Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

EXTERIEUR

Eén blik op de XE en je weet meteen dat hij alleen maar een Jaguar kan zijn.

De wagens die worden getoond in de filmpjes op deze website, zijn niet altijd volgens de recentste specificaties. Uw lokale Jaguar concessiehouder geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

DYNAMISCH ONTWERP

De vorm van de XE werd minutieus geoptimaliseerd voor een uitstekende aerodynamica en stabiliteit. Hij klieft haarscherp door de lucht, met een lager brandstofverbruik en een lagere uitstoot als resultaat. Elk element benut maximaal het aerodynamische potentieel van het koetswerk maar vrijwaart tegelijk de prachtige proporties van de XE.

GEAVANCEERDE AERODYNAMICA

De aerodynamische prestaties van de XE stonden centraal in zijn koetswerkdesign en vertalen zich in een indrukwekkend lage luchtweerstandscoëfficiënt (Cd) van nauwelijks 0,27. Zelfs de op racewagens geïnspireerde bodembescherming en diffuser zijn ontworpen om de XE zo efficiënt, zuinig en verfijnd mogelijk te maken.

HANDENVRIJE ELEKTRISCHE KOFFERKLEPBEDIENING

De handenvrije elektrische kofferklepbediening* stelt de bestuurder in staat om de kofferklep vanaf het trottoir te openen, zonder de afstandsbediening of de achterklep te moeten aanraken. Een soepele voetbeweging onder de achterbumper is voldoende om de kofferklep te openen of te sluiten.

* Alleen i.c.m. Keyless Entry en Park Distance Control (PDC) achter

DESIGNKENMERKEN

POWERVENTS IN CHROME

Verchroomde zijdelingse ventilatiesleuven met intern gaaswerk en Jaguar-opschrift onderstrepen de sportieve aard van de XE.

OMLIJSTING ZIJRUITEN IN CHROME

De zijruiten worden omlijst met een doorlopend element in chroom dat het passagierscompartiment visueel verenigt.

HEUPEN ACHTERAAN

Eén blik op de strakke heupen achteraan en de perfect geproportioneerde overhang is voldoende om te beseffen dat de XE alleen maar een Jaguar kan zijn. Enkel Jaguar, dat al ruim tien jaar een toonaangevende rol speelt op het gebied van aluminium autoarchitecturen, heeft de technologie en knowhow om die scherpe plooilijnen te creëren.

ICONISCHE ACHTERLICHTEN

De door de F-TYPE geïnspireerde, iconische achterlichten van de XE zijn voorzien van een opvallend cirkelelement met horizontale snijlijn.

Het XE-gamma combineert prestaties met geavanceerde technologie en een opvallend design, allemaal onderbouwd door de lichte aluminiumarchitectuur. Creëer uw perfecte XE met onze configurator.