JAGUAR XK

De Jaguar XK is een Grand Tourer met het hart en ziel van een sportwagen. Geniet van geraffineerde prestaties, luxe en een handige 2+2-configuratie.

U kan geen nieuwe XK meer bestellen, er zijn dus geen specificaties meer mogelijk. U kan wel een officiële Jaguar concessiehouder contacteren voor meer informatie over XK, of een XK Approved tweedehandswagen zoeken.

DE GEEST VAN DE XK LEEFT VOORT

Ontdek de juiste Jaguar voor u. U zult zien dat al onze auto's gestalte geven aan een geraffineerde en levendige spirit.

Jaguar F-TYPE

ONTDEK DE F-TYPE CONVERTIBLE

De F-TYPE Convertible is een volbloed Jaguar-sportwagen. Hij combineert moeiteloze, opwindende prestaties met ogenblikkelijke reacties en een precies, alert weggedrag.

Jaguar F-Type coupe driving through mountain landscape

ONTDEK DE F-TYPE COUPÉ

De volbloed sportwagen van Jaguar. De F-TYPE Coupé doet het hart sneller kloppen, biedt ogenblikkelijke reacties en precies, alert weggedrag.

Jaguar XJ running on the road

JAGUAR XJ

Een spectaculaire combinatie van schoonheid, luxe en kracht; de XJ biedt een verfrissend dynamische rijervaring.

LUXE IN OPEN LUCHT

Ervaar de pure opwinding van een cabriolet die tegelijk zeer veel comfort en een schitterende wegligging biedt. De kap van de XK Cabriolet werd ontwikkeld voor een optimaal gebruiksgemak, en gaat open en dicht in slechts 18 seconden. De kap is compact genoeg om klapperen bij hoge snelheid te verminderen en de iconische lijnen van de XK te vrijwaren. Ze vouwt zich netjes weg onder een mooie aluminium afdekking die volledig gelijkloopt met het koetswerk.

De kap biedt een uitstekende bescherming tegen weer, wind en verkeerslawaai. Het drielagige materiaal ervan is gelamineerd om de kap strak en waterdicht te maken, en bevat het innoverende, ultradunne isolatiemateriaal van Jaguar.

ALUMINIUM

Het volledig uit aluminium vervaardigde koetswerk speelt een cruciale rol in de uitstekende prestaties en wendbaarheid van de XK. Het lichte, aluminium koetswerk van de XK wordt vormgegeven met technieken die ontwikkeld werden in de lucht- en ruimtevaartindustrie. De uitzonderlijke stijfheid ervan biedt de bestuurder een hoge precisie en wendbaarheid, en een haarscherp gedrag in bochten.

De constructie uit aluminium verkort ook de remafstand en dringt het brandstofverbruik en de uitstoot terug. Bovendien is, als onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van Jaguar, 50% van de koetswerkstructuur van de XK gemaakt van gerecycleerd aluminium.

DE XK ERVARING

Met de XK begint de rit al wanneer u dichterbij komt. Dankzij Keyless Entry* (sleutelloos ont-/vergrendelen) ontgrendelt het Jaguar Smart Key SystemTM in uw tas of jaszak de deuren. Terwijl u plaatsneemt in de luxueuze, lederen zetels, gloeit de startknop op de middenconsole rood. Druk hem in, en de JaguarDrive SelectorTM rijst omhoog in de palm van uw hand.

Het instrumentenbord licht op terwijl elementen in het interieur geaccentueerd worden met koel fosforblauw licht. Ook het 7" aanraakscherm in de middenconsole licht op. Het is eenvoudig en intuïtief, en bedient het navigatiesysteem, de klimaatregeling, de Bluetooth® telefoonmodule en de audio-installatie.

* Optie op XK. Standaard op XK Portfolio, XKR en XKR-S.