Primaire navigatie overslaan
Glacier White XK driving on Race Track

XK

THE ART OF PERFORMANCE

UW GEHEIME WAPEN

XK Coupe driving in countryside

XK

PRESTATIES, STIJL EN LUXE

skip.tertiary.navigation

JAGUAR XK

De Jaguar XK is een Grand Tourer met het hart en ziel van een sportwagen. Geniet van geraffineerde prestaties, luxe en een handige 2+2-configuratie.

U kan geen nieuwe XK meer bestellen, er zijn dus geen specificaties meer mogelijk. U kan wel een officiële Jaguar concessiehouder contacteren voor meer informatie over XK, of een XK Approved tweedehandswagen zoeken.

DE GEEST VAN DE XK LEEFT VOORT

Ontdek de juiste Jaguar voor u. U zult zien dat al onze auto's gestalte geven aan een geraffineerde en levendige spirit.

F-TYPE CONVERTIBLE DRIVING ON SLANTED ROAD AWAY FROM SUNSET

ONTDEK DE F-TYPE CONVERTIBLE

De F-TYPE Convertible is een volbloed Jaguar-sportwagen. Hij combineert moeiteloze, opwindende prestaties met ogenblikkelijke reacties en een precies, alert weggedrag.

IMAGE_WRAPPER_FT_16MY_005_UK_device_desktop_300x150.png

ONTDEK DE F-TYPE COUPÉ

De volbloed sportwagen van Jaguar. De F-TYPE Coupé doet het hart sneller kloppen, biedt ogenblikkelijke reacties en precies, alert weggedrag.

XK CONVERTIBLE EN COUPÉ

XK Convertible: geniet van het rijden in open lucht. De XK Cabriolet levert uitmuntende rijprestaties, comfort en raffinement. De XK Coupé koppelt echte Grand Tourer-prestaties aan de kracht, stijl en luxe die iedere reis onvergetelijk maken.

XK_015_042_DYNAMIC_R_UK-device_desktop-1366x660

DESIGN IN BEWEGING

Elke lijn van de XK werd getekend om de wagen een verbluffende visuele energie te geven. Van het spectaculaire design van de voorbumper en de met chroom omrande luchtinlaten tot de karakteristieke zijdelingse ventilatiesleuven en gespierde heupen belooft hij zowel luxe als immense kracht. Markante leddagrijlichten omvatten de geavanceerde bi-xenonkoplampen van de XK en creëren een unieke visuele signatuur.

XK_012_057_15MY_GOE_GEE_Device-Desktop_1366x660.jpg

SPECIALE RUIMTE

Ieder interieuraspect van de XK, een performante Grand Tourer, is ergonomisch ontworpen om de rijervaring intenser te maken Of u nu een stad of een heel continent doorkruist, met de 2+2-configuratie van de XK kunt u de achterbank gebruiken voor occasionele passagiers of als handige bagageruimte. Voor nog meer functionaliteit heeft de Cabriolet een kofferruimte een inhoud van 313 liter. Deze bedraagt voor de coupévariant 330 liter. De XK maakt geen compromissen op het gebied van luxe. Daarvan getuigen de moderne texturen, het onberispelijke vakmanschap, de kenmerkende fosforblauwe sfeerverlichting en de drielagige stoffen vouwkap op de Cabriolet modellen. Deze laatste zorgt voor een uitstekende geluidsisolatie en neemt bovendien opgevouwen slechts beperkt bagageruimte in.

imgwrapper_XK_013_041_GEE_XKTOPVIEWCONVERTIBLE_v2-device_desktop-1366x660

VERFIJNDE PRESTATIES

Kracht met veel souplesse dankzij drie indrukwekkende 5.0 liter motoren: de befaamde V8 van Jaguar, een 510 pk sterke V8 met compressor, en, exclusief voor de XKR-S, een V8 met compressor die een verbluffende 550 pk ontwikkelt. De 5.0 liter V8 met 385 pk van de XK en de XK Portfolio combineert opwindende acceleraties met moeiteloos raffinement. Nog spectaculairdere prestaties levert de 5.0 liter V8 met compressor, die uitgerust is met een Twin Vortex compressor van de zesde generatie. Deze volledig aluminium krachtbron met vier nokkenassen is beschikbaar in twee vermogensuitvoeringen, met 510 pk en 550 pk, en drijft respectievelijk de XKR en de XKR-S aan. Hij levert zijn vermogen lineair, met een royaal, onmiddellijk beschikbaar koppel bij elk motortoerental.

Supercharger cutaway image

INSTINCTIEVE REACTIES

Voel de intuïtieve controle die u één maakt met de weg. Het weggedrag van de XK is zo alert dat het aanvoelt als intuïtief. De zestrapsautomaat van ZF is intelligent, met zelfaanpassende software die automatisch het schakelgedrag aanpast zodat de wagen in elke situatie in de juiste versnelling staat. Elektronisch gestuurde schokdempers stemmen zich naadloos af op de wegomstandigheden door voortdurend de afstelling van de ophanging aan te passen waardoor een optimale balans wordt gecreëerd tussen rijcomfort en weggedrag, en een ongeëvenaard verfijnde rijbervaring ontstaat.

KRS_013_036_15MY_GEE_Device-Desktop_1366x660.jpg

LUXE IN OPEN LUCHT

Ervaar de pure opwinding van een cabriolet die tegelijk zeer veel comfort en een schitterende wegligging biedt. De kap van de XK Cabriolet werd ontwikkeld voor een optimaal gebruiksgemak, en gaat open en dicht in slechts 18 seconden. De kap is compact genoeg om klapperen bij hoge snelheid te verminderen en de iconische lijnen van de XK te vrijwaren. Ze vouwt zich netjes weg onder een mooie aluminium afdekking die volledig gelijkloopt met het koetswerk.  

De kap biedt een uitstekende bescherming tegen weer, wind en verkeerslawaai. Het drielagige materiaal ervan is gelamineerd om de kap strak en waterdicht te maken, en bevat het innoverende, ultradunne isolatiemateriaal van Jaguar. 

XK_013_028_15MY_GEE-device-desktop-1366x550.jpg

ALUMINIUM

Het volledig uit aluminium vervaardigde koetswerk speelt een cruciale rol in de uitstekende prestaties en wendbaarheid van de XK.  Het lichte, aluminium koetswerk van de XK wordt vormgegeven met technieken die ontwikkeld werden in de lucht- en ruimtevaartindustrie. De uitzonderlijke stijfheid ervan biedt de bestuurder een hoge precisie en wendbaarheid, en een haarscherp gedrag in bochten. 

De constructie uit aluminium verkort ook de remafstand en dringt het brandstofverbruik en de uitstoot terug. Bovendien is, als onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van Jaguar, 50% van de koetswerkstructuur van de XK gemaakt van gerecycleerd aluminium. 

XK_SLIDER_SKELETON_LHD_15MY-OFF_-device_desktop_940x332 XK_SLIDER_SKELETON_LHD_15MY-ON_-device_desktop_940x332

DE XK ERVARING

Met de XK begint de rit al wanneer u dichterbij komt. Dankzij Keyless Entry* (sleutelloos ont-/vergrendelen) ontgrendelt het Jaguar Smart Key System™ in uw tas of jaszak de deuren. Terwijl u plaatsneemt in de luxueuze, lederen zetels, gloeit de startknop op de middenconsole rood. Druk hem in, en de JaguarDrive Selector™ rijst omhoog in de palm van uw hand.

Het instrumentenbord licht op terwijl elementen in het interieur geaccentueerd worden met koel fosforblauw licht. Ook het 7" aanraakscherm in de middenconsole licht op. Het is eenvoudig en intuïtief, en bedient het navigatiesysteem, de klimaatregeling, de Bluetooth® telefoonmodule en de audio-installatie. 

* Optie op XK. Standaard op XK Portfolio, XKR en XKR-S.

XK_013_045_15MY_GEE-device_desktop-1366x660

VERFIJNING ALOM

Koester uzelf in een interieur dat werd gemaakt om de zintuigen in vervoering te brengen. Het interieur baadt in tijdloze texturen. Moderne designtoetsen voegen eigentijdse stijl toe. Onberispelijk vakmanschap tot in het kleinste detail spreekt tot de meest verfijnde smaak en verbeelding. Overal is leder aanwezig, net als dubbele stiknaden, met de hand vervaardigde hout- of technsiche fineerafwerkingen, en zachtglanzend chroom. Kies uit een ruim palet van zowel kleuren als materialen en maak van het luxueuze interieur echt helemaal het uwe.

XK_013_065_15MY_GEE-device_desktop-1366x680