BELANGRIJKE KENMERKEN

 • DESIGN

  De XE onderscheidt zich van de concurrentie met zijn dynamische stijl en uitstraling. Ontdek de ultieme sportsedan.

 • PRESTATIES

  De prestaties van de XE, befaamd om zijn dynamische wendbaarheid, zijn nog verder geoptimaliseerd. Dankzij upgrades van de wielophanging en JaguarDrive Control biedt de XE een sensationele rijbeleving.

 • TECHNOLOGIE

  Ons Touch Pro Duo1 infotainmentsysteem, beschikbaar in optie, biedt state-of-the-art informatie- en entertainmentfuncties via twee touchscreens. Intelligente technologieën2 optimaliseren uw rijbeleving en zorgen dat u altijd verbonden bent.

BEKIJK EXTERIEUR

De krachtige houding van de XE springt onmiddellijk in het oog en accentueert de stijlvolle uitstraling. LED-koplampen met LED-signature dagrijverlichting, het brede radiatorrooster en de dynamische voorbumper - ze benadrukken allemaal het superieure silhouet van de auto.

enable.javascript.txt

BEKIJK INTERIEUR

Een rondom de bestuurder ontworpen interieur. In het interieur met cockpit-gevoel vormt het nieuwe design van de middenconsole, samen met de Jaguar SportShift Selector en de JaguarDrive Control, de sportieve kern van de XE.

enable.javascript.txt

KLIK VOOR INTERACTIE

TIK VOOR INTERACTIE

STANDAARDUITRUSTING

 • Jaguar XE slim LED tail lights.

  SIGNATURE-ACHTERLICHTEN

  De smalle LED-achterlichten, geïnspireerd door die van de F-TYPE, dragen bij aan het sportieve karakter van de auto door het markante, elegante ontwerp met chicane-element.

 • JAGUAR SPORTSHIFT SELECTOR

  De bestuurder staat absoluut centraal bij iedere rit. Met de Jaguar SportShift Selector kunt u gemakkelijk een van de rijmodi kiezen voor een gepersonaliseerde rijbeleving.

 • TORQUE VECTORING BY BRAKING

  Het motorkoppel wordt naadloos verdeeld over de aangedreven wielen. Het systeem biedt extra wendbaarheid en stabiliteit in zelfs de scherpste bochten en maakt de bestuurder nog zelfverzekerder.

 • TOUCH PRO

  Ons 10" Touch Pro infotainment2systeem heeft een strak design en biedt een scala aan informatie- en entertainmentfuncties. Touch Pro biedt configureerbare startschermen, korte reactietijden en spraakbediening.

 • PREMIUM LED-KOPLAMPEN

  Premium LED-koplampen met LED-signature dagrijverlichting geven niet alleen een karakteristieke uitstraling, maar verbeteren ook het zicht bij rijden in het donker. Rijden in het donker is minder vermoeiend omdat premium LED-koplampen een lichtkwaliteit produceren die overeenkomt met die van daglicht.

 • DYNAMIC STABILITY CONTROL

  Dynamic Stability Control zorgt voor een zelfverzekerde en betrokken rijbeleving. Het systeem grijpt in om stabiliteit te maximaliseren en grip te optimaliseren, door het reduceren van motorkoppel en afremmen van individuele wielen.

Jaguar XE with bike carrier accessory mounted on top of the car

OPTIES EN JAGUAR ACCESSOIRES

Personaliseer uw XE door te kiezen uit ons uitgebreide gamma opties en accessoires - van draadloos opladen van apparaten tot een verlichte badge.

BESTE EURO NCAP-SCORE IN ZIJN KLASSE

De XE biedt toonaangevende botsbescherming, waarmee deze auto het beste veiligheidsniveau in zijn klasse en de maximale score van 5 sterren heeft weten te behalen in de Euro NCAP-tests. Bovendien scoort de XE uitstekend in alle categorieën, waaronder de veiligheid van de inzittenden en de veiligheid voor voetgangers. De XE is uitgerust met een resem aan actieve veiligheidssystemen, zoals Emergency Braking, die het veiligheidsniveau van wereldklasse nog verder verhogen.

Jaguar XE Euro NCAP.
Jaguar Growler on mesh grille.

ELEKTRISCH, BENZINE- OF NIEUWE EURO 6 DIESEL

Of u nu regelmatig rijdt in stadsverkeer met vaak starten en stoppen of langere ritten op de snelweg maakt, met deze vijf vragen kunt u snel een weloverwogen beslissing nemen over uw volgende auto.

KIES UW XE

Kies de uitvoering van de XE die het beste past bij uw persoonlijke voorkeuren voor efficiëntie, prestaties en luxe.

Front View of Jaguar XE parked in a carpark

XE ALS ZAKENAUTO

Geavanceerd en efficiënt. De XE biedt een dynamisch rijgedrag met een laag brandstofverbruik en geringe CO2-uitstoot, waardoor hij de perfecte keuze is voor zakelijke gebruikers.

Jaguar XE driven through the streets at night

1Standaard op de HSE.
2De bestuurder dient interieurfuncties alleen gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.
*De hier vermelde waarden zijn NEDC 2.0 cijfers, berekend op basis van officiële WLTP-fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. CO2-emissie- en brandstofverbruikscijfers kunnen variëren al naargelang de gemonteerde velgen en opties. NEDC 2.0 cijfers worden berekend met een wettelijk bepaalde formule op basis van WLTP-cijfers en geven een equivalent van wat die cijfers zouden zijn geweest met de vorige NEDC-test. De juiste belastingtarieven kunnen zo worden bepaald.