Primaire navigatie overslaan

JAGUAR NIEUWS

24 Mei 2013

JAGUAR VERKOZEN TOT NR. 1 IN HET VERENIGD KONINKRIJK

Jaguar is volgens de resultaten van de Vehicle Ownership Satisfaction Survey (VOSS) het nummer één onder de automerken in het Verenigd Koninkrijk.

De in de enquête verzamelde gegevens werden geanalyseerd door J.D. Power and Associates, in samenwerking met What Car?, de ultieme koopwijzer voor auto's in het VK. Volgens beide is Jaguar voor het tweede jaar op rij Best Brand in het VK.

Met de XF behaalde Jaguar in de enquête van J.D. Power and Associates / What Car? ook de hoogste plaats op het podium in de categorie Executive Car. De XF is het best verkopende model van Jaguar, dat sinds zijn lancering al meer dan 100 internationale prijzen in de wacht wist te slepen. De XF kreeg vijf sterren voor prestaties, service en gebruikskosten. Eigenaars lieten weten dat hun Jaguar XF hen elke cent waard was en gaven hem in alle categorieën de score "uitstekend".

De deelnemers aan de enquête van J.D. Power / What Car? waren zeer te spreken over het hoge comfort in de XF, en haalden zijn luxueuze interieur en de intuïtieve bediening aan.

Ook de concessiehouders van Jaguar in het VK kregen veel lof in het onderzoek. Ze werden getypeerd als behulpzaam en flexibel. De prijs van onderhoud en reparaties werd schappelijk genoemd.

De enquête peilde naar de mening van meer dan 16.000 eigenaars van een auto in het VK, die samen 116 modellen van 28 merken beoordeelden. Chas Hallett, Hoofdredacteur van What Car?, verklaarde: "De respons op de jaarlijkse J.D. Power / What Car?-enquête was ook dit jaar weer enorm. Het mag duidelijk zijn dat auto-eigenaars de constructeurs graag feedback geven over hun ervaringen met de auto's. Jaguar komt voor het tweede jaar op rij als overwinnaar uit de enquête. De eigenaars van een Jaguar zijn zeer positief over de auto's en de goede service van de concessiehouders."

Jeremy Hicks, Managing Director van Jaguar Land Rover UK, verklaarde: "Jaguar heeft in de enquête schitterende resultaten behaald. We zijn er trots op dat onze auto's en concessiehouders zo goed hebben gepresteerd."

"De concurrentie op de markt voor nieuwe auto's is scherp. Als Brits constructeur voor het tweede jaar op rij als beste automerk eindigen in een enquête onder autokopers in het VK is een fenomenale prestatie. We willen klanten schitterende producten aanbieden door middel van een ambitieus groeiplan, dat mogelijk wordt gemaakt door duurzame investeringen in design, techniek en productie hier in Groot-Brittannië."