F-type R-Dynamic convertible driving on-road

PRESTATIES

Wees voorbereid op kippenvel.

VAN VERBAZINGWEKKEND TOT EENVOUDIGWEG ADEMBENEMEND

De F‑TYPE wordt aangedreven door de meest opwindende benzinemotoren van Jaguar, die stuk voor stuk zijn voorzien van innovatieve technologieën voor een verbeterd brandstofverbruik en lagere CO2-uitstoot, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

Red F-Type driving on-road

LUISTER GOED

Alle modellen, van de viercilinder met 300 pk tot de V8 met 575 pk, zijn uitgerust met een actief uitlaatsysteem (Active Sports Exhaust). Als u kiest voor de in- en uitschakelbaarheid, kunt u bij alle toerentallen het sensationele grommen van de motor hoorbaar maken.

 • F-type coupe top view

  i4

  Krachtige prestaties, gecombineerd met raffinement en efficiëntie. De 2.0 liter viercilinder turbobenzinemotor van 300 pk levert een uitzonderlijk vermogen en is uiterst alert.

 • F-Type convertible V8 driving on-road

  V8

  Snelle acceleratie en motorrespons dankzij de motor met 450 pk of die met 575 pk van de 'R'-versie, via een achttrapsautomaat. Kies voor achterwielaandrijving* of All Wheel Drive voor optimale prestaties onder alle omstandigheden.

EEN KRACHTIGE ERVARING

De kortste afstand tussen twee punten is een rechte lijn. Maar wat is daar nu leuk aan? Het chassis met prachtige proporties, de strakke ophanging en het responsieve stuurgedrag maken de F‑TYPE verbazingwekkend wendbaar en geven de auto een uitstekende wegligging, waar u ook gaat.

Red F-type driving through mountain roads

VISCERALE PRESTATIES

 • F-Type driving through snow

  ALL WHEEL DRIVE (AWD)

  Het All Wheel Drive-systeem van de F-TYPE met Intelligent Driveline Dynamics biedt prestaties en perfecte dynamiek voor een zelfverzekerde wendbaarheid op de weg vóór u.

 • F-type driving on road

  TORQUE VECTORING BY BRAKING

  De F-TYPE maakt gebruik van een individueel geregeld remsysteem op de binnenste wielen voor maximale prestaties in zelfs de krapste bochten. Door onderstuur te verminderen, zorgt het systeem voor sportieve wendbaarheid en biedt het de bestuurder meer vertrouwen.

 • Velocity Blue F-type driving on road

  ACTIEF ELEKTRONISCH DIFFERENTIEEL

  Beheert de koppeltoevoer naar elk achterwiel afzonderlijk voor een optimaal gebruik van het beschikbare vermogen. Hierdoor kunt u bochten later insturen en eerder accelereren. Werkt met Intelligent Driveline Dynamics.

DYNAMISCH RIJDEN

 • F-type configurable dynamics screen

  CONFIGURABLE DYNAMICS

  Personaliseer de rijeigenschappen van de F-TYPE om deze af te stemmen op uw eigen voorkeur. Configurable Dynamics biedt u de mogelijkheid om de benodigde stuurkracht, transmissieschakelpunten en respons op het gaspedaal aan te passen.

 • F-type wheel

  ADAPTIVE DYNAMICS

  Adaptive Dynamics analyseert snel de input over de rijstijl en de rijomstandigheden en verscherpt de reactie van de F-TYPE voor een optimale rijervaring.

UITMUNTENDE REMKRACHT

 • 355MM Front 325MM Rear Calliper

  355 MM VOORAAN / 325 MM ACHTERAAN

  Geoptimaliseerd om duurzaamheid en laag gewicht te combineren met krachtige prestaties.

 • 380MM Front 376MM Rear Calliper

  380 MM VOORAAN / 376 MM ACHTERAAN

  Extreem snelle, alerte en progressieve remprestaties.

 • 398MM Front 380MM Rear Calliper

  398 MM VOORAAN / 380 MM ACHTERAAN

  Carbon Ceramic-remsysteem. Ons krachtigste remsysteem, in staat tot gelijkblijvende prestaties op het hoogste niveau.

F-type Coupe and Convertible in Sorrento Yellow

KIES UW F‑TYPE

Er is geen verkeerd antwoord als u moet kiezen tussen Coupé en Convertible.

*Alleen i.c.m. motoren van 450 pk.


Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn), of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg uw concessiehouder voor meer details of configureer uw auto online.


Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.