TALENT, PASSIE EN TEAMWORK

Jaguar racing man

MITCH EVANS

In 2016 maakte Mitch Evans met Jaguar zijn debuut in het Formule E-wereldkampioenschap. Hij begon al op zesjarige leeftijd met racen en won vervolgens de Grand Prix van Nieuw-Zeeland op zijn zestiende, de jongste coureur ooit die een internationale Grand Prix won. Evans won de GP3-titel in 2012 en eindigde het volgende jaar als derde in de GP2. In seizoen 2023 van de Formule E behaalde hij de meeste punten ooit en eindigde hij als derde in het rijdersklassement.

Jaguar racing man

NICK CASSIDY

Nick Cassidy sloot zich in de aanloop naar seizoen 2024 aan bij Jaguar en heeft al enkele jaren ervaring in de Formule E. Cassidy won zijn eerste formuletitel toen hij 14 jaar was. Later won hij de Toyota Racing-serie twee keren op rij. In 2019 won hij de 'triple' in de Japanse autosport: de Japanse Formule 3, Super GT en de Super Formula. 2023 van de Formule E was zijn meest succesvolle seizoen tot nu toe, waarin hij als tweede eindigde in het rijdersklassement.

Jaguar racing man

JAMES BARCLAY

James werd in november 2015 benoemd tot teamdirecteur voor Jaguar's ABB FIA Formule E World Championship-programma en in 2021 werd hij benoemd tot Managing Director bij JLR Motorsport. Gedurende de afgelopen zeven seizoenen heeft James toezicht gehouden op de groei van het team, zowel op als buiten het circuit. In 2023 gaf James leiding aan Jaguar TCS Racing dat met een recordaantal van 292 punten als tweede eindigde op het ABB FIA Formule E World Championship.

ABB FIA FORMULA E WORLD CHAMPIONSHIP 2024

ABB FIA FORMULA E WORLD CHAMPIONSHIP 2024

DE ULTIEME BALANS TUSSEN KRACHT EN EFFICIËNTIE

SPECIFICATIES

ACCELERATIE

ACCELERATIE

 

2,2

seconden

0,6 seconden minder dan de I-TYPE 5

RACEKRACHT  

407

kW

+100 kW in vergelijking met de I-TYPE 5

AANVALSMODUS  

476

kW

+115 kW in vergelijking met de I-TYPE 5

GEWICHT

826

kg

-74 kg in vergelijking met de I-TYPE 5

INNOVATIE ALS ERFGOED

JAGUAR RACING DNA

De reputatie van Jaguar op het gebied van prestaties, technologie en ontwerp werd gesmeed op de meest uitdagende circuits en tijdens de spannendste kampioenschappen ter wereld.

DOE MEE

MITCH_MERCH

MERCHANDISING

Bezoek onze online winkel en vind het perfecte cadeau.

Jaguar I Pace car charging close up view

RACE NAAR INNOVATIE

Een verbluffend ontwerp en adembenemende prestaties. Ontdek hoe onze ervaringen in het ABB FIA Formula E World Championship worden toegepast op onze elektrische productiemodellen.