Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

F‑TYPE SVR COUPÉ

Met zijn opgevoerde motor met 575 pk werd de F‑TYPE SVR ontwikkeld met het oog op een maximale kracht, sensaties en prestaties en een waanzinnige topsnelheid van 322 km/u.

placeholder_MODEL_DISPLAY-desktop-1366x650.jpg

VANAF

€ 143.140

  • VERMOGEN
  • 575 pk
  • ACCELERATIES VANAF
  • 3,7 seconden 0-100 km/u
  • TOPSNELHEID
  • 322 km/u

De wagens die onze afdeling Special Vehicle Operations (SVO) creëert, zijn het toonbeeld van het beste van Jaguar. Met opzienbarende prestaties, ongeëvenaarde luxe en baanbrekende technologie. De meest recente creatie van SVO’s baanbrekende Technical Centre is de F‑TYPE SVR, onze krachtigste F‑TYPE ooit.

De twin vortex supercharger van de 5.0 liter V8 voorkomt turbovertraging voor responsieve prestaties over het hele toerentalbereik van de motor. Houd u vast: daarmee accelereert de SVR in slechts 3,7 seconden van 0-100 km/u en dan door naar een topsnelheid van 322 km/u*.

* Als de Carbon Fibre aërodynamische vleugelspoiler van de F‑TYPE SVR wordt vervangen door de inklapbare standaard achterspoiler van de F‑TYPE SVR Coupé bedraagt de topsnelheid 300 km/h.

ELK DETAIL TELT

Ontdek de ultieme F‑TYPE. De F‑TYPE SVR is lichter en sneller, en is voorzien van aangepaste aërodynamische elementen die de grip en wegligging nog verder verbeteren. Daarnaast zorgt Jaguar’s All Wheel Drive-technologie dat de tractie onder alle omstandigheden optimaal is. Elk detail van de wagen is afgestemd op gigantische prestaties; dit is Jaguar op zijn best.

Play Video

De auto's die worden getoond in video's zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

X152_19MY_096_GLHD-MODEL_DISPLAY-desktop-1366x650

INTERIEURSTYLING

De Performance zetels met quilted stoelbekleding bieden veel comfort en ondersteuning, en de ultramoderne afwerkingen creëren een gevoel van totale luxe.

LICHTGEWICHT TECHNOLOGIEËN

Gewicht is de vijand van prestaties. Daarom hebben wij de F‑TYPE SVR ontworpen om zo licht mogelijk te zijn. Elke gram gewicht is er met een reden. Het lichtgewicht Titanium en Inconel® uitlaatsysteem zorgt voor een gewichtsbesparing van 16 kilogram, terwijl de fraaie gesmede lichtmetalen velgen in totaal 13,8 kilogram gewicht besparen. Elke nieuw ontworpen wieldrager bespaart 0,6 kilogram in vergelijking met de standaard wieldragers en het als optie verkrijgbare Carbon Ceramic-remsysteem met 398 mm remschijven vóór en 380 mm schijven achter, reduceert het gewicht met 21 kilogram in vergelijking met een conventioneel remsysteem. Elke milligram gewichtsbesparing geeft de F‑TYPE SVR snellere acceleratietijden, een nog wendbaardere handling en een scherper remgedrag – voor een onvergetelijke rijbeleving.

ONTDEK DE RIJPRESTATIES

AËRODYNAMICA

De aërodynamische vleugelspoiler speelt een belangrijke rol bij de grotere prestaties van de F‑TYPE SVR en produceert zowel minder luchtweerstand als een grotere downforce. De vleugelspoiler is hoger en breder waarmee hij over de volle breedte van de wagen werkt. Wanneer de vleugelspoiler is uitgeklapt, zorgt deze voor een reductie van de luchtweerstandscoëfficiënt met 2,5 procent en een reductie van de liftcoëfficiënt met 15 procent. Andere aërodynamische verbeteringen sturen de luchtstroming door de motorruimte voor optimale koeling en evenwichtige downforce. De gladde onderbodem en achterdiffuser reduceren luchtweerstand, sturen de luchtstroming en verbeteren de stabiliteit.

BEKIJK HET EXTERIEUR

MOTORTECHNOLOGIE

In de F‑TYPE SVR levert de 5.0 liter V8-motor nog grotere prestaties, met maar liefst 575 pk en 700 Nm. Het All Wheel Drive-systeem werkt samen met het Electronic Active Differential om tractie en stabiliteit te vergroten, zodat de F‑TYPE SVR zijn gigantische vermogen optimaal kan benutten.

ONTDEK DE MOTORTECHNOLOGIE

KENMERKEN F‑TYPE SVR COUPÉ

STANDAARDUITRUSTING VOOR ELKE F‑TYPE

PERSONALISEER UW F‑TYPE

Maak uw F‑TYPE echt persoonlijk. Kies de kleuren voor carrosserie en dak die bij u passen, en de velgen die hier perfect op aansluiten. Creëer uw persoonlijke interieurstyling, specificeer uw ideale zetels, bekledingsmaterialen en kleurencombinaties. En met Jaguar's uitzonderlijke combinatie van opties, style packs en accessoires wordt uw F‑TYPE echt uniek.

CONFIGURATOR

ERVAAR EEN JAGUAR PROEFRIT

Ervaar zelf de prestaties, luxe en opwinding van een Jaguar tijdens een proefrit bij de Jaguar concessiehouder.

X152_19MY_019_GLHD-MODEL_DISPLAY-desktop-1366x769