Jaguar Growler on mesh grille.

ELEKTRISCH, BENZINE- OF NIEUWE EURO 6 DIESEL

Onze huidige benzine- en dieselmotoren zijn de schoonste en meest efficiënte die wij ooit hebben gemaakt. Onze nieuwe elektrische aandrijflijn is de toekomst van autorijden. Welke is geschikt voor u?

AAN U DE KEUZE

 • Red Jaguar E-PACE drives alongside a lake.

  NIEUWE DIESEL

  De huidige dieselmotoren van Jaguar zijn schoner dan ooit met een zuiniger brandstofverbruik en hun koppelkarakteristiek is met name binnen onze SUV-familie geschikt voor offroad-rijden en het trekken van een trailer. Een combinatie die leidt tot werkelijk betrouwbare prestaties over lange afstanden.

 • Grey Jaguar F-TYPE Convertible drives on a winding road in the mountains.

  BENZINE

  Met hun dynamische en wendbare rijgedrag eren onze nieuwe benzinemotoren de traditie van Jaguar met kenmerkende alertheid op de weg, terwijl het brandstofverbruik en de CO2-emissies indrukwekkend laag zijn.

 • Grey Jaguar I-PACE drives on-road, beside sand, with a CGI of electric motor and battery.

  ELEKTRISCH (EV)

  Onze geavanceerde, volledig elektrische aandrijflijnen zorgen voor hoge prestaties zonder emissies. Aangedreven door twee elektromotoren met een accu die wordt opgeladen middels regeneratief remmen en een laadpunt. EV is de elektrische toekomst van Jaguar.

Jaguar Powertrains Questionnaire.

WELKE AANDRIJFLIJN IS GESCHIKT VOOR U?

Beantwoord 5 korte vragen over uw rijgewoonten om te zien of uw volgende auto het best een diesel-, benzine- of elektrische auto is.

HOEVEEL KILOMETER RIJDT U PER JAAR?

Selecteer één antwoord

WAT IS UW GEMIDDELDE AFSTAND PER RIT?

Selecteer één antwoord

WELK TYPE RITTEN LEGT U GEWOONLIJK AF?

Kies alle antwoorden die van toepassing zijn

OP WAT VOOR SOORT WEGEN RIJDT U HET VAAKST?

Selecteer één antwoord

HOE ZOU U UW GEBRUIKELIJKE RIJSTIJL OMSCHRIJVEN?

Selecteer één antwoord

UW AANBEVOLEN AANDRIJVING IS ELEKTRISCH (EV, ELECTRIC VEHICLE)

INLEIDING TOT ELEKTRISCHE VOERTUIGEN

Onze nieuwe elektrische auto, de Jaguar I-PACE is perfect voor rijden in de stad, regelmatige korte ritten en af en toe een langere rit. Hij wordt aangedreven door elektromotoren met accu en wordt opgeladen via een laadpunt.

 • Elektrische auto's produceren geen uitlaatemissies.
 • Bieden gewoonlijk een ruim interieur en zijn nagenoeg geruisloos.
 • Lagere bedrijfskosten en het gemak van thuisladen ten opzichte van tanken bij een tankstation.
 • Uiteenlopende stimuleringsregelingen zijn beschikbaar om bestuurders ervan te overtuigen een elektrische auto te kopen.

 • De actieradius kan variëren op basis van temperatuur, weersomstandigheden en rijstijl.

ANDERE TE OVERWEGEN KEUZE

UW AANBEVOLEN MOTOR IS EEN DIESELMOTOR

INLEIDING TOT DE DIESELMOTOR

Al onze auto's met een nieuwe dieselmotor van Jaguar zijn de ideale keuze voor bestuurders die vooral langere ritten maken op snelwegen en af en toe in de stad rijden.
Al onze dieselauto's zijn uitgerust met een dieselpartikelfilter (DPF) en gebruiken dieselemissievloeistof (DEF - Diesel Exhaust Fluid), ook wel AdBlue genoemd, om aan de strenge regelgeving te voldoen en emissies te verlagen.

 • Gewoonlijk brandstofzuiniger dan benzinemotoren.
 • Koppelkarakteristieken geschikt voor offroad-rijden, trekken en lange ritten op de snelweg.
 • Conform emissienorm EU6 met circa 20% minder CO2-emissies dan benzine.

 • Een nieuwe diesel rendeert niet altijd optimaal als u alleen korte ritten maakt of vooral in steden rijdt.

ANDERE TE OVERWEGEN KEUZE

UW AANBEVOLEN MOTOR IS EEN BENZINEMOTOR

INLEIDING TOT BENZINEMOTOR

Onze benzineauto's zijn de ideale keuze voor bestuurders die vooral kortere ritten maken en gewoonlijk minder op snelwegen rijden.
Al onze benzineauto's maken gebruik van de nieuwste technologie, inclusief een benzinepartikelfilter (GPF - Gasoline Particulate Filter) om emissies te verlagen.

 • Uitstekend geschikt voor dynamisch rijden met hoge prestaties.
 • Gewoonlijk meer geschikt voor kortere ritten in de stad dan dieselmotoren.
 • Voldoet aan de EU6-norm met toonaangevende technologie voor het verlagen van emissies.

 • Meer CO2-emissies dan dieselmotoren.

ANDERE TE OVERWEGEN KEUZE

ELEKTRISCHE AUTO'S

Onze nieuwe elektrische auto, de Jaguar I-PACE is perfect voor rijden in de stad, regelmatige korte ritten en af en toe een langere rit.

DIESEL

Al onze auto's met een nieuwe dieselmotor van Jaguar zijn de ideale keuze voor bestuurders die vooral langere ritten maken op snelwegen en zelden in de stad rijden.

BENZINE

Onze benzineauto's zijn de ideale keuze voor bestuurders die vooral kortere ritten maken en gewoonlijk minder op snelwegen rijden.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN NIEUWE DIESEL-, BENZINE- EN ELEKTRISCHE AUTO'S

 • White Jaguar XF Sportbrake driving down a winding road.

  LAGE CO2-EMISSIEWAARDEN

  De nieuwe dieselmotoren van Jaguar produceren circa 20% minder CO2-emissies dan benzinemotoren. Kopers die voor een dieselmotor kozen, hebben er in feite voor gezorgd dat er sinds 2002 bijna 3 miljoen ton CO2 minder in de atmosfeer is terechtgekomen.

 • White Jaguar XF driving in the city.

  CONFORM EU6d-TEMP EN REAL DRIVING EMISSIONS (RDE)

  De nieuwe dieselauto's van Jaguar voldoen aan de normen EU6d-Temp en Real Driving Emissions (RDE), met aanzienlijk lagere emissies in alle rijomstandigheden.

 • Red Jaguar E-PACE driving on-road.

  MINDER EMISSIES VAN STIKSTOFOXIDEN (NOx)

  Sinds september 2015 zijn alle dieselmodellen van Jaguar uitgerust met een geavanceerd uitlaatgasnabehandelingssysteem met selectieve katalytische reductie (SCR - Selective Catalytic Reduction), beter bekend als AdBlue. Dit helpt NOx-emissies drastisch te beperken.

 • Blue Jaguar XJ driving on-road, near the sea.

  VERBETERD BRANDSTOFVERBRUIK

  Jaguar's nieuwe dieselauto's zijn circa 20% zuiniger dan hun tegenhangers die op benzine werken. Als u vaak 19.000 km of meer per jaar rijdt, zijn deze motoren voor u waarschijnlijk de meest kosteneffectieve keuze.

 • White Jaguar XF driving in the city.

  CONFORM EU6d-TEMP EN REAL DRIVING EMISSIONS (RDE)

  Nieuwe benzineauto's van Jaguar voldoen aan de normen EU6d-Temp en Real Driving Emissions (RDE), met aanzienlijk lagere emissies in alle rijomstandigheden.

 • Silver Jaguar F-TYPE Coupe driving with a mountainous backdrop.

  EEN DYNAMISCHE RIJBELEVING

  Met hun soepele vermogensafgifte en snelle respons bieden de benzinemotoren van Jaguar onze krachtigste rijbeleving. Moeiteloze prestaties worden op overweldigende wijze gecombineerd met opwindend geluid bij elke snelheid.

 • White Jaguar driving at night.

  LAAG FIJNSTOFNIVEAU

  Onze nieuwste benzinemotoren zijn uitgerust met uiterst efficiënte filters die ultrafijne deeltjes uit uitlaatgassen opvangen en opslaan. Hierdoor komen minder emissies in de atmosfeer terecht.

 • Red Jaguar E-PACE driving with a city backdrop.

  LAGERE KOSTEN VOORAF

  Dieselmotoren zijn gewoonlijk zuiniger, maar gelijkwaardige benzinemotoren hebben lagere vooraf betaalde kosten en kunnen vaak een slimmere keuze zijn voor bestuurders die minder kilometers rijden en kortere ritten maken.

 • Jaguar I-PACE with a mounted bike drives over a bridge.

  GEEN UITLAATEMISSIES

  De Jaguar I-PACE is volledig vrij van CO2-emissies tijdens gebruik en heeft een actieradius van 470 km per lading. Dit is aanzienlijk goedkoper dan het vullen van een brandstoftank, en genereert bovendien geen uitlaatemissies. De Jaguar I-PACE wordt met de jaren steeds schoner, aangezien er steeds meer duurzame energie aan het elektriciteitsnet wordt toegevoegd.

 • Jaguar I-PACE driving though a tunnel, with Virtual Heads Up Display.

  GEBRUIKSGEMAK EN TOEGANG

  In sommige steden worden elektrische auto's toegelaten op rijstroken en parkeerplaatsen waar toegang voor andere voertuigen beperkt is. Zij zijn ook vrijgesteld van eventuele kosten op basis van emissies.

 • Jaguar I-PACE driving over a bridge.

  STIMULERINGSREGELINGEN

  Elektrische voertuigen komen in aanmerking voor stimuleringsregelingen van de overheid, lokale overheden en bedrijven die de overstap naar 's werelds schoonste aandrijflijnen ondersteunen. Deze omvatten ook aanzienlijk lagere belastingtarieven dan voor benzine- en dieselauto's.

 • Jaguar I-PACE charging at a home charging point.

  LAGE GEBRUIKSKOSTEN

  De relatief lage kosten van elektriciteit maken het opladen van elektrische auto's veel goedkoper dan tanken. Bovendien zijn deze auto's met minder bewegende aandrijflijnonderdelen goedkoper te onderhouden.

 • Jaguar Ingenium engine.

  ONZE MEEST EFFICIËNTE MOTOREN OOIT

  Ingenium is Jaguar Land Rover's eigen motorenfamilie die is ontworpen voor moeiteloze prestaties, raffinement en efficiëntie. Met geavanceerde technologie en een geheel aluminium constructie combineren deze motoren een indrukwekkend vermogen met een laag brandstofverbruik.

 • BENZINE EN DIESEL IN DE SPOTLIGHTS

  Waarom krijgen dieselmotoren zoveel kritiek? Hoe beïnvloeden wijzigingen in de wetgeving de auto waarmee u dagelijks rijdt? Lees meer over de nieuwste verhalen rond de twee meest populaire motoren ter wereld.

VEELGESTELDE VRAGEN

SELECT MODEL

<del> -

 • De aandrijflijn van een auto bestaat uit alle onderdelen die een energiebron (brandstof/accu) in beweging omzetten via de motor/elektromotor, transmissie, aandrijfassen, differentiëlen en assen.

  De meest gebruikelijke aandrijflijnsystemen van auto's zijn benzine, diesel, BEV (Battery Electric Vehicle) en PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle).
 • De Jaguar I-PACE is uitgerust met een 7 kW enkelfase wisselstroom-boordlader die de auto 's nachts terwijl u slaapt volledig kan opladen en per uur een actieradius tot wel 35 km kan toevoegen. De snelste en handigste manier om thuis te laden is met een thuislader, die de energie die werd gebruikt tijdens uw dagelijkse rit binnen 2 uur weer bijlaadt.

  Bij gebruik van een standaard stopcontact verloopt het opladen langzamer dan met een thuislader (tot 11 km actieradius per uur), maar is de oplaadsnelheid voldoende om het gemiddelde woon-werkverkeer van 60 km te dekken als de auto 's nachts wordt opgeladen.

  De beste manier om uw acculading snel aan te vullen tijdens een lange reis, is via openbare laadpalen voor snelladen – een gemiddeld laadpunt van 50 kW kan tot 270 km actieradius per uur toevoegen. Sommige netwerken bieden al snellere 100-150kW-laders en voor de meeste netwerken zijn in de nabije toekomst upgrades gepland.
 • Dankzij de hoogwaardige lithium-ion-accu met een capaciteit van 90 kWh heeft de Jaguar I‑PACE een actieradius van maximaal 470 km* volgens de Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure (WLTP).

  WLTP is de testcyclus waarmee brandstof- en energieverbruik, actieradius en emissies van personenauto's in Europa worden gemeten. Deze is ontwikkeld om resultaten te verkrijgen die het brandstofverbruik onder werkelijke rijomstandigheden beter benaderen.
 • Door de hogere energiedichtheid van diesel en de manier waarop energie vrijkomt bij de verbranding ervan, heeft deze brandstof een groter rendement. Als u jaarlijks 19.000 km of meer rijdt, is een dieselmotor waarschijnlijk de meest kosteneffectieve keuze.

  In het algemeen biedt een dieselmotor meer koppel dan een benzinemotor, waardoor zijn vermogen beter geschikt is voor offroad-rijden en het trekken van een trailer.
 • Bij Jaguar Land Rover hebben wij meer dan £ 1 miljard geïnvesteerd in ons state-of-the-art motorontwikkelingscentrum om een reeks efficiëntere benzine- en dieselmotoren te ontwikkelen.
 • Vanaf september 2018 voldoen al onze EU- en EEA-dieselmotoren aan de strenge regelgeving van EU6d-Temp en Real Driving Emissions (RDE).

  Door het produceren van onze schoonste motoren tot nu toe verminderen wij de belasting op het milieu aanzienlijk.
 • Om te voldoen aan de strenge emissieregels die in 2009 werden geïntroduceerd, zijn alle nieuwe dieselauto's voorzien van een uitlaatfilter. Deze zijn beter bekend als dieselpartikelfilters (DPF). DPF's vangen deeltjes op die in uitlaatgassen zitten en slaan deze op om emissies te verlagen.

KIES DE JUISTE JAGUAR VOOR U

Klaar om een Jaguar te configureren die past bij uw lifestyle, rijstijl en financiële vereisten? Selecteer een auto uit ons gamma en begin uw nieuwe reis met Jaguar.

*Actieradiuswaarden voor EV's worden bepaald met een productiemodel over een standaardroute. De behaalde actieradius hangt af van de staat van de auto en accu, van de daadwerkelijke route en van omgeving en rijstijl.
De vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. CO2-emissie- en brandstofverbruikscijfers kunnen variëren al naargelang de gemonteerde velgen en opties. WLTP is de nieuwe officiële EU-test die wordt gebruikt om gestandaardiseerde CO2-emissie- en brandstofverbruikscijfers voor personenauto's te berekenen. Hiermee worden brandstof- en energieverbruik, actieradius en emissies gemeten. Deze is ontwikkeld om resultaten te verkrijgen die het brandstofverbruik onder werkelijke rijomstandigheden beter benaderen. Er worden auto's getest die zijn uitgerust met opties en er gelden een zwaardere testprocedure en rijprofiel.