Primaire navigatie overslaan

JAGUAR NIEUWS

21 Mei 2013

DEELNAME F-TYPE AAN MILLE MIGLIA

Voor de klassiekerrally Mille Miglia stelde Jaguar Heritage Racing dit jaar een uniek team van coureurs samen. Uitmuntende klassiekers als de Jaguar C-Type en de XK120 sportauto zullen bemand worden door zesvoudig Olympisch wielerkampioen Sir Chris Hoy, supermodel David Gandy, voormalig Le Mans-winnaar Andy Wallace, 20th Century Fox voorzitter en CEO Jim Gianopulos – die een equipe vormt met een collega uit de filmindustrie, de Duitse actrice Hannah Herzsprung, Salvatore Ferragamo Jr., Italiaans mode-icoon Yasmin Le Bon en Michael Quinn, kleinzoon van Jaguaroprichter Sir William Lyons.

Deze lijst van klassiekerliefhebbers wordt aangevoerd door meervoudig racewinnaar Alex Buncombe van Jaguar Heritage Racing en autojournalist Chris Harris. Dit duo rijdt de Mille Miglia in een Jaguar C-Type die ooit het eigendom was van Juan Manuel Fangio, voormalig Formule 1-kampioen.

De Mille Miglia is het jaarlijkse hoogtepunt in de wereld van klassieke autosport. In 1952 introduceerde Jaguar tijdens deze wedstrijd voor het eerst schijfremmen op de C-Type, die werd bestuurd door hoofdtestrijder Norman Dewis en Formule 1-legende Stirling Moss. Eerder deze week woonde Norman Dewis een training bij van het Jaguar Heritage Racing team op het Goodwood circuit. Deze trainingssessie werd vastgelegd op film. Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal >

Het team, bestaande uit drie Jaguars C-Type en drie Jaguars XK120, krijgt gedurende het grootste deel van de route gezelschap van vijf nieuwe Jaguars F-TYPE.

"In 1952 was Jaguars deelname aan de Mille Miglia van zeer groot belang voor de verdere evolutie van de producten van Jaguar. Al in de jaren '50 en '60 onderscheidden de sportauto's van Jaguar zich met een combinatie van verleidelijk design, uitstekende prestaties en technische innovaties, eigenschappen die ook nu weer aanwezig zijn in de nieuwe F-TYPE. Ik vind het geweldig dat Jaguar haar sportieve historie in deze beroemde rally opnieuw samenbrengt, met een team van bijzondere mensen die er voluit van zullen genieten",aldus Bernard Kuhnt, die als Jaguar Regionaal Directeur voor Europa zal meerijden met Hannah Herzsprung.