Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

RIJERVARING

De rijdynamiek van elke Jaguar is legendarisch. De XF legt de lat nog hoger.

Play Video

COMFORT EN DYNAMIEK

Met zijn superieure rijcomfort en toonaangevend sportieve wendbaarheid creëert de XF een opwindende rijbeleving. De optie van All Wheel Drive met Intelligent Driveline Dynamics, beschikbaar voor benzine- en dieselmotoren, geeft de XF nog grotere capaciteiten onder uitdagende rij- en weersomstandigheden.

RIJCOMFORT & WENDBAARHEID

De XF combineert wendbaarheid met dynamische prestaties, maar altijd met behoud van rijcomfort. Dat is deels te danken aan de lichte, maar uitzonderlijk sterke en torsiestijve lichtgewicht aluminiumarchitectuur van de XF. Die is het ideale platform voor de verfijnde voorwielophanging met dubbele wishbones en de Integral Link achterwielophanging, en geeft de XF de bezieling van een sportwagen.

De in de video's getoonde voertuigen kunnen licht verschillen van de recentste specificaties. Raadpleeg uw Jaguar concessiehouder voor meer informatie.

CONFIGURATOR

BEZIELENDE OPHANGING

De geavanceerde voor- en achterwielophanging van de XF is opgebouwd uit sterke en lichte aluminium componenten. Vooraan verzekert een structuur met dubbele wishbones zoals die van de F-TYPE een toonaangevende wendbaarheid. De Integral Link achterwielophanging biedt de nodige stijfheid voor een uitstekende wendbaarheid, een verder verhoogde rijkwaliteit en nog sterkere dynamische capaciteiten.

LUCHTVERING MET NIVEAUREGELING OP ACHTERAS

Zelfs als de XF Sportbrake volledig is beladen is, blijven het comfort en de nauwkeurige wendbaarheid behouden door de luchtvering met niveauregeling op de achteras2. Het systeem stuurt automatisch meer lucht naar de luchtvering om het gewicht van zware lading te compenseren. Hierdoor blijven de wielophanging en de rijhoogte in balans.

HET INGENIUM-MOTORENGAMMA

Ingenium is Jaguar Land Rover's nieuwe generatie motoren, die zijn ontworpen voor moeiteloze prestaties, raffinement en efficiëntie . Met geavanceerde technologie en een geheel aluminium constructie biedt Ingenium indrukwekkend lage waarden voor verbruik en CO2-emissies.

BEKIJK SPECIFICATIES

INGENIUM BENZINE

De nieuwe 2.0 liter viercilinder Ingenium turbo benzinemotoren van de XF leveren een uitstekend vermogen en koppel. Met hun lichtgewicht ontwerp en de uitgebreide toepassing van rollagers met lage wrijving, zijn Ingenium benzinemotoren gebouwd om soepele en zeer efficiënte prestaties te leveren.

BEKIJK SPECIFICATIES

INGENIUM DIESEL

Ingenium-technologie vormt de basis van drie van de dieselmotoren in het XF-gamma. Deze compleet van aluminium gemaakte motoren onderscheiden zich door een lage inwendige wrijving, een zeer stijf motorblok en twee balansassen voor lage trillingsniveaus en daarmee voor zeer soepele prestaties. Alle motoren zijn uitgerust met Stop/Start-technologie en Smart Regenerative Charging, dat de accu oplaadt wanneer de bestuurder gas terugneemt of afremt. Zo wordt kinetische bewegingsenergie teruggewonnen en brandstof bespaard, met name in stadsverkeer.

BEKIJK SPECIFICATIES

300 PK 3.0 LITER V6 TWIN TURBODIESEL

De 3.0 liter V6 twin turbodieselmotor levert een ongekend hoog vermogen en koppel en een uitzonderlijke souplesse. De motor maakt gebruik van twee parallel geplaatste, sequentiële turbocompressoren - een innovatief concept van Jaguar Land Rover – zodat het vermogen bij elk toerental soepel en direct beschikbaar is. Daarnaast zorgt een tweetraps vloeistofkoeling voor een lager energieverbruik.

CONFIGURATOR

AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK

De achttrapsautomaat van de XF schakelt snel voor moeiteloze acceleraties. Hij reageert alert, schakelt uiterst soepel en is bijzonder efficiënt. De versnellingsbak heeft een eigentijdse draaiknopbediening in gesatineerd zwart. In de Dynamic modus schakelt hij extra snel en heeft hij een sportievere kickdown. In de Eco-modus schakelt hij eerder op. Met de automatische versnellingsbak kunt u ook kiezen voor handmatig schakelen, via de schakelhendels aan het stuurwiel.

MANUELE VERSNELLINGSBAK

Deze lichtgewicht, zeer geavanceerde manuele zesversnellingsbak3 draagt bij tot de uitstekende efficiëntie van de XF. Zijn behuizing van een aluminiumlegering, holle assen en gewichtsbesparende tandwielen besparen elke gram gewicht die maar mogelijk is. Daarmee is deze versnellingsbak de lichtste in zijn klasse. De manuele versnellingsbak werd specifiek ontwikkeld voor sportwagens en schakelt kort, soepel en comfortabel.

De in de video's getoonde voertuigen kunnen licht verschillen van de recentste specificaties. Raadpleeg uw Jaguar concessiehouder voor meer informatie.

Play Video

AWD-VIERWIELAANDRIJVING & INTELLIGENT DRIVELINE DYNAMICS

De XF is beschikbaar met Jaguar's unieke All Wheel Drive met Intelligent Driveline Dynamics (IDD) en Adaptive Surface Response (ASR)4 op benzine- en dieselmodellen. Deze unieke IDD-software is exclusief voor Jaguar ontwikkeld en biedt geavanceerde algoritmes om intelligent op wegcondities te reageren. Het systeem werkt zowel voorspellend als reactief en helpt zoveel mogelijk voorkomen dat u tractie verliest, zodat minder energie hoeft te worden gestoken in het terugwinnen ervan. ASR breidt de capaciteiten van de XF nog verder uit en is actief bij alle motortoerentallen. Het herkent verschillen tussen oppervlakken om de beschikbare grip maximaal te benutten.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

Het in deze klasse unieke All Surface Progress Control (ASPC)5 van Jaguar ondersteunt u wanneer het glad is, bijvoorbeeld bij het wegrijden op een ondergesneeuwde oprit, wanneer u op een door ijs gladde helling rijdt, of zelfs wanneer u op nat gras een aanhangwagen sleept. Het ASPC is een snelheidsregelaar voor lage snelheden die de XF ondersteunt in omstandigheden met beperkte grip, bij elk weer. Op die manier kunt u zich volledig concentreren op het sturen.

ELEKTRISCHE STUURBEKRACHTIGING

De elektrische stuurbekrachtiging (EPAS – Electronic Power Assisted Steering) van de XF biedt een uitstekende feedback en controle gecombineerd met een zeer directe bekrachtiging. Doordat de stuurbekrachtiging elektrisch is, kan de mate van bekrachtiging computergestuurd afgestemd worden op de omstandigheden. Het systeem berekent exact de juiste hoeveelheid bekrachtiging voor elke bocht en elk manoeuvre. De elektrische stuurbekrachtiging werkt ook samen met de andere bestuurderondersteunende systemen van de wagen, zoals de actieve rijstrookassistent (Lane Keep Assist)7 en Park Assist7 ten behoeve van extra veiligheid en meer gemak voor de bestuurder.

De in de video's getoonde voertuigen kunnen licht verschillen van de recentste specificaties. Raadpleeg uw Jaguar concessiehouder voor meer informatie.

JAGUARDRIVE CONTROL

Met JaguarDrive Control kunt u kiezen voor diverse rijprogramma's, zoals Standaard, Eco, Dynamic en Regen/IJs/Sneeuw, waarbij elk programma zorgt voor subtiele aanpassingen aan stuur, gasrespons en schakelpunten. De Eco-modus bevordert brandstofefficiënt rijden, terwijl de Dynamic modus het gas gevoeliger maakt, opschakelt bij hogere toerentallen en het stuur zwaarder maakt. In de Regen/IJs/Sneeuw-modus dempt het systeem automatisch de acceleratie en bouwt het de tractie geleidelijker op voor rijden op glad wegdek.

Het eigentijdse en bekroonde design, de geavanceerde rijdynamiek en het gesofistikeerde infotainment van Jaguar onderscheiden de XF van de concurrentie. Creëer de voor u perfecte XF met onze configurator.

1 Enkel van toepassing op de XF sedan.
2Standaard op de XF Sportbrake. Niet beschikbaar op XF sedan.
3De manuele versnellingsbak is beschikbaar in combinatie met de Ingenium motoren 2.0 liter viercilinder turbodiesel van 163 pk (E-Performance) en 2.0 liter viercilinder turbodiesel van 180 pk.
4ASR is een optie op All Wheel Drive-uitvoeringen met Adaptive Dynamics.
5ASPC is standaard in combinatie met alle motoren die gekoppeld worden aan een automatische versnellingsbak.
6Als optie i.c.m. alle motoren, behalve de 2.0 viercilinder 163 pk dieselmotor. Standaard op XF S.
7Optie.
De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. CO₂-emissie- en brandstofverbruikscijfers kunnen variëren al naargelang de gemonteerde velgen en opties.