Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

RIJERVARING

Ontdek de verfijning van de XJ, met uitzonderlijke motoren, een bliksemsnelle transmissie en een reeks geavanceerde rijtechnologieën.

De XJ levert het comfort en raffinement van een luxewagen met de responsiviteit en het rijplezier van een sportwagen.

PRACHTIG GELIJND, STERK & VEILIG

Het volledig aluminium koetswerk van de XJ is sterk, bijzonder stijf en uiterst licht. In zijn voor 100% van aluminium gemaakte, zelfdragende koetswerk en chassis, dat de XJ tot de lichtste wagen in zijn klasse maakt, is geen enkele lasnaad terug te vinden.

De uitstekende verhouding gewicht/vermogen verbetert alle prestatieaspecten terwijl de zelfdragende constructie de stijfheid verhoogt voor een beter rijgedrag en een uitmuntend veiligheidsniveau.

KRACHTIG, ALERT, INTELLIGENT

De XJ wordt aangedreven door uitzonderlijke motoren. Elk daarvan werd ontwikkeld voor specifieke behoeften en allemaal garanderen ze uitstekende prestaties. Alle modellen worden uitgerust met een achtversnellingsbak die fluisterstil schakelt, een responsief rijgedrag verzekert en het brandstofverbruik verlaagt.

MOTORISATIE:

2.0 LITER i4 TURBOBENZINEMOTOR VAN 240 PK

Koppel het lage brandstofverbruik en de prestaties van een viercilindermotor aan de verfijning en opwinding van een zescilinder. De ultrageavanceerde turbomotor heeft een voortreffelijke souplesse met sterke prestaties in de lage toeren en een hoge trekkracht over een breed toerentalbereik. Hij accelereert van 0 naar 100 km/u in 7,9 seconden, is 240 pk sterk en levert een koppel van 340 Nm.

Brandstofverbruik (gecombineerd): 8,5 l/100 km

CO2-uitstoot: 199 g/km

Versnellingsbak: Achttrapsautomaat met Intelligent Stop/Start-systeem

3.0 LITER V6 TURBODIESELMOTOR VAN 300 PK

De nieuwe, 300 pk sterke variant van de 3.0 liter dieselmotor van Jaguar koppelt sterkere prestaties aan een lager brandstofverbruik. Hij accelereert van 0 naar 100 km/u in 6,2 seconden.

Brandstofverbruik (gecombineerd): 5,7 l/100 km

CO2-uitstoot: 149 g/km

Versnellingsbak: Achttrapsautomaat met Intelligent Stop/Start-systeem

3.0 LITER V6 SUPERCHARGED BENZINEMOTOR MET 340 PK (AWD)

De 3.0 liter V6 340 pk Supercharged benzinemotor met zijn instinctieve Jaguar All Wheel Drive (AWD) technologie geeft de bestuurder extra zelfvertrouwen onder alle rijomstandigheden. Hij kan in 6,4 seconden van 0-100 km/h accelereren.

Brandstofverbruik (gecombineerd): 9,8 l/100 km

CO2-uitstoot: 234 g/km

Versnellingsbak: Achttrapsautomaat met Intelligent Stop/Start-systeem

5.0 LITER V8 BENZINEMOTOR MET COMPRESSOR VAN 550 PK

De soeverein krachtige 5.0 liter V8 met compressor van 550 pk levert uitzonderlijke prestaties. De XJR accelereert van 0 naar 100 km/u in 4,6 seconden en heeft een topsnelheid van 280 km/u.

Brandstofverbruik (gecombineerd): 11,1 l/100 km

CO2-uitstoot: 270 g/km

Versnellingsbak: Achttrapsautomaat met Intelligent Stop/Start-systeem

BEHEERSING EN CONTROLE

Het Adaptive Dynamics systeem monitort continu en tot 500 keer per seconde de koetswerkbewegingen en stemt de dempingskracht van de schokdempers af op de omstandigheden. De intelligente sturing houdt de XJ horizontaal en stabiel, met een verbeterde controle zonder verlies van rijcomfort.

COMPLETE CONTROLE

De achttrapsautomaat van de XJ wordt bediend met de JaguarDrive Selector™, die uit de middenconsole oprijst tot in de palm van uw hand zodra de startknop wordt ingedrukt. Het JaguarDrive Control™-systeem voorziet in twee rijmodi: de dynamische modus maakt de acceleraties extra pittig terwijl de wintermodus u meer controle geeft wanneer het glad is, door het acceleratievermogen geleidelijker op te bouwen.

BETERE WEGLIGGING, EXTRA TREKKRACHT

Het actieve elektronische differentieel grijpt in op de koppelverdeling tussen de achterwielen. De sperfunctie ervan werkt volledig elektronisch waardoor het achterdifferentieel zowat ogenblikkelijk volledig kan worden gesperd, met minder wielspin, een maximale tractie en een nog betere controle als resultaat.

VIERWIELAANDRIJVING (AWD)

Het intelligente AWD-systeem reageert in een fractie van een seconde. Als de achterwielen beginnen door te slippen, leidt het onmiddellijk motorkoppel af naar de voorwielen om te compenseren. Om de tractie te optimaliseren kan ruim 90% van het motorkoppel afgeleid worden van de achter- naar de voorwielen.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

Het unieke 'All Surface Progress Control' (ASPC) van Jaguar is een snelheidsregelaar voor lage snelheden, die werkt bij snelheden van 3,6 tot 30 km/u. Het helpt de XJ in situaties met beperkte grip, ongeacht de weersomstandigheden, zodat de bestuurder zich kan concentreren op de besturing van de wagen. Het systeem heeft tevens een functie die de XJ in gladde omstandigheden helpt te vertrekken vanuit stilstand, evenals een vertrekhulp voor hellingen om de XJ op steile hellingen te leiden.

De XJ is de topberline van Jaguar. Hij vormt de perfecte combinatie van geavanceerde technologie, sportieve dynamiek en overvloedige luxe. Creëer uw perfecte XJ met onze configurator.