UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

CLOSE LABEL
 1. RIJDEN IN DE ECHTE WERELD

  Een leidraad voor WLTP:
  de nieuwe norm voor classificaties van brandstofverbruik.

  • Het testen van auto's is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in de echte wereld, net zoals kaarten ons een beter inzicht geven in bepaalde trajecten. Kaarten zijn inmiddels verbeterd: wij zijn van fysieke kaarten overgegaan op satellietnavigatie en duidelijke aanwijzingen. Op vergelijkbare wijze zullen de nieuwe WLTP- en RDE-tests voor brandstofverbruik en emissies ons meer helderheid bieden bij het kopen van een nieuwe auto.

   Vanaf september 2018 zal de nieuwe Europese WLTP-norm (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) van kracht zijn. WLTP vervangt de huidige NEDC-norm (New European Driving Cycle) en biedt classificaties van brandstofverbruik voor benzine-, diesel-, elektrische en hybride auto's. Bij het kopen van een nieuwe auto zult u merken dat de informatie een beter beeld geeft van de actieradius die u in de echte wereld krijgt van een enkele tank (of lading).

   Auto's met een benzine-, diesel- of hybride-motor (MHEV of PHEV) worden voorzien van emissiecijfers en hun brandstofverbruik. Elektrische auto's worden in aanvulling op hun actieradius ook voorzien van cijfers voor hun energieverbruik. De tests waarmee deze cijfers worden verkregen, zullen vanaf september 2018 voor alle auto's worden gebruikt.

   Wij zullen niet veranderen. Met uitstekende prestaties en baanbrekende technologie blijven auto's van Jaguar een toonbeeld van het beste in ontwerp en engineering. De nieuwe cijfers zullen simpelweg een betere indicatie geven van de prestaties die onze motoren en aandrijflijnen leveren in de echte wereld.

   De nieuwe tests zijn ontworpen om huidige motortechnologie beter te weerspiegelen. NEDC werd voor het laatst bijgewerkt in 1997, toen de eerste generatie moderne hybride auto's op grote schaal beschikbaar kwam. Twee decennia later rijden er naast PHEV's en MHEV's ook elektrische auto's op de weg, zoals onze eigen Jaguar I-PACE. De NEDC-tests waren niet geschikt voor dit soort auto's. WLTP lost dit op.

   Een manier om de tekortkomingen van NEDC op te lossen is met langere tests. NEDC-tests duurden ongeveer 20 minuten. De nieuwe WLTP-test zal 30 minuten duren en test behalve uw auto ook de effecten van optionele apparatuur, zoals in de fabriek aangebrachte accessoires.

   Natuurlijk zijn deze tests slechts een initiële leidraad. Gebruik in de echte wereld wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het terrein, het klimaat en uw rijstijl. In september 2019 zult u nieuwe cijfers zien wanneer nieuwe tests op de weg in werking treden. Deze tests zullen ook stikstofoxide (NOx) en andere uitlaatemissies meten.

   WLTP zal andere waarden opleveren dan NEDC en zal aanvullende informatie bieden om u te helpen een geïnformeerde beslissing te nemen bij het kopen van een wagen. De nieuwe tests zijn uitvoeriger en zullen niet een-op-een te vergelijken zijn met de oudere cijfers. De WLTP-cijfers voor brandstofverbruik en koolstofdioxide (CO2) zullen nauwkeuriger zijn, maar zullen hoger lijken wanneer ze worden vergeleken met NEDC. Elektrische auto's zullen op een vergelijkbare manier een lagere actieradius lijken te hebben.


   WANNEER ZAL DE OVERGANG NAAR WLTP PLAATSVINDEN?

   Alle volledig nieuwe auto's die worden geproduceerd vanaf september 2017 worden getest met WLTP. De EU heeft echter een overgangsperiode geïntroduceerd, zodat wij, en andere autofabrikanten, pas vanaf september 2018 verplicht zijn bestaande modellen te testen volgens deze nieuwe normen. De nieuwe norm zal gelden voor landen in de EU en Zwitserland, Turkije, Noorwegen, Liechtenstein en Israël.

   Vanaf september 2018 zullen ook RDE-tests (Real Driving Emissions) verplicht zijn in diezelfde landen. RDE-tests zullen de emissies van deeltjes en stikstofoxide (NOx) direct op de weg meten. Wij voldoen al aan de laagste limiet van de EU6d RDE-norm. Tegen 2020 zult u zien dat de nieuwe testcijfers voor WLTP en RDE worden gedeeld binnen de EU en door andere landen die ervoor kiezen de nieuwe norm te handhaven.

   LEES OOK ONS ARTIKEL

  1. ONZE AUTO'S

   Past perfect bij uw lifestyle, rijstijl en persoonlijke smaak.

   JAGUAR GAMMA

   Ontdek hoe Jaguar voor u is gemaakt.

   NIEUWE, VOLLEDIG ELEKTRISCHE JAGUAR I-PACE

   De ultieme volledig elektrische performance SUV.

   ELEKTRISCHE OMSCHAKELING

   Wat wij leren op het circuit, passen wij toe op de weg.