Primaire navigatie overslaan
skip.tertiary.navigation
img_wrapper - Petrol or Diesel - Hero

BENZINE- EN DIESELMOTOREN

EEN WELOVERWOGEN BESLISSING

KEUZE UIT VERSCHILLENDE MOTOREN

Wij bieden een programma benzine- en dieselmotoren, maar wellicht weet u niet welke de juiste is voor u. Uit ons aanbod motoren past er altijd wel een bij uw lifestyle en bij het type ritten en reizen dat u maakt.

WELK TYPE BESTUURDER BENT U?

IN DE STAD

Als u uw auto gebruikt voor korte ritjes in de stad, bijvoorbeeld om de kinderen naar school te brengen of boodschappen te doen, is een benzinemotor een goede keuze. U komt niet vaak op de snelweg en u rijdt voornamelijk kleine afstanden in stedelijke omgevingen.

TUSSEN STEDEN

Voor bestuurders die veel kilometers rijden en vooral lange ritten maken op snelwegen en niet in de stad, is een dieselmotor de beste optie.

DORPEN EN PLATTELAND

Voor mensen die buiten de stad wonen, maar regelmatig op de snelweg rijden, is een dieselmotor wellicht een goede keuze. Jaguar’s EU6-diesels zijn vrijgesteld van de voorgestelde tarieven in lage-emissiezones.

RIJPLEZIER

Als u houdt van spanning en voornamelijk voor uw plezier rijdt op binnenwegen en bijna nooit in de stad, dan past zowel een diesel- als een benzinemotor bij u.

Jaguar Blue XE driving in London Streets

INGENIUM-MOTOREN

Jaguar Land Rover’s Ingenium-dieselmotoren onderscheiden zich door lage CO2-emissies, met waarden vanaf slechts 106 g/km in de Jaguar XE, ons meest efficiënte model ooit.

BELANGRIJKSTE FEITEN

EURO 6-MOTOREN

Onze EU6-dieselmotoren behoren tot de schoonste ter wereld. Hun emissieniveaus zijn vergelijkbaar met die van benzinemotoren, maar met CO2-emissies die 20-25% lager zijn.

STIKSTOFOXIDEN

Al onze auto's die vanaf september 2015 zijn geproduceerd, zijn uitgerust met een geavanceerd uitlaatgasnabehandelingssysteem met selectieve katalytische reductie (SCR), beter bekend als AdBlue. Dit helpt NOX-emissies te beperken.

Dieselpartikelfilters

Tussen 2004 en 2016 zijn onze NOX-emissies met meer dan 84% afgenomen.

Zeer efficiënte dieselpartikelfilters in onze auto's houden 99,9% van alle deeltjes tegen.

Lage-emissiezones

Vandaag stellen bepaalde steden lage-emissiezones in, zoals bijvoorbeeld in Londen (Ultra Low Emission Zone), of nog in Antwerpen en binnenkort in Brussel (LEZ – Low Emission Zone). Dankzij onze EU6-motoren wordt ons huidig gamma niet aangetast door deze maatregelen.

TECHNISCH WOORDENBOEK

MEER INFORMATIE

HET JAGUAR GAMMA

Al onze modellen worden gekenmerkt door superieure technische innovatie, toonaangevend design en sportieve eigenschappen.

BETROUWBAARHEID

Jaguar besteedt uitzonderlijke aandacht aan het produceren van de veiligste, betrouwbaarste en meest bedrijfszekere luxe performance auto's.