Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation

RIJERVARING

Ontdek de verfijning van de XJ, met uitzonderlijke motoren, een bliksemsnelle transmissie en een reeks geavanceerde rijtechnologieën.

Carpathian Grey Jaguar XJ driving on road

De XJ levert het comfort en raffinement van een luxewagen met de responsiviteit en het rijplezier van een sportwagen.

XJ_Drive_03_Aluminium_Slider_Car_Image-device_desktop_910x600.jpeg XJ_Drive_03_Aluminium_Slider_Monocoque_Image-device_desktop_910x600.jpeg

PRACHTIG GELIJND. STERK. VEILIG

Het volledig aluminium koetswerk van de XJ is sterk, bijzonder stijf en uiterst licht. In zijn voor 100% van aluminium gemaakte, zelfdragende koetswerk en chassis, dat de XJ tot de lichtste wagen in zijn klasse maakt, is geen enkele lasnaad terug te vinden.

De uitstekende verhouding gewicht/vermogen verbetert alle prestatieaspecten terwijl de zelfdragende constructie de stijfheid verhoogt voor een beter rijgedrag en een uitmuntend veiligheidsniveau.

KRACHTIG, ALERT, INTELLIGENT

De V6 turbodiesel van de XJ levert een ongekend hoog koppel en vermogen in combinatie met een uitzonderlijke souplesse. Voor uiterst soepel en snel schakelen beschikken alle uitvoeringen over een achttraps automatische transmissie, met een alert reactievermogen en lager brandstofverbruik als resultaat.

3.0 LITER V6 TURBODIESELMOTOR VAN
300 PK

De nieuwe, 300 pk sterke variant van de 3.0 liter dieselmotor van Jaguar koppelt sterkere prestaties aan een lager brandstofverbruik. Hij accelereert van 0 naar 100 km/u in 6,2 seconden.

Brandstofverbruik gecombineerde cyclus (l/100 km): Vanaf 7,0*

CO2-uitstoot gecombineerde cyclus (g/km): Vanaf 184*

Versnellingsbak: Achttrapsautomaat met Stop/Start-systeem

Black Jaguar XJ Driven on city road

COMFORT EN CONTROLE

Het Adaptive Dynamics systeem evalueert 500 keer per seconde de bewegingen van de wagen en varieert continu de schokdempers in overeenstemming met de rijomstandigheden. Deze intelligente afstemmingen dragen ertoe bij om de XJ vlak en stabiel te houden, waarmee de controle wordt verbeterd zonder verlies van rijcomfort.

8-speed Automatic Transmission controlled by the JaguarDrive Selector

COMPLETE CONTROLE

De achttrapsautomaat van de XJ wordt bediend met de JaguarDrive SelectorTM, die uit de middenconsole oprijst tot in de palm van uw hand zodra de startknop wordt ingedrukt. Het JaguarDrive ControlTM-systeem voorziet in twee rijmodi: de dynamische modus maakt de acceleraties extra pittig terwijl de wintermodus u meer controle geeft wanneer het glad is, door het acceleratievermogen geleidelijker op te bouwen.

XJ All Surface Progress Control ASPC

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

Het unieke 'All Surface Progress Control' (ASPC) van Jaguar is een snelheidsregelaar voor lage snelheden, die werkt bij snelheden van 3,6 tot 30 km/u. Het helpt de XJ in situaties met beperkte grip, ongeacht de weersomstandigheden, zodat de bestuurder zich kan concentreren op de besturing van de wagen. Het systeem heeft tevens een functie die de XJ in gladde omstandigheden helpt te vertrekken vanuit stilstand, evenals een vertrekhulp voor hellingen om de XJ op steile hellingen te leiden.

De XJ is Jaguar's ultieme luxeberline. De perfecte combinatie van baanbrekende technologie, sportieve rijdynamiek en weldadige luxe. Creëer uw perfecte XJ met onze configurator.

*De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. Opmerking: CO2-emissie- en brandstofverbruikscijfers kunnen variëren al naar gelang de gemonteerde velgen. De laagste cijfers zijn mogelijk niet haalbaar met de standaard velgen.