Primaire navigatie overslaan

JAGUAR NIEUWS

22 Juli 2013

JAGUAR EN TEAM SKY VIEREN TWEEDE OVERWINING IN DE TOUR DE FRANCE

Om een voortreffelijke tweede overwinning in de Tour de France van Team Sky te vieren, heeft Jaguar vandaag de racewinnaar Chris Froome beloond met een unieke Jaguar F-TYPE.

Jaguar heeft een bijdrage kunnen leveren aan het succes van Froome en Team Sky in 2013, met het ter beschikking stellen van de Jaguar XF Sportbrake als officiële ploegleiderswagen.

Als onderdeel van de door Jaguar opgezette #GetBehindTeamSky social media campagne, hebben fans via Twitter foto’s ingestuurd om uiting te geven aan hun steun. Uit het overweldigende aantal foto’s is een selectie gemaakt, die is gebruikt om de F-TYPE te voorzien van de beroemde ‘Team Sky’ baan die over het midden van de auto loopt. - Ter ere van de bijzondere prestatie van Team Sky is deze uitgevoerd in geel, in plaats van blauw. Dit ontwerp sluit aan bij de kleuren van de Jaguar XF Sportbrake van Team Sky, die op zondag tijdens de laatste etappe van de Tour in Parijs eveneens is voorzien van foto’s die door de vele supporters zijn ingestuurd (zie onder).

Voor Team Sky was de overwinning van Chris Froome het tweede achtereenvolgende succes in de Tour de France, nadat sir Bradley Wiggins in 2012 als eerste Britse wielrenner de Gele Trui wist te brengen.

“Elke jonge wielrenner droomt ervan om überhaupt mee te rijden in de Tour de France, laat staan winnen. Ik heb het echter niet alleen gedaan. Team Sky heeft een aantal geweldige partners, en ik wil graag Jaguar bedanken voor hun geweldige steun over de afgelopen vier jaar. In het ontwerp van de XF Sportbrake is veel tijd en energie geïnvesteerd, en voor ons is het dan ook de perfecte volgauto. Hij heeft een cruciale rol gespeeld om het team in de wedstrijd te houden”, aldus Chris Froome.

“Het is geweldig om samen met Team Sky opnieuw de overwinning in de Tour de France te kunnen vieren. Voor iedereen bij Jaguar is het een voorrecht om deel te mogen uitmaken van dit geweldige evenement. Onze hartelijke felicitaties gaan uit naar Team Sky en ik ben ervan overtuigd dat Chris Froome in de F-TYPE dubbel van zijn succes kan genieten”, aldus Jaguar Global Brand Experience David Steel.

Voor een exclusieve fotogalerij van de Tour de France winnaar Chris Froome die zijn F-TYPE ontvangt, klik hier >