COMFORT EN DYNAMIEK

LIGHTWEIGHT ALUMINIUM ARCHITECTURE

Het lichtgewicht design verlaagt zowel het brandstofverbruik als CO2-uitstoot, zonder concessies aan duurzaamheid en betrouwbaarheid. De gewichtsbesparende technologie draagt bij aan het behalen van een topsnelheid van 250 km/u.

enable.javascript.txt

RIJTECHNOLOGIE

 • Jaguar XE All Wheel Drive Technology

  ALL WHEEL DRIVE (AWD)

  Het All Wheel Drive-systeem (AWD) vergroot de prestaties van de XE en geeft u optimale controle. De software van Jaguar's Intelligent Driveline Dynamics (IDD) analyseert de actuele rijomstandigheden en verdeelt het motorkoppel over de aangedreven wielen - voor een dynamisch rijgedrag op elke ondergrond.

 • Jaguar XE adaptive surface response technology in motion.

  ADAPTIVE SURFACE RESPONSE

  Bij auto's met vierwielaandrijving (AWD) zorgt Adaptive Surface Response (AdSR)1, onze Terrain Response-technologie, voor een soepele rijbeleving onder slechte weersomstandigheden en op lastige ondergrond. AdSR herkent verschillen in ondergrond en past de gaspedaalrespons van de XE daarop aan - met als resultaat stabiliteit en grip bij rijden op uitdagende ondergrond zoals gras, grind of sneeuw.

 • Jaguar XE All surface progress control.

  ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

  Jaguar's All Surface Progress Control (ASPC) is een snelheidsregelaar voor lage snelheid die u helpt om een contante snelheid aan te houden in situaties met weinig grip.

 • Jaguar XE inspired suspension for agile driving.

  INTELLIGENTE WIELOPHANGING

  De geavanceerde voor- en achterwielophanging vergroot de omvang van de dynamische capaciteiten van de XE. Passive Sports Suspension2 biedt straffere veren en een unieke afstemming van de stuurbekrachtiging, die bijdragen aan het wendbare rijgedrag van de XE.

MOTOREN EN TRANSMISSIES

HET GAMMA

Innovatieve technologieën in Jaguar's motorengamma leveren een bijdrage aan lager brandstofverbruik en lagere CO2-uitstoot, zonder in te boeten aan prestaties.

 • Jaguar 2.0 litre 4-cylinder Turbocharged Petrol engine.

  BENZINE

  De XE biedt keuze uit twee benzinemotoren uit ons Ingenium-gamma, met een vermogen van 250 pk of 300 pk. De 2.0 liter viercilinder turbo benzinemotor biedt tevens de flexibiliteit om de prestaties en het brandstofverbruik van uw Jaguar XE te optimaliseren.

 • Jaguar 2.0 litre Turbocharged Diesel engine.

  NIEUWE DIESEL

  De 2.0 liter turbodiesel motor van 180 pk levert een optimale combinatie van laag brandstofverbruik en moeiteloze prestaties. The turbocompressor vermindert turbovertraging, waardoor continue maximale prestaties worden geleverd.

DYNAMISCH RIJDEN

 • Jaguar XE Configurable Dynamic System displayed on screen.

  CONFIGURABLE DYNAMICS

  Personaliseer de rijeigenschappen van de XE om deze af te stemmen op uw eigen voorkeur. Configurable Dynamics biedt u de mogelijkheid om de benodigde stuurkracht, transmissie-schakelpunten en respons op het gaspedaal aan te passen.

 • Jaguar XE Adaptive Dynamic.

  ADAPTIVE DYNAMICS

  Of u nu accelereert op de snelweg, bochten neemt op een binnenweg of rustig door de stad rijdt, het optionele Adaptive Dynamics-systeem past de respons van de XE aan de condities en uw rijstijl aan. Het systeem verstelt continu de schokdempers om altijd de optimale balans te bieden tussen comfort, raffinement en wendbaarheid.

 • Jaguar Drive Control Switch.

  JAGUAR DRIVE CONTROL

  Pas direct het rijgedrag van uw auto aan uw gewenste rijstijl aan met JaguarDrive Control, waarbij u kunt kiezen uit de programma's Comfort, Eco, Dynamic en Regen/IJs/Sneeuw.

 • Jaguar XE Electric Power Assisted Steering.

  EPAS

  Elektrische stuurbekrachtiging (EPAS - Electric Power Assisted Steering) biedt uitstekende controle, feedback en respons. Hiermee hebt u nauwkeurige controle op hoge snelheid en krachtige assistentie tijdens manoeuvreren. Dankzij de uitstekende controle, feedback en perfecte bekrachtiging biedt EPAS u een fantastisch stuurgevoel bij hoge snelheden en maximale assistentie bij manoeuvreren.

1Alleen beschikbaar i.c.m. Configurable Dynamics en Adaptive Dynamics.
2Alleen i.c.m. XE R-Dynamic met achterwielaandrijving.