Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

EXTERIEUR

Vloeiende carrosserielijnen, zorgvuldig vormgegeven contouren, krachtig gevormde achterspatborden – de onmiskenbare uitstraling van de F‑TYPE laat er geen twijfel over bestaan dat dit een high‑performance sportwagen is.

placeholder_MODEL_DISPLAY-desktop-1366x650.jpg

De krachtige vorm en prachtige proporties van de F‑TYPE verraden zijn afkomst. Dit is de jongste in Jaguar's iconische bloedlijn van high-performance sportwagens. Hij is door de wind zelf gevormd, gecreëerd met behulp van Jaguar's state-of-the-art Computational Fluid Dynamics-ontwerpmethoden. De aerodynamische prestaties zijn naadloos geïntegreerd in het koetswerk om de opwaartse druk te reduceren en een uitstekende stabiliteit te verzekeren bij hoge snelheden. En hoe snel u ook rijdt, altijd zullen de adaptive LED-koplampen van de F‑TYPE hun lichtbundel aanpassen om een goed zicht te garanderen.

jaguar f type luxury sports car drving down a road at night

LED-KOPLAMPEN

Zelfs 's nachts onderscheidt de F‑TYPE zich. De LED-koplampen* met 'J-blade' LED-dagrijverlichting zijn net zo krachtig als ze eruitzien. Deze elegante koplampen passen de breedte en diepte van hun lichtbundel aan op uw snelheid en bieden een lichtkwaliteit die het daglicht benadert. U hebt altijd de best mogelijke verlichting, ongeacht de omstandigheden, waardoor uw ogen voorwerpen eenvoudiger kunnen onderscheiden en minder gauw moe worden.

* Standaard op de F‑TYPE RDynamic, F‑TYPE R en F‑TYPE SVR. Optie op de F‑TYPE.

KEUZE UIT COUPÉDAKEN

ALUMINIUM DAK

Het aluminium dak voor de F‑TYPE versterkt het pure Coupé-design. Het is even sterk en licht van gewicht als de rest van de wagen.
Qua kleur, stijl en lijn vormt het de ideale aanvulling op het krachtige F‑TYPE silhouet. Het aluminium dak is de puurste expressie van het sportwagendesign van de F‑TYPE.

VAST GLAZEN PANORAMADAK

Het interieur wordt nog lichter en ruimer met een groot, glazen panoramadak dat de gehele breedte van het dak beslaat. Wenst u meer privacy, dan kan het zonnescherm onder het dak handmatig worden gesloten.

CARBON FIBRE DAK

Carbon Fibre buiten- en binnenpanelen zijn met elkaar verlijmd om een sterke, maar lichte dakconstructie te creëren. Het optionele Carbon Fibre dak voor de F‑TYPE Coupé is twintig procent lichter dan het standaard aluminium dak. Het is uitgevoerd met een Carbon Fibre weefstructuur, afgewerkt met een diepe, high-grade laklaag.

VOUWDAK

Het lichtgewicht stoffen dak van de F‑TYPE Convertible is beschikbaar in vier kleuren. Het dak is akoestisch verbeterd door het gebruik van een samengestelde, geluiddempende stof en voorzien van een glazen achterruit met achterruitverwarming, die vlak ligt met het dak. Het kan in slechts 12 seconden worden geopend en gesloten, en kan volledig automatisch worden bediend bij snelheden tot 50 km/u.

De auto's die worden getoond in video's zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

LED-ACHTERLICHTEN

De slanke achterlichten, mogelijk gemaakt door LED-technologie, lopen door in de achterspatborden, voor een eigentijdse uitstraling. Van achteren gezien versterken ze de brede uitstraling en de prachtige, dynamische proporties van de F-TYPE.

Ontworpen voor puur rijplezier: de technische superioriteit van de F‑TYPE verschaft de wagen prestaties die aansluiten op de wensen van elke bestuurder en de eigenschappen van elke weg. Of u nu kiest voor de Coupé of Convertible, Rear Wheel Drive of All Wheel Drive, handgeschakeld of automaat; de F‑TYPE biedt uitvoeringen voor elk type bestuurder. Ontwerp en bouw uw perfecte F‑TYPE met onze configurator.