Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

PRESTATIES

Krachtige en alerte benzinemotoren. Lichtgewicht aluminium constructie. Geavanceerde wielophanging. De F‑TYPE is een echte sportwagen.

X152_19MY_033_GLHD-MODEL_DISPLAY-desktop-1366x650

De sterke, lichtgewicht aluminium carrosserie van de F‑TYPE is het perfecte platform voor een sportwagen. Het stelt de zorgvuldig afgestemde double wishbone-wielophanging in staat om een precieze controle te leveren en vormt de perfecte partner van het high-performance motorenprogramma van de F‑TYPE.

Play Video

AWD-VIERWIELAANDRIJVING

Het All Wheel Drive (AWD)-systeem van de F‑TYPE met Intelligent Driveline Dynamics biedt prestaties en perfecte dynamiek, voor een zelfverzekerde handling op elke ondergrond. Als optie op de F‑TYPE en F‑TYPE R‑Dynamic en standaard op de F‑TYPE R en F‑TYPE SVR, maakt dit systeem deze Jaguar tot een uiterst capabele sportwagen.

De auto's die worden getoond in video's zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

COMFORT EN RIJGEDRAG

De F‑TYPE wordt gekenmerkt door uitzonderlijke controle, wendbaarheid en feedback. Zijn superieure rijeigenschappen zijn vooral te danken aan het stijve onderstel, onze volledig uit aluminium gesmede double wishbone-wielophanging en de geavanceerde elektrische stuurbekrachtiging.

De auto's die worden getoond in video's zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

KEUZE UIT VERSCHILLENDE REMSYSTEMEN

RIJTECHNOLOGIE

Dankzij onze geavanceerde rijtechnologieën levert de F‑TYPE schijnbaar moeiteloos de meest dynamische prestaties. Om voor strakkere stuureigenschappen te zorgen en onderstuur te beperken, biedt Torque Vectoring gecontroleerd, onafhankelijk afremmen van het binnenste voor- en achterwiel in een bocht. Electronic Active Differential* gaat nog een stap verder en werkt samen met het Intelligent Driveline Dynamics-systeem om het koppel met uiterste precisie over de achterwielen te verdelen. En voor het summum van comfort en controle, analyseert Adaptive Dynamics* de weg en uw rijstijl om daar vervolgens de reacties van de F‑TYPE op aan te passen.

* Beschikbaarheid verschilt per uitvoering en motor. Raadpleeg de configurator, de specificaties of de prijslijst voor meer informatie.

Ontworpen voor puur rijplezier: de technische superioriteit van de F‑TYPE verschaft de wagen prestaties die aansluiten op de wensen van elke bestuurder en de eigenschappen van elke weg. Of u nu kiest voor de Coupé of Convertible, Rear Wheel Drive of All Wheel Drive, handgeschakeld of automaat; de F‑TYPE biedt uitvoeringen voor elk type bestuurder. Ontwerp en bouw uw perfecte F‑TYPE met onze configurator.