Thuis opladen blijft de meest comfortable manier om uw volledig elektrische of plug-in hybride auto elke dag volledig op te laden. Maar nu het aantal openbare laadpunten in en rond ons wegennet gestaag groeit - van afgelegen winkels tot tankstations aan de snelweg - is het ook gemakkelijker dan ooit om onderweg op te laden.

OPTIMAAL LADEN OP WISSELSTROOM OF GELIJKSTROOM

Uw Jaguar maakt gebruik van een gecombineerd laadsysteem (CCS - Combined Charging System) voor aansluiting op een oplaadpunt. Dit is compatibel met lagere laadsnelheden op wisselstroom (AC -Alternating Current) en voor bepaalde modellen ook met hoge laadsnelheden op gelijkstroom (DC - Direct Current). Sommige andere autofabrikanten gebruiken verschillende oplaadsystemen, zoals CHAdeMO. Deze worden op minder grote schaal gebruikt in het oplaadnetwerk en zijn niet compatibel met Jaguar.

Op plaatsen als winkelcentra, sportscholen en parkeerplaatsen bevinden zich doorgaans de tragere oplaadpunten op wisselstroom (AC - Alternating Current).
De snelladers op gelijkstroom (DC - Direct Current) bevinden zich meestal langs snelwegen en hoofdwegen.

Jaguar I-Pace Electric Charging- plug connected

LADEN OP WISSELSTROOM

Bij de meeste openbare oplaadpunten op wisselstroom (AC - Alternating Current) moet u uw eigen kabel gebruiken. Alle Jaguar PHEV's worden dus standaard geleverd met een AC-laadkabel. Dit is dezelfde kabel die u ook kunt gebruiken voor uw thuislader.

Jaguar I-Pace EV charging station at desert road

SNELLADEN OP GELIJKSTROOM

De snelste manier om onderweg op te laden. De snelladers op gelijkstroom (DC - Direct Current) hebben hun eigen kabels, u hoeft de laadkabel van uw auto dus niet te gebruiken.

LAADTIJDEN VOOR DE VOLLEDIG ELEKTRISCHE JAGUAR I-PACE

table1
Voertuig Maximale elektrische actieradius Laden op wisselstroom (AC) (7 kW)
0 – 100%
Laden op wisselstroom (AC) (11 kW)
0 – 100%
Snelladen op gelijkstroom (DC) (50 kW) Snelladen op gelijkstroom (DC)
(100 kW)
I-PACE 470 km* Vanaf 13 uur1 Vanaf 9 uur1 39 km per 15 minuten laadtijd1 127 km per 15 minuten laadtijd1

LAADTIJDEN VOOR JAGUAR PHEV'S

Onze cijfers voor de snelladers op gelijkstroom (DC - Direct Current) – die gewoonlijk worden aangetroffen bij tankstations langs de snelweg en de hoofdwegen – betreffen cijfers tot 80%. Dit komt doordat de laadsnelheid aanzienlijk vertraagt boven de 80% om de accu te beschermen en de levensduur ervan te optimaliseren.

table2
Voertuig Maximale elektrische actieradius Laden op wisselstroom (AC) (7 kW)
0 – 100%
Snelladen op gelijkstroom (DC) (50 kW)
0 – 80%
Snelladen op gelijkstroom (DC) (100 kW)
0 – 80%
F-PACE 65 km** 2 u 16 min1 Vanaf 30 minuten1 Vanaf 30 minuten1
E-PACE 60 km†‡ 2 u 12 min1 Vanaf 30 minuten1 -

LAADPALEN ZOEKEN, GEBRUIKEN EN BETALEN

Met het navigatiesysteem van uw auto en de nieuwste apps van uw lokale laadproviders is het heel eenvoudig om de duizenden openbare laadpunten in het land te vinden.

Jaguar aap map info

VIND ALTIJD EEN LAADSTATION IN DE BUURT: JAGUAR CHARGING APP

Onze Public Charging App, powered by Plugsurfing, is met een Europees netwerk van meer dan 600.000 laadstations in 27 landen de ideale app voor het vinden van een laadplek.

Speedo meter close up view

TIJDENS HET RIJDEN: IN-CAR NAVIGATION

Met het geconnecteerde navigatiesysteem van Jaguar plant u routes van deur tot deur, ontvang u live verkeersinformatie en vindt u laadstations op uw route, inclusief dynamische gegevens (indien beschikbaar) om te zien of een laadstation beschikbaar is of in gebruik.

AANMELDEN BIJ OPENBARE LAADPUNTEN

Hoewel sommige laadpunten gratis kunnen worden gebruikt, werken de meeste laadpalen via handige betaalmethoden, zoals mobiele apps, lidmaatschap of een contactloze bank- of laadkaart. De kosten voor een openbare laadpaal bestaan doorgaans uit een combinatie van een starttarief, oplaadtijd (kosten per uur) en/of de hoeveelheid verbruikte energie (kosten per kWh).

Wij raden u aan om u vertrouwd te maken met meer dan één netwerkprovider voor de beste dekking en betalingsmethoden voor uw favoriete routes, vooral wanneer u op reis bent of een ander land bezoekt.

VOLLEDIG ELEKTRISCHE EN HYBRIDE AUTO'S VAN JAGUAR

Ervaar de wereld van opwindende prestaties van Jaguar met ons gamma volledig elektrische en hybride auto's.

VOLLEDIG ELEKTRISCHE EN HYBRIDE AUTO'S VAN JAGUAR

Ervaar de wereld van opwindende prestaties van Jaguar met ons gamma volledig elektrische en hybride auto's.

BLIJF ELEKTRISCH ONTDEKKEN

Jaguar I-Pace Electric Charging- plug connecting

OPLADEN

Maak uzelf vertrouwd met de eenvoudige stappen om uw volledig elektrische auto of plug-in hybride (PHEV) op te laden, of u nu thuis bent of onderweg.

Jaguar F-Pace EV charging at home

THUIS OPLADEN

Het thuis opladen van uw volledig elektrische auto of PHEV is de handigste manier om uw dag volledig opgeladen te beginnen.

Jaguar car moving on asphalt road

LAGE EIGENDOMSKOSTEN

Van belastingvoordelen tot lagere beheerskosten: het bezit van een elektrische auto kan u helpen elke dag opnieuw geld te besparen.

1Oplaadtijden zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder, maar niet beperkt tot: de leeftijd, staat, temperatuur en laadstatus van de accu, de gebruikte laadplek en de laadduur.


De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële WLTP-fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving, met een volledig opgeladen accu. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. Cijfers m.b.t. brandstof- en energieverbruik, actieradius en CO2-uitstoot kunnen variëren al naargelang factoren als rijstijl, weersomstandigheden, traject, wegenstaat, belading van het voertuig, gemonteerde velgen, banden, opties en accessoires, en de staat van de accu. Actieradiuswaarden voor voertuigen in elektrische modus (EV) worden bepaald met een productiemodel over een standaardroute. ​


*Officiële brandstofverbruikscijfers: n.v.t. (niet van toepassing). Gecombineerd energieverbruik voor de I-PACE: 22,0-25,2 kWh/100 km (WLTP-cijfers). CO₂-uitstoot: 0 g/km. EV-actieradius: tot 470 km (WLTP-cijfers).


Klik hier om de I-PACE WLTP-waarden te bekijken


**De officiële brandstofverbruikscijfers voor het F-PACE gamma (exclusief PHEV) zijn: 6,3 - 12,0 l/100 km in gecombineerde cyclus (WLTP-cijfers). CO₂-uitstoot gecombineerde cyclus (exclusief PHEV): 165 - 274 g/km (WLTP-cijfers). Brandstofverbruik PHEV: vanaf 1,6 l/100 km in gecombineerde cyclus (WLTP-cijfers). CO2-uitstoot PHEV: vanaf 37 g/km in gecombineerde cyclus (WLTP-cijfers).


Klik hier om de F-PACE WLTP-waarden te bekijken


De officiële brandstofverbruikscijfers voor het E-PACE gamma (exclusief PHEV) zijn: 1,4 l/100 km in gecombineerde cyclus (WLTP-cijfers). CO₂-uitstoot gecombineerde cyclus (exclusief PHEV): 158 - 218 g/km (WLTP-cijfers). Brandstofverbruik PHEV: vanaf 1,4 - 1,6 l/100 km in gecombineerde cyclus (WLTP-cijfers). CO2-uitstoot PHEV: vanaf 33 g/km in gecombineerde cyclus (WLTP-cijfers). EV-actieradius: tot 60 km.


Klik hier om de E-PACE WLTP-waarden te bekijken