EERBETOON AAN HET EINDE VAN EEN NIEUW TIJDPERK

In 1961 eiste de Jaguar E-TYPE zijn eerste overwinning op in een race met twee licht aangepaste auto's onder de projectnaam ZP. Nu zijn deze overwinningen de inspiratie voor de F-TYPE ZP Edition – de laatste van onze iconische sportauto's met verbrandingsmotor.   

EXCLUSIEVE KLEURCOMBINATIES

Elk van deze unieke specificaties die door de SV Bespoke-divisie van Jaguar zijn gemaakt, is verkrijgbaar als Coupé of Convertible. De keuze aan kleurcombinaties is afgeleid van de twee originele Project ZP
E-TYPE's.

Het Oulton Blue exterieur met Mars Red en Ebony leder weerspiegelt de auto die met Graham Hill achter het stuurwiel de overwinning behaalde bij Oulton Park. Het Crystal Grey exterieur met Navy Blue en Ebony leder belichaamt de geest van Roy Salvadoris overwinning te Crystal Palace.

Beide varianten hebben geschilderde sportieve medaillons in Porcelain White Gloss op de portieren en een omlijsting van het radiatorrooster eveneens in Porcelain White Gloss afwerking. De sportieve look wordt aangevuld met 20" lichtmetalen velgen in Diamond Turned en Gloss Black afwerking, met Gloss Black exterieuraccenten en Gloss Black remklauwen.

DETAILS OP MAAT

Eigenaars worden herinnerd aan de historische plek van hun auto dankzij exclusieve details, waaronder een ‘One of 150’ SV Bespoke-herdenkingsplaatje en de markering ‘F-TYPE ZP Edition’ op de zijdelingse sierlijsten, de wielen, de deurdrempelplaten en het dashboard. Een uniek zetelpatroon met groeven draagt bij aan het unieke gebeuren.

ONDERSCHEIDENDE V8-PRESTATIES

De laatste Jaguar F-TYPE blijft een uitzonderlijke rijbeleving bieden. Met 575 pk, 700 Nm koppel en een AWD-aandrijving wordt de kaap van 100 km/h bereikt in amper 3,7 seconden.

F-TYPE ZP EDITION AANSCHAFFEN

Neem contact op met uw plaatselijke SV Specialist als u interesse hebt in een unieke F-TYPE ZP Edition.

BLIJF ONTDEKKEN

New SVR Logo

SPECIAL VEHICLE OPERATIONS

Een nieuw niveau van luxe, prestaties en personalisering.

Side view of F-Type

JAGUAR F-TYPE

Een rasechte Jaguar sportauto. Opwindend, volmaakt, levensecht.

F-TYPE ZP Edition

JAGUAR E-TYPE ZP COLLECTION

Uw SV-concessiehouder ontvangt u met open armen om u meer te vertellen over dit exclusief collector's item.