Jaguar XF Practicality Unloading Bicycles and Luggage.

GEBRUIKSGEMAK EN VEILIGHEID

De XF biedt veelzijdige ruimte, praktische functies en een EuroNCAP1-veiligheidsscore van 5 sterren.

Getoonde auto: XF Sportbrake S, uitgevoerd met opties.

DE PRAKTISCHE DETAILS

Met het veelzijdige interieur van de XF haalt u het maximale uit uw lifestyle. Het gebruiksgemak en de geavanceerde bestuurderondersteunende systemen maken elke rit gemakkelijker en meer ontspannen.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

 • Jaguar XF Activity Key In-Use.

  ACTIVITY KEY

  De Activity Key, een optie die alleen beschikbaar is voor de XF Sportbrake, maakt het nog gemakkelijker om alles uit het leven te halen. Met de robuuste en volledig waterdichte polsband kunt u genieten van allerlei activiteiten, van skydiven tot zwemmen, en hebt u toch altijd direct toegang tot uw auto. De klassieke afstandsbediening kan in de wagen blijven, waar hij om veiligheidsredenen wordt uitgeschakeld.

 • Jaguar XF Using Powered Gesture To Open Boot Lid.

  HANDENVRIJE, ELEKTRISCH BEDIENDE KOFFERKLEP

  Met de handenvrije, elektrisch bediende kofferklep2 opent u gemakkelijk de bagageruimte wanneer u uw handen vol hebt. Een soepele voetbeweging onder de achterbumper is voldoende om de kofferklep te openen of te sluiten.

 • Jaguar XF Loadspace.

  BAGAGERUIMTE

  Het veelzijdige interieur van de XF Sportbrake is ontworpen om aan alle eisen van uw lifestyle te voldoen. Met de achterbank omhoog biedt de bagageruimte reeds een inhoud van 565 liters. Als u de achterbank neerklapt, creëert u een ruimte van twee meter lang en op het smalste punt ruim een meter breed met een uitzonderlijke inhoud van 1.675 liter en daarnaast nog opbergruimte onder de vloer.

 • Jaguar XF Driving Down Road Towing A Jet Ski On A Trailer With The Deployable Towbar.

  UIT-/INKLAPBARE TREKHAAK

  De elektrisch uit-/inklapbare trekhaak (optie) is onzichtbaar achter de achterbumper verborgen en verstoort zo niet de fraaie lijnen van de auto. Goedgekeurd voor een geremd trailergewicht tot 2.000 kg.

RIJHULPSYSTEMEN

Om elke rit veiliger te maken, biedt de XF een reeks bestuurderondersteunende systemen. Dit programma met functies helpt botsingen voorkomen en ondersteunt de bestuurder tijdens het rijden bij een groot aantal verschillende scenario's. Hierbij wordt gebruik gemaakt van onze nieuwste, innovatieve InControl technologieën.

 • Jaguar XF Surround Camera System Symbol.

  360° SURROUND CAMERA

  360° Surround Camera System3 helpt u bij verschillende manoeuvres, van parkeren langs een stoeprand of uitrijden van onoverzichtelijke parkeerplaatsen of kruisingen. Het toont een 360° beeld van de directe omgeving op het touchscreen. Dit systeem is uitgebreid en omvat nu ook het Forward Vehicle Guidance en Forward Traffic Detection. Als onderdeel van 360° Surround Camera System, biedt de functie Forward Vehicle Guidance de bestuurder via het touchscreen een beeld van de auto en de parkeerafstand. Forward Traffic Detection helpt aanrijdingen voorkomen wanneer de bestuurder tijdens voorwaarts manoeuvreren slechts beperkt zicht heeft.

 • STEREOVISIECAMERA & AUTONOOM NOODSTOPSYSTEEM

  Bij een noodstop is de XF er klaar voor. Met behulp van een naar voren gerichte camera detecteert de XF een mogelijke aanrijding. Hij waarschuwt u dan op tijd met een geluidssignaal zodat u actie kunt ondernemen. Daarna volgen visuele waarschuwingen in het Head-Up Display (als de wagen daarmee is uitgerust) en op het instrumentenpaneel. Als het risico op een aanrijding blijft bestaan en de bestuurder niets doet, remt het systeem automatisch om de ernst van een eventuele impact te verminderen.

 • PARK ASSIST

  Het automatisch parkeersysteem Park Assist4 maakt parkeren in krappe plekken gemakkelijker dan ooit. Sensoren meten de beschikbare ruimte en, indien geschikt, stuurt de XF zichzelf nauwkeurig achteruit in, zowel in parallel aan de rijbaan als in haaks op de rijbaan gelegen parkeervakken. De bestuurder hoeft alleen het rem- en gaspedaal te bedienen en de juiste snelheid te bepalen. Een Parking Exit-functie parkeert de XF automatisch uit een parallel aan de rijbaan gelegen parkeerplek. Reverse Traffic Detection maakt gebruik van de sensoren van Blind Spot Monitor, en kan, wanneer u achteruitrijdt, naderende auto's detecteren die de bestuurder mogelijk niet kan zien. Het waarschuwt de bestuurder via een geluidssignaal en een visueel signaal op het touchscreen.

 • TRAFFIC SIGN RECOGNITION EN ADAPTIVE SPEED LIMITER

  Het verkeersbordherkenningssysteem Traffic Sign Recognition5 maakt gebruik van de uiterst nauwkeurige, voorwaartsgerichte camera om verkeersborden met snelheidslimieten of inhaalverboden te detecteren en deze aan de bestuurder te tonen. Het systeem houdt ook rekening met tijdelijke snelheidsbeperkingen en wegomstandigheden. Indien geselecteerd, maakt de adaptieve snelheidsbegrenzer5 gebruik van de verkeersbordinformatie om, samen met kaartgegevens van het navigatiesysteem, de XF onder de geldende snelheidslimiet te houden.

 • LANE KEEP ASSIST & DRIVER CONDITION MONITOR

  De XF is standaard uitgerust met een rijstrookassistent (Lane Keep Assist) en een vermoeidheidssensor (Driver Condition Monitor). Lane Keep Assist detecteert wanneer uw auto onbedoeld buiten de eigen rijstrook dreigt te komen en stuurt u subtiel terug. Als aanvulling hierop detecteert Driver Condition Monitor concentratieverlies door continu de commando's van de bestuurder te analyseren. Het adviseert de bestuurder vervolgens via een melding in het instrumentenpaneel om een pauze te nemen. Met deze innovatieve technologieën voelt u zich altijd veiliger.

 • BLIND SPOT ASSIST & REVERSE TRAFFIC DETECTION

  Blind Spot Monitor3 waarschuwt u, via een klein waarschuwingslampje in de betreffende buitenspiegel, voor voertuigen in uw dode hoeken en voor voertuigen die snel van achteren naderen (Close Vehicle Sensing). Indien de bestuurder in een dergelijke situatie toch van rijstrook gaat veranderen, zorgt de functie Blind Spot Assist3 voor een nauwkeurig berekende tegenstuurbeweging om zo de wagen weg te leiden van het voertuig dat zich in de dode hoek bevindt. Reverse Traffic Detection3 maakt gebruik van hetzelfde radarsysteem door bij achteruitrijden via het touchscreen te waarschuwen voor bewegende voertuigen – bijvoorbeeld bij het verlaten van een onoverzichtelijke parkeerplek.

Het eigentijdse en bekroonde design, de geavanceerde rijdynamiek en het gesofistikeerde infotainment van Jaguar onderscheiden de XF van de concurrentie. Creëer de voor u perfecte XF met onze configurator.

1Alleen XF Sedan.
2Optie (alleen i.c.m. Keyless Entry).
3Optie (alleen i.c.m. automatisch dimmende buitenspiegels)
4Optie (alleen i.c.m. het 360° parkeerhulpsysteem).
5Alleen i.c.m. Navigation Pro.