km (Automaat AWD)

Gecombineerde CO2-emissies: Vanaf 272 g/km (Automaat AWD)

Jaguar F-PACE Manual and Automatic 8 Speed Transmission

HANDGESCHAKELDE OF AUTOMATISCHE TRANSMISSIES

De achttrapsautomaat van de F‑PACE en de achttraps automatische Quickshift-transmissie van de F‑PACE SVR reageren bijzonder alert en zijn soepel en efficiënt. Ze bieden een uiterst snel schakelgedrag voor moeiteloze acceleraties en inhaalmanoeuvres. U kunt de transmissie ook handmatig bedienen met de schakelhendels aan het stuurwiel. De handgeschakelde zesversnellingsbak2 biedt korte, soepele schakelwegen. Deze zeer geavanceerde, lichtgewicht transmissie draagt bij aan de toonaangevende efficiëntie van de F‑PACE.

RIJPRESTATIES

De F‑PACE is de performante cross-over die rijplezier aan functionaliteit en efficiëntie koppelt. Creëer uw perfecte F‑PACE met onze configurator.

1 Afhankelijk van motor en uitvoering.
2 Alleen beschikbaar i.c.m. de 2.0 liter viercilinder dieselmotor van 163 pk.
3 Alleen i.c.m. automatische transmissie.
4Standaard op de F-PACE S en SVR, niet beschikbaar i.c.m. de 2.0 liter viercilinder dieselmotor van 163 pk.
5 Alleen i.c.m. automatische transmissie. Standaard op de F-PACE S en SVR, niet beschikbaar i.c.m. de 2.0 liter viercilinder dieselmotor van 163 pk.

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. CO2 ‑emissie‑ en brandstofverbruikscijfers kunnen variëren al naargelang de gemonteerde velgen en opties.