Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

EXTERIEUR

Eén blik op de XE en je weet meteen dat hij alleen maar een Jaguar kan zijn.

Play Video

De wagens die worden getoond in de filmpjes op deze website, zijn niet altijd volgens de recentste specificaties. Uw lokale Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

DYNAMISCH ONTWERP

De vorm van de XE werd minutieus geoptimaliseerd voor een uitstekende aerodynamica en stabiliteit. Hij klieft haarscherp door de lucht, met een lager brandstofverbruik en een lagere uitstoot als resultaat. Elk element benut maximaal het aerodynamische potentieel van het koetswerk maar vrijwaart tegelijk de prachtige proporties van de XE.

GEAVANCEERDE AERODYNAMICA

De aerodynamische prestaties van de XE stonden centraal in zijn koetswerkdesign en vertalen zich in een indrukwekkend lage luchtweerstandscoëfficiënt (Cd) van nauwelijks 0,27. Zelfs de op racewagens geïnspireerde bodembescherming en diffuser zijn ontworpen om de XE zo efficiënt, zuinig en verfijnd mogelijk te maken.

Front View of Jaguar Red XE

VOORZIJDE

De lijnen van de fraai gevormde motorkap lopen vloeiend naar achteren vanaf de markante 'J-blade'-koplampen1. Rijwind wordt over en langs de carrosserie geleid, waardoor de luchtweerstand tot een minimum wordt beperkt. De XE staat constant in de starthouding, klaar om weg te sprinten.

Side view of Red Jaguar XE

ZIJKANT

De oplopende taillelijn van de XE is aërodynamisch geperfectioneerd om lucht naadloos naar achteren te leiden. Daarnaast zorgt dit element voor een gevoel van dynamiek, zelfs wanneer de auto stilstaat. Verchroomde zijdelingse sierlijsten, voorzien van het Jaguar woordmerk, verwijzen bewust naar de F-TYPE. De XE heeft ook de karakteristieke boogvorm in de zijruiten, vertrekkend van de A-stijl, over de daklijn heen en vloeiend overlopend naar het uiteinde van het achterportier. Een onmiskenbaar Jaguar DNA-element.

Jaguar XE 300 Sport Saloon drives along an urban road

ACHTERZIJDE

Een blik op die krachtige achterflanken en je weet direct dat dit alleen maar een Jaguar kan zijn - de bewust gedrongen achterzijde van de XE heeft een korte overhang, die het prestatiepotentieel van de auto visueel bevestigt en de luchtstroming verbetert.

HANDENVRIJE ELEKTRISCHE KOFFERKLEPBEDIENING

De handenvrije elektrische kofferklepbediening2 stelt de bestuurder in staat om de kofferklep vanaf het trottoir te openen, zonder de afstandsbediening of de achterklep te moeten aanraken. Een soepele voetbeweging onder de achterbumper is voldoende om de kofferklep te openen of te sluiten.

DESIGNKENMERKEN

XE 300 SPORT

Het exterieurdesign wordt versterkt door een radiatorrooster in honingraatmotief met 300 SPORT logo en unieke zijdelingse sierroosters in Dark Satin Grey.

ONTDEK DE XE 300 SPORT

CHROMEN ZIJDELINGSE SIERROOSTERS

De chromen zijdelingse sierroosters met 'JAGUAR' logo benadrukken het sportieve karakter van de XE.

CHROMEN OMLIJSTING VAN DE ZIJRUITEN

De zijruiten worden omlijst met een doorlopend element in chroom dat het passagierscompartiment visueel verenigt.

HEUPEN ACHTERAAN

Eén blik op de strakke heupen achteraan en de perfect geproportioneerde overhang is voldoende om te beseffen dat de XE alleen maar een Jaguar kan zijn. Enkel Jaguar, dat al ruim tien jaar een toonaangevende rol speelt op het gebied van aluminium autoarchitecturen, heeft de technologie en knowhow om die scherpe plooilijnen te creëren.

Jaguar XE Iconic Tail light

ICONISCHE ACHTERLICHTEN

De door de F-TYPE geïnspireerde, iconische achterlichten van de XE zijn voorzien van een opvallend cirkelelement met horizontale snijlijn.

Het XE-gamma combineert prestaties met geavanceerde technologie en een opvallend design, allemaal onderbouwd door de lichte aluminiumarchitectuur. Creëer uw perfecte XE met onze configurator.

1Optie (standaard op Portfolio, Landmark Edition en 300 Sport).
2Alleen i.c.m. Keyless Entry en parkeersensoren voor en achter.