ELEKTRISCHE AUTO'S

SELECT MODEL

-

 • A: Elektrische auto's bieden een ruime, meer verfijnde rijbeleving en het gemak dat ze thuis kunnen worden opgeladen.

  Omdat elektriciteit steeds vaker afkomstig is uit duurzame energiebronnen, bieden elektrische auto's milieuvoordelen ten opzichte van auto's met verbrandingsmotoren. Bovendien zijn elektrische auto's emissievrij, waardoor ze de luchtvervuiling helpen verminderen.

  Deze en andere voordelen worden door lokale en nationale overheden steeds vaker erkend. Uiteenlopende stimuleringsregelingen zijn beschikbaar om bestuurders ervan te overtuigen een elektrische auto te kopen. Meer informatie vindt u op de pagina over de stimuleringsregelingen m.b.t. elektrische voertuigen.
 • A: De I‑PACE is een Battery Electric Vehicle (BEV), wat betekent dat hij een volledig elektrische auto zonder verbrandingsmotor is. In plaats van brandstof te verbranden (benzine of diesel) wordt de aandrijfkracht geleverd door twee elektromotoren die worden gevoed door elektriciteit opgeslagen in een oplaadbare accu.

  Andere soorten elektrische auto's zijn Hybrid Electric Vehicles (HEV's) en Plug-in Hybrid Electric Vehicles (PHEV's). Dat zijn auto's die zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor hebben.

  Een HEV heeft gewoonlijk een kleine accu die wordt opgeladen door de motor en door regeneratief remmen. De auto heeft een zeer beperkte elektrische actieradius.

  Een PHEV kan ook via een externe stroombron worden opgeladen. Een PHEV heeft gewoonlijk een grotere accu en grotere actieradius dan een HEV.
 • A: De actieradius van een elektrische auto (de afstand die kan worden afgelegd voordat de accu moet worden opgeladen) is een aspect waarover men zich lange tijd zorgen heeft gemaakt. Dit heeft aanleiding gegeven tot het ontstaan van de term 'range anxiety', angst om de bestemming niet te kunnen bereiken. Maar door de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van accutechnologie zijn auto's zoals de I‑PACE voor de meeste mensen nu een realistische optie geworden. Veel eigenaars zullen constateren dat ze de I‑PACE maar één keer per week hoeven op te laden.

  Voor grote afstanden kan een tussenstop voor het opladen van de accu nodig zijn. Dit kan enige planning vooraf vergen, maar het wordt steeds gemakkelijker omdat het aantal openbare oplaadplekken gestaag toeneemt en snelladers steeds krachtiger worden.
 • A: Autofabrikanten zijn in overleg met overheden en stroomleveranciers om te zorgen dat de toename van het aantal elektrische auto's geen problemen oplevert voor de elektriciteitsnetten.
 • A: Algemene vragen over elektrische voertuigen en specifiekere vragen over de I‑PACE kunnen door uw Jaguar concessiehouder beantwoord worden. Om uw dichtstbijzijnde Jaguar concessiehouder te vinden, kunt u op de link onderaan deze vragenlijst klikken.

ACTIERADIUS

SELECT MODEL

-

 • A: De actieradius zal voor de meeste automobilisten geen probleem zijn. De I-PACE heeft een actieradius van 470 km volgens de WLTP-rijcyclus (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure). Op basis van het gemiddelde woon-werkverkeer betekent dit dat veel bestuurders hun auto slechts eenmaal per week hoeven op te laden.
 • A: De actieradius kan worden beïnvloed door een aantal factoren, waaronder buitentemperatuur, gebruik van verwarmings- of aircosystemen en de snelheid waarmee u rijdt.
 • A: De actieradiusvoorspelling van de I-PACE is ontworpen met het oog op grote nauwkeurigheid. De regelmodule van de elektromotor maakt voorspellingen op basis van uw huidige rijstijl en het gemiddelde verbruik over de laatste 800 kilometer. Het navigatiesysteem ondersteunt de voorspelling van de actieradius met gegevens over de topografie en snelheidslimieten van uw geselecteerde route.
 • A: Wanneer de accu leeg is, komt de auto volledig tot stilstand. Voor het zover komt ontvangt u twee aparte en verschillende waarschuwingen. Eerst klinkt, wanneer er nog 10% lading aanwezig is in de accu, een geluidssignaal en wordt een gele waarschuwingsdriehoek weergegeven op het display van de auto. De tweede waarschuwing, wanneer er nog 0% lading is, is een geluidssignaal met een rode driehoek. Er verschijnt een melding dat u de auto moet uitschakelen en moet stoppen.
 • A: De I-PACE heeft LED-koplampen die enorm energiezuinig zijn; rijden met ingeschakelde lichten heeft geen merkbare invloed op de actieradius van de auto.

ACCU

SELECT MODEL

-

 • A: De accu van de I-PACE heeft 432 cellen. Er zijn 36 accumodules en elke module heeft 12 cellen.
 • A: Kilowattuur is een eenheid voor de hoeveelheid energie die kan worden opgeslagen in een accu. Een auto met een accu met grotere capaciteit – meer kWh – heeft een grotere actieradius en/of betere prestaties.
 • A: De volledige accu weegt 603 kg.
 • A: De accu van de I-PACE wordt alleen ontvlambaar in geval van verkeerd gebruik of een ingreep van buitenaf. Accu's van elektrische auto's zijn minder ontvlambaar dan benzine of diesel en zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen die veilige bedrijfstemperaturen handhaven.
 • A: Accu's kunnen worden bewaard bij een temperatuur tot -40 °C, maar moeten worden aangesloten op het elektriciteitsnet en opgewarmd tot -20 °C voordat ermee kan worden gereden. Bij langdurig gebruik onder omstandigheden met hoge of lage temperaturen wordt de actieradius van de auto beperkt omdat er energie nodig is om de accu op een efficiënte bedrijfstemperatuur te houden. Er is ook energie nodig om het interieur op te warmen wanneer het koud is.

  De I-PACE heeft geavanceerde systemen voor thermisch beheer, zodat de accuprestaties worden geoptimaliseerd bij hogere of lagere temperaturen.
 • A: De I-PACE heeft een efficiënt systeem voor thermisch beheer om de temperatuur van de accu te handhaven. De temperatuur van de accu van een elektrische auto ligt gewoonlijk tussen 15° C en 30° C; dat is aanzienlijk lager dan die van verbrandingsmotoren.
 • A: Ja. De accu van de I-PACE heeft een garantie van 8 jaar of 160.000 km. U kunt aanspraak maken op deze garantie als de State of Health van de accu is afgenomen tot minder dan 70 procent.
 • A: Accu's van elektrische auto's worden gerecycleerd overeenkomstig de Europese richtlijn 'End of Life Vehicles', overeenkomstig met plaatselijke of nationale voorschriften van uw land.

OPLAADPROCES

SELECT MODEL

-

 • A: De accu van de IPACE wordt opgeladen via de laadaansluiting van de auto, die zich achter het voorwiel in het voorspatbord bevindt. Zodra de auto is aangesloten, kunt u de I-PACE zonder toezicht laten opladen. De auto stopt automatisch met opladen zodra de accu volledig is opgeladen.

  Voor de beste resultaten kunt u thuis een door Jaguar aanbevolen thuislader gebruiken. De I-PACE is uitgerust met een 7 kW enkelfase wisselstroom-boordlader die de auto 's nachts volledig kan opladen en per uur een actieradius tot wel 35 km kan toevoegen. Bij gebruik van een standaard stopcontact verloopt het opladen langzamer dan met een thuislader (tot 11 km actieradius per uur), maar is de laadsnelheid voldoende om het gemiddelde woon-werkverkeer van 60 km te dekken als de auto 's nachts wordt opgeladen. Industriële stopcontacten (IEC) (of speciale stopcontacten) kunnen opladen met een snelheid tot 35 km actieradius per uur.

  De beste manier om uw acculading tijdens lange reizen onderweg snel aan te vullen is via een openbaar laadpunt met gelijkstroom – een gemiddeld laadpunt van 50 kW kan tot 270 km actieradius per uur toevoegen. De I-PACE is zo ontworpen dat hij is berekend op een laadsnelheid tot 100 kW als de infrastructuur voor openbare laadpunten verbetert. Dat betekent dat u gemakkelijk 100 km actieradius kunt toevoegen in slechts 15 minuten. Al naargelang de stroomleverancier kunnen de openbare laadpunten veel verschillende uitgangsvermogens hebben. Ook kunt u handige oplaadpunten vinden op plaatsen waar u meerdere uren wilt blijven, of zelfs wilt overnachten, zoals winkelcentra, sportscholen en hotels.

  Meer informatie vindt u op de pagina Actieradius en opladen.
 • A: De accu van de I-PACE wordt opgeladen via de laadaansluiting van de auto, die zich achter het voorwiel in het voorspatbord bevindt. Na het aansluiten van de kabel kunt u weggaan en de I-PACE laten opladen. Het opladen stopt automatisch wanneer de accu van de auto volledig is opgeladen.

  Voor optimaal thuis opladen kunt u een aanbevolen Jaguar thuislader laten installeren. De I-PACE is uitgerust met een 7 kW enkelfase wisselstroom-boordlader die de auto 's nachts volledig kan opladen en per uur een actieradius tot wel 35 km kan toevoegen. U kunt kiezen tussen een thuislader met of zonder eigen kabel. Voor thuisladers zonder kabel hebt u een openbare laadkabel (Modus 3 laadkabel) nodig, die zo wordt genoemd omdat u deze kabel ook nodig hebt als u wilt gebruikmaken van openbare laadstations met wisselstroom.

  Alle openbare snellaadpunten met gelijkstroom zijn uitgerust met eigen kabels, zodat u voor deze laadstations geen extra apparatuur nodig hebt.

  Meer informatie over het opladen van de I-PACE vindt u op de pagina Actieradius en opladen.
 • A: Jaguar heeft geautoriseerde leveranciers en installateurs van thuisladers in alle landen waar de I-PACE beschikbaar is. Onze partners zijn beschikbaar om u te adviseren over de beste oplossingen. Raadpleeg uw lokale Jaguar concessiehouder voor meer informatie.
 • A: Nee. Als u een thuislader wilt laten installeren, kan uw lokale Jaguar dealer u, samen met door ons aanbevolen leveranciers en installateurs van thuisladers, begeleiden tijdens het installatieproces.
 • A: De leverancier van uw thuislader kan u een prijsopgave geven voor het verwijderen en opnieuw installeren van uw thuislader bij uw nieuwe woning.
 • A: Ja. Onze aanbevolen Jaguar thuisladers zijn uitgerust voor gebruik met de CCS-aansluiting (Combined Charging System) voor opladen met wisselstroom en de aansluiting voor laden met gelijkstroom. Elke elektrische auto met deze aansluitingen kan worden opgeladen via onze aanbevolen Jaguar thuislader.
 • A: Elke Modus 3 thuislader met dezelfde laadaansluitingen als de I-PACE kan worden gebruikt om de auto op te laden.
 • A: De door Jaguar aanbevolen leveranciers en installateurs van thuisladers hebben installatie-oplossingen voor diverse soorten woningen. Zij bieden u ondersteuning met betrekking tot vergunningen, toestemming en geschiktheid.
 • A: Dat hoeft niet zo te zijn: u zou kunnen gebruikmaken van het netwerk van openbare laadpunten. Er is een groeiend netwerk van openbare laadpunten, waarbij zowel standaard- als snellaadpunten beschikbaar zijn.
 • A: Elektriciteitstarieven variëren afhankelijk van marktinvloeden. Om te berekenen wat een volledige acculading kost, vermenigvuldigt u gewoon het tarief per kWh met 90, want de I-PACE heeft een accu van 90 kWh.
 • A: Ja. Uw auto kan worden opgeladen met een stroomsterkte die groter is dan 2 A of 750 W.
 • A: U kunt uw auto opladen bij elk openbaar laadstation dat dezelfde norm en aansluiting gebruikt als uw auto en op voorwaarde dat u een account hebt bij de laadstationprovider.

  Openbare laadstations in eigendom van specifieke fabrikanten kunnen alleen worden gebruikt voor auto's van die fabrikant.
 • A: Een onafhankelijk netwerk van snellaadpunten voor auto's is zich snel aan het ontwikkelen in vele landen. Wij zullen ervoor zorgen dat alle elektrische auto's van Jaguar compatibel zijn met dit netwerk.
 • A: U kunt tijdens het rijden het navigatiesysteem van de I-PACEgebruiken of u kunt voor vertrek met de Remote app zoeken naar laadstations.
 • A: Onze auto's zijn ontworpen met een opbergruimte voor het veilig meenemen van alle geschikte laadkabels.
 • A: Openbare laadkabels (Modus 3) zijn beschikbaar in twee stroomsterkten. Deze zijn 16 A en 32 A. Uw auto en het laadpunt bepalen welk type kabel aangesloten is en regelen de juiste hoeveelheid elektrische stroom om uw auto op te laden. Waar de stroomtoevoer het toelaat, zal een 32 A voorziening de accu sneller opladen.
 • A: De openbare laadkabel (Modus 3) wordt vergrendeld in de laadaansluiting van de auto en blijft vergrendeld totdat u de I-PACE I-PACE ontgrendelt.
 • A: Nee. Het is een bindende eis van internationale normen dat het niet mogelijk mag zijn om met elektrische auto's te rijden terwijl ze op een laadstation zijn aangesloten.
 • A: Ja. Er is geen enkel risico op een elektrocutie voor de klant of voor omstaanders.
 • A: U zult merken dat de oplaadsnelheid van de accu wordt beïnvloed door de chemische en fysische eigenschappen van de accu zelf. Daarom kan het opladen van de laatste 20% met gelijkstroom even lang duren als het opladen van de eerste 80%. Om deze reden hebben wij een laadbeheersysteem ontworpen, om de levensduur en de prestaties van de accu te verbeteren.
 • A: Onze elektrische auto's kunnen worden achtergelaten tot minstens zes maanden, zonder dat aandacht nodig is, maar een keer per maand opladen wordt aangeraden voor optimale prestaties. Het accumanagementsysteem wordt elektronisch gestuurd en verbruikt zeer weinig energie.
 • A: Laden op bestemming verwijst naar laadstations die u aantreft bij lokale winkelcentra, hotels, fitnesscentra en andere bestemmingen waar u mogelijk wat langer blijft.

  Laden onderweg verwijst naar laadstations bij tankstations of speciale laadstations voor elektrische auto's, voor een maximale lading in een zo kort mogelijke tijd.
 • A: Ja. Met de app InControl Remote, die beschikbaar is voor iOS en Android, kunt u het opladen stoppen of starten, vertrektijden beheren, uw auto voorverwarmen/-koelen, tarieven beheren en een maximale acculading instellen. De app stuurt u ook meldingen als de laadstekker onverwacht wordt verwijderd of het opladen is gestopt wegens stroomgebrek.

PRESTATIES

SELECT MODEL

-

 • A: Elektrische auto's produceren vanuit stilstand al hun maximale koppel, zodat ze een fantastische acceleratie mogelijk maken.
  Doordat de accu is geïntegreerd in de bodem van de auto, tussen de voor- en achteras, is het zwaartepunt lager en het gewicht gelijk verdeeld, wat de wendbaarheid ten goede komt. En omdat er geen ruimte nodig is voor een grote motor voorin, kunnen de wielen dichter bij de hoeken van de auto worden geplaatst, waardoor de stabiliteit en het stuurgevoel toenemen.

  Dit alles maakt een dynamische en alerte rijbeleving mogelijk, die onmiskenbaar Jaguar blijft.
 • A: Elektromotoren zetten energie om in beweging. Wanneer deze beweging niet meer nodig is (bijvoorbeeld wanneer de auto afremt), kan de remkracht worden teruggewonnen, waarbij de werking van de motor wordt omgekeerd en er juist elektriciteit wordt opgewekt. De opgewekte elektriciteit kan weer worden teruggevoerd naar de accu, waardoor de actieradius van de auto toeneemt.
 • A: De I-PACE heeft drie rijmodi die de instellingen van de auto automatisch aanpassen voor comfort, dynamiek of maximale actieradius.
 • A: Voor ons is het FIA Formule E-kampioenschap de ideale testomgeving om elektrische autotechnologieën in de praktijk te testen en te perfectioneren. Met deze ervaring kunnen wij opwindende Jaguar prestaties garanderen voor onze nieuwe generatie personenauto's.

VEILIGHEID

SELECT MODEL

-

ONDERHOUD

SELECT MODEL

-

Kunt u het antwoord op uw vraag over elektrische auto's niet vinden? Vraag het aan een Jaguar specialist in elektrische auto's.

PERSONALISEER UW AUTO

Creër uw eigen opwindende combinatie van Jaguar prestaties, technologie en stijl.

WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure) is het nieuwe proces dat is ingegaan in 2017. Hiermee worden brandstof- en energieverbruik, actieradius en emissies van personenauto's in Europa gemeten. Deze is ontwikkeld om resultaten te verkrijgen die het brandstofverbruik onder werkelijke rijomstandigheden beter benaderen. Er worden auto's getest die zijn uitgerust met opties en er gelden een zwaardere testprocedure en rijprofiel.

Officiële EU-testcijfers uit fabrieksmetingen volgens EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Reëel opgetekende waarden en algehele EV-prestatiedata kunnen verschillen al naar gelang de rij- en omgevingsomstandigheden.

Specifieke beschreven uitrusting is mogelijk optioneel of afhankelijk van de markt. Raadpleeg de Jaguar website of een Jaguar concessiehouder voor meer informatie over de beschikbaarheid en de precieze voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw concessiehouder geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd. Getoonde informatie en afbeeldingen op deze webpagina met betrekking tot technologie, inclusief schermen of fragmenten, zijn onderhevig aan software-updates, versiebeheer en andere systeem-/visuele wijzigingen, afhankelijk van de geselecteerde opties. De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.