NIEUWE TECHNOLOGIEHUBS VAN JAGUAR LAND ROVER VOOR ONTWIKKELING AUTONOME WAGENS

land-rover office building

Met de opening van drie nieuwe technologiecentra in Europa breidt Jaguar Land Rover zijn wereldwijde digitale capaciteiten uit. De centra zullen systemen voor autonoom rijden en rijhulpsystemen (ADAS) van de volgende generatie ontwikkelen, en zijn samen goed voor bijna 100 nieuwe arbeidsposten.


De nieuwe vestigingen bevinden zich in München (Duitsland), Bologna (Italië) en Madrid (Spanje) en zijn een aanvulling op de zes reeds bestaande technologiecentra van Jaguar Land Rover in Portland (Verenigde Staten), Boedapest (Hongarije), Shannon (Ierland), Shanghai (China), Bengaluru (India) en Manchester (Verenigd Koninkrijk). Gezamenlijk hebben deze hubs ruim 1.100 ingenieurs in dienst, die onderdeel zijn van het wereldwijde technische team van Jaguar Land Rover, dat bijna 9.000 mensen telt.

De in deze vestigingen vergaarde kennis en expertise worden vervolgens overgedragen aan het Advanced Product Creation Centre in Gaydon (Verenigd Koninkrijk). Daar wordt gewerkt aan de ontwikkeling en de bouw van de toekomstige generatie modellen van Jaguar Land Rover, die qua technologie, luxe en connectiviteit een totaal nieuwe ervaring zullen bieden.

Thomas Müller, Product Engineering Director bij Jaguar Land Rover'We benutten talent van over de hele wereld om nieuwe autonome technologieën te ontwikkelen voor onze toekomstige producten, die zullen voorzien in een ervaring van echte moderne luxe. Software is essentieel voor een volledig verbonden ervaring, en de hubs op verschillende locaties zullen naadloos hybride werken mogelijk maken en ervoor zorgen dat we het beste talent inzetten voor ons bedrijf.'

De oprichting van de drie nieuwe technologiehubs betekent een nieuwe stap in het meerjarige partnerschap van Jaguar Land Rover met NVIDIA, een wereldwijde koploper op het gebied van kunstmatige intelligentie en informatisering. In het kader van deze samenwerking werken de ingenieurs van JLR aan de ontwikkeling en levering van geautomatiseerde rijsystemen van de volgende generatie, evenals digitale diensten en ervaringen voor klanten.

De teams die in de nieuwe technologiecentra werkzaam zijn, hebben expertise in alle domeinen van autonome technologie, waaronder systemen en functies, software, verificatie en validatie, en hardware. Geïnteresseerden kunnen meer te weten komen over de digitale en technische carrièremogelijkheden van Jaguar Land Rover op jaguarlandrovercareers.com. Alle functies bieden mogelijkheden voor hybride werken.