TALENT, PASSIE EN TEAMWORK

Mitch jaguar model

MITCH EVANS

In 2016 maakte Mitch Evans met Jaguar zijn debuut in het Formule E-wereldkampioenschap. Hij begon al op zesjarige leeftijd met racen en won vervolgens de Grand Prix van Nieuw-Zeeland op zijn zestiende, de jongste coureur ooit die een internationale Grand Prix won. Evans won de GP3-titel in 2012 en eindigde het volgende jaar als derde in de GP2. In zijn beste seizoen tot nu toe, met vier overwinningen en zeven podiumplaatsen, bleef het tot het allerlaatste moment spannend voor Evans, hij eindigde uiteindelijk op een geweldige tweede plaats in het wereldkampioenschap.

Sam jaguar model

SAM BIRD

Sam Bird begon vóór seizoen 7 van het Formule E wereldkampioenschap bij Jaguar TCS Racing en won een race tijdens zijn debuutweekend. Bird werd bekend nadat hij een tweede plaats wist te veroveren in de GP2 van 2013 en vervolgens het FIA World Endurance Championship van 2015 kon winnen. Het jaar daarop behaalde hij de tweede plaats. Als veteraan van de Formule E is Bird de enige coureur die in de eerste zeven seizoenen van het kampioenschap van 2014 tot 2021 een race heeft gewonnen.

James jaguar model

JAMES BARCLAY

James werd in november 2015 benoemd tot Team Principal voor Jaguar's ABB FIA Formula E World Championship-programma en in 2021 werd James benoemd tot Managing Director bij Jaguar Land Rover Motorsport. In de afgelopen zes seizoenen heeft James toezicht gehouden op de groei van het team, zowel op als buiten het circuit. James was verantwoordelijk voor de historische dubbele overwinning van het team in Rome en een goede tweede plek voor Mitch Evans vorig seizoen.

DE ULTIEME BALANS TUSSEN KRACHT EN EFFICIËNTIE

SPECIFICATIES

ACCELERATIE

ACCELERATIE

 

2.8

seconden

0,6 seconden minder dan de I-TYPE 5

RACEKRACHT  

407

kW

+135 kW in vergelijking met de I-TYPE 5

AANVALSMODUS  

476

kW

+156 kW in vergelijking met de I-TYPE 5

GEWICHT

826

kg

-74 kg in vergelijking met de I-TYPE 5

INNOVATIE ALS ERFGOED

JAGUAR RACING DNA

De reputatie van Jaguar op het gebied van prestaties, technologie en ontwerp werd gesmeed op de meest uitdagende circuits en tijdens de spannendste kampioenschappen ter wereld.

CONNECTIE

The new Jaguar Formula E race car

MERCHANDISING

Bezoek onze online winkel en vind het perfecte cadeau.

Jaguar I Pace car charging close up view

RACE NAAR INNOVATIE

Een verbluffend ontwerp en adembenemende prestaties. Ontdek hoe onze ervaringen in het ABB FIA Formula E World Championship worden toegepast op onze elektrische productiemodellen.