Als het gaat om het opladen van uw Jaguar, kan het leven niet eenvoudiger. Hier vindt u alles wat u moet weten om elke dag maximaal elektrisch te kunnen rijden.

OPLAADAANSLUITINGEN

Uw elektrische Jaguar maakt gebruik van een gecombineerd laadsysteem (CCS - Combined Charging System) voor de aansluiting op een oplaadpunt. Dit is compatibel met lagere laadsnelheden op wisselstroom (AC -Alternating Current) en voor bepaalde modellen ook met hoge laadsnelheden op gelijkstroom (DC - Direct Current). Sommige andere autofabrikanten gebruiken verschillende oplaadsystemen, zoals CHAdeMO. Deze systemen worden minder vaak gebruikt in het laadnetwerk en zijn niet compatibel met elektrische modellen van Jaguar.

AC Charging Icon

LADEN OP WISSELSTROOM

Het bovenste deel van de CCS-aansluiting (Combined Charging System) van uw auto wordt gebruikt voor AC-laden, d.i. laden op wisselstroom. Stekkers die in deze aansluiting passen, worden Type 2-stekkers genoemd en zijn compatibel met uw thuislader, openbare laadpunten en 220/230V-stopcontacten.

Rapid DC Charging Icon

SNELLADEN OP GELIJKSTROOM

Op bepaalde modellen is de onderste helft van de CCS-aansluiting (Combined Charging System) van uw auto voorzien van twee extra pennen die in combinatie met drie van de pennen erboven geschikt zijn voor DC-snelladers, d.i. laden op gelijkstroom, meestal gebruikt langs snelwegen en hoofdwegen. De twee onderste pennen zijn toegankelijk door de onderste afdekking van de aansluiting te verwijderen.

LAADKABELS

Public and wall box charging cable

LAADKABEL VOOR AC-LAADPAAL OF AC-THUISLADER (MODUS 3)

Met een Modus 3-laadkabel sluit u uw auto aan op een thuislader en openbare AC-laadpunten (laders op wisselstroom, Alternating Current). Deze is aan beide uiteinden voorzien van een Type 2-connector en heeft een lengte van vijf meter.

 

Modus 3-laadkabels worden bij uw Jaguar geleverd.

Domestic Plug Charging Cable Icon

LAADKABEL VOOR 220/230V- OF SCHUKO-STOPCONTACT (MODUS 2)

Met de Modus 2-kabel sluit u uw auto aan op 220/230V- of Schuko-stopcontacten. Deze heeft een Type 2-aansluiting aan het ene uiteinde en een normale stekker aan het andere uiteinde. Modus 2-kabels hebben een lengte van vijf meter.

 

Modus 2-laadkabels worden niet standaard bij uw Jaguar geleverd en kunnen als afzonderlijke optie worden aangeschaft. Zuiver illustratieve afbeelding, die een huishoudelijke stekker van Brits type toont. Kabel eveneens beschikbaar met aansluiting voor Europese huishoudelijke stekkers.

tethered rapid dc charging cable icon

VASTE KABEL VOOR DC-SNELLADER

DC-snelladers (laders op gelijkstroom, Direct Current) langs snelwegen en hoofdwegen zijn altijd zelf van een specifieke laadkabel voorzien, zodat u geen eigen kabel hoeft te gebruiken.

AANBEVOLEN SMARTPHONE-APPS

U hebt direct toegang tot de belangrijkste bedieningselementen en functies van uw auto wanneer u ze nodig hebt, dankzij onze Jaguar iGuide en Jaguar Remote-apps1.

Jaguar I-Pace iGuide phone App

JAGUAR iGUIDE-APP: VOERTUIGINFORMATIE ONDERWEG

Met de Jaguar iGuide-app1 vindt en begrijpt u eenvoudig de belangrijkste functies en bedieningselementen van uw Jaguar. De app werkt tevens als een mobiel instructieboekje, zodat u altijd het antwoord op elke vraag bij de hand hebt.

 

Control your car with phone

JAGUAR REMOTE-APP: CONTROLEER UW AUTO, WAAR U OOK BENT

De Jaguar Remote-app1 geeft u de volledige controle over de functies van uw auto, direct vanaf uw telefoon. Met één druk op de knop van uw smartphone kunt u de vergrendeling en klimaatregeling bedienen, alsook de brandstofstatus en laadtijden consulteren.

SLIM THUISLADEN

Naast het gemak en de kostenbesparing van uw vakkundig geïnstalleerde thuislader zijn er een aantal slimme manieren om uw elektrische ervaring elke dag weer te verbeteren.

Jaguar I-Pace parked Infront of home and charging connected

SCHAKEL OVER NAAR DALTARIEVEN EN HERNIEUWBARE ENERGIE

EV-tarieven zijn speciaal ontworpen voor eigenaars/bestuurders van elektrische voertuigen en bieden doorgaans een lagere prijs voor elektriciteit die 's nachts buiten de piekuren wordt gebruikt. Dit betekent dat u uw auto thuis op de meest betaalbare en handige manier kunt opladen.

 

En nu hernieuwbare elektriciteit door veel leveranciers wordt aangeboden, is het ook nog eens duurzamer dan ooit.

Jaguar F-Pace EV charging at home

PLAN UW LAADTIJDEN

Als u de auto 's nachts altijd aansluit, is opladen eenvoudig en profiteert u van de goedkopere elektriciteitstarieven die door veel stroomleveranciers worden aangeboden. Als u de functie ‘gewenste laadtijd’ van uw auto gebruikt, hoeft u dit goedkoper opladen tijdens daluren nooit te missen.

 

Om de gewenste laadtijd in te stellen, downloadt u de onderstaande iGuide-app1 en zoekt u naar 'auto opladen'.

Jaguar I-Pace Electric Charging Station at Home

MAXIMALISEER UW ACTIERADIUS MET VOORVERWARMEN/-KOELEN

Met de functie voorverwarmen/-koelen kunt u het interieur en de accu verwarmen of koelen terwijl uw Jaguar is aangesloten op het elektriciteitsnet. Zo wordt energie van het net gebruikt en blijft de energie in de accu behouden om de actieradius te maximaliseren.

 

Als u voorverwarming/-koeling wilt instellen, downloadt u de onderstaande iGuide-app1 en zoekt u naar 'voorverwarming/-koeling'.

EXTRA ONDERSTEUNING

Jaguar F-Pace EV charging at home

THUISLADEN

Een professioneel geïnstalleerde thuislader is de handigste en voordeligste manier om elke dag volledig opgeladen te beginnen.

Jaguar E-Pace parked at road side for charging

OPENBARE LAADPUNTEN

Van oplaadtijden tot betaalmethoden, alles wat u moet weten over het onderweg opladen van uw Jaguar.

Jaguar App Sett up in phone

IN DE STARTBLOKKEN

Om het meeste uit de belangrijkste functies en mogelijkheden van uw auto te halen, maakt u eerst verbinding met het infotainmentsysteem en stelt u uw smartphone-instellingen in om een aantal voertuigfuncties op afstand te kunnen bedienen.

Jaguar PHEV screen optimizing fuel functions

ELEKTRISCHE PLUG-IN HYBRIDE RIJMODI

Maak uzelf vertrouwd met de standen die u kunt kiezen om op elektriciteit en benzine te rijden in uw PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle).

1Alleen i.c.m. compatibele smartphones. Afhankelijk van het mobiele netwerk in de markt, de signaalsterkte en de account van de klant. Mobiele data of Wi-Fi-verbinding vereist.