Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

GEBRUIKSGEMAK EN VEILIGHEID

De XF biedt veelzijdige ruimte, praktische functies en een EuroNCAP1-veiligheidsscore van 5 sterren.

X260_18MY_034_GLHD-desktop-1366x650.jpg

Getoonde auto: XF Sportbrake S, uitgerust met opties.

DE PRAKTISCHE DETAILS

Met het veelzijdige interieur van de XF haalt u het maximale uit uw lifestyle. Het gebruiksgemak en de geavanceerde rijhulpmiddelen maken elke rit gemakkelijker en meer ontspannen.

ACTIVITY KEY

De Activity Key, een optie die alleen beschikbaar is voor de XF Sportbrake, maakt het nog gemakkelijker om alles uit het leven te halen. Met de robuuste en volledig waterdichte polsband kunt u genieten van allerlei activiteiten, van skydiven tot zwemmen, en hebt u toch altijd direct toegang tot uw auto. De klassieke afstandsbediening kan in de wagen blijven, waar hij om veiligheidsredenen wordt uitgeschakeld.

HANDENVRIJE, ELEKTRISCH BEDIENDE KOFFERKLEP2

Met de handenvrije, elektrisch bediende kofferklep opent u gemakkelijk de bagageruimte wanneer u uw handen vol hebt. Een soepele voetbeweging onder de achterbumper is voldoende om de kofferklep te openen of te sluiten.

BAGAGERUIMTE

Het veelzijdige interieur van de XF Sportbrake is ontworpen om aan alle eisen van uw lifestyle te voldoen. Met de achterbank omhoog biedt de bagageruimte reeds een inhoud van 565 liter. Als u de achterbank neerklapt, creëert u een ruimte van twee meter lang en op het smalste punt ruim een meter breed met een uitzonderlijke inhoud van 1.675 liter en daarnaast nog opbergruimte onder de vloer.

Play Video

UIT-/INKLAPBARE TREKHAAK

De elektrisch uit-/inklapbare trekhaak (optie) is onzichtbaar achter de achterbumper verborgen en verstoort zo niet de fraaie lijnen van de auto. Goedgekeurd voor een sleepvermogen tot 2.000 kg met geremde aanhangwagen.

RIJHULPSYSTEMEN

Om elke rit veiliger te maken, biedt de XF een reeks rijhulpmiddelen. Deze waaier aan veiligheidssystemen helpt aanrijdingen te voorkomen en ondersteunt de bestuurder tijdens het rijden bij een groot aantal verschillende scenario's. Hierbij wordt gebruik gemaakt van onze nieuwste, innovatieve InControl technologieën.

GEAVANCEERDE PARKEERHULPSYSTEMEN3

Het automatisch parkeersysteem Park Assist maakt parkeren in krappe parkeerplaatsen gemakkelijker dan ooit. Sensoren bepalen of een parkeerplaats groot genoeg is. Is dat het geval, dan stuurt de XF zich er perfect zelf in, zowel parallel met als dwars op de weg (Parallel Park & Perpendicular Park). De bestuurder hoeft enkel het rem- en gaspedaal te bedienen. Is de wagen parallel met de weg geparkeerd, dan is er ook een functie die de XF weer uit de parkeerplaats helpt te sturen (Parking Exit). De achterliggendverkeerdetectie (Reverse Traffic Detection) maakt gebruik van de sensoren van de dodehoekmonitor (Blind Spot Monitor) en detecteert naderende voertuigen die de bestuurder mogelijk zelf niet kan zien wanneer hij achteruitrijdt. Het systeem waarschuwt de bestuurder dan met een geluidssignaal en een melding op het aanraakscherm.

BLIND SPOT MONITOR EN REVERSE TRAFFIC DETECTION

Blind Spot Monitor3 waarschuwt u, via een klein waarschuwingslampje in de betreffende buitenspiegel, voor voertuigen in uw dode hoeken en voor voertuigen die snel van achteren naderen (Close Vehicle Sensing). Indien de bestuurder in een dergelijke situatie toch van rijstrook gaat veranderen, zorgt de functie Blind Spot Assist3 voor een nauwkeurig berekende tegenstuurbeweging om zo de wagen weg te leiden van het voertuig dat zich in de dode hoek bevindt. Reverse Traffic Detection3 maakt gebruik van hetzelfde radarsysteem door bij achteruitrijden via het touchscreen te waarschuwen voor bewegende voertuigen – bijvoorbeeld bij het verlaten van een onoverzichtelijke parkeerplek.

Het eigentijdse en bekroonde design, de geavanceerde rijdynamiek en het gesofistikeerde infotainment van Jaguar onderscheiden de XF van de concurrentie. Creëer de voor u perfecte XF met onze configurator.

1Alleen XF Sedan.
2Optie (alleen i.c.m. Keyless Entry en parkeersensoren achteraan).
3Optie. Beschikbaarheid kan per land verschillen.
4Alleen i.c.m. Navigation Pro.